Uanset om man har trænet længe eller er nybegynder, kan man godt opleve, hvordan ens motivation til træning kan svinge meget. Den ene dag kan vi nærmest have energi til at løbe et maraton, og den næste kan vi få svært ved overhovedet at komme ud af døren. hvis du gerne vil have nogle holdbare råd til, hvordan du kan fastholde din motivation for at løfte vægte eller for at tage den løbetur, skal du læse med her.

Giv dig selv belønning

Jo, man kan sagtens blive motiveret af at have konkrete mål, som at du skal tabe dig 10 kilo, eller at du gerne vil kunne løbe 10 kilometer. Men hvis det ikke virker for dig, så skal du overveje, om du skal begynde at give dig selv en form for ‘godbid’. Mange nyder at spille casinospil, og det kunne derfor være en form for belønning.

Journalist og forfatter Charles Duhigg forklarer i sin bog om vanens magt, at det faktisk kan være virkningsfuldt at give sig selv en belønning efter løbeturen. Det kan for eksempel være, at du efter hver træning giver dig selv lov til at spille 1 timers live spil efterfølgende. På den måde vil din hjerne huske på, at når du tager træningsskoene frem, så får den en belønning bagefter.

Over tid vil din hjerne begynde at associere sveden med endorfiner, og derved behøver du i sidste ende slet ikke belønningen.

Vær realistisk

Det er forståeligt, hvis du gerne vil begynde på styrketræning. Styrketræning gør os stærkere, og så har det mange sundhedsfordele. Men hvis du aldrig har trænet før, kommer du nok heller ikke til at kunne dødløfte 100 kilo med det samme. Det er urealistisk.

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, men der findes heldigvis tips til både hjemmetræning og træning med udstyr her på hjemmesiden.

Få en træningsmakker

I et studie fra the National Bureau of Economic Research fandt man ud af, at det ikke hjalp nye medlemmer med at træne mere, hvis man betalte dem for at tage i fitnesscenteret. Derfor er vejen til bedre motivation gennem venner. Og der er mange måder, man kan finde træningsvenner på, der er adskillige grupper på sociale medier, der er træningsinitiativer i mange byer i Danmark, og så er der selvfølgelig også træningshold i fitness, hvor du kan møde mange andre.

Skriv en kontrakt

Når du har fået en træningsmakker eller en træningsgruppe, så skriv en kontrakt med dem. For selv om vi måske kan love os selv guld og grønne skove om, at vi jo nok skal tage i fitnesscenteret, så er det mere kraftfuldt at have venner, der kan holde os op på det. Det kan være, at du lover din ven at tage i fitnesscenteret hver anden dag, eller at du skal betale, når du for tredje gang har misset jeres træningshold. Vi følger ofte op på vores løfter med venner, fordi alt andet kan føles pinligt eller skamfuldt. På den måde bliver det sværere for dig at skippe træningen.

Tidligere artikel6 øvelser til biceps træning hjemme | Med og uden udstyr
Næste artikelTræning af triceps hjemme | Vi giver dig 4 øvelser til derhjemme

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her