Foretrækker du cardio træning hjemme?

0
810

Cardio træning hjemme kan være den perfekte løsning for dig. For ja, tiden er presset i forvejen og nu skal du også en tur i fitnesscentret. Det kan være svært at få tid til det hele – vi kender det. Men frygt ej, hvis overskuddet ikke er der, så bliv hjemme og lav lidt cardio. Det er bedre med 15 min intens træning hjemme end en sløj time i centeret. Så giv den gas! Vi har selvfølgelig fundet lidt ideer til cardio træning hjemme, som kan laves. Der både ideer til ting uden udstyr, med udstyr og hvis du ønsker den udendørs. 

Ideer til cardio træning hjemme uden udstyr 

Sommetider har vi bare brug for lidt inspiration til en øvelse eller to, der er nemme og ikke kræver noget udstyr, så du kan få lavet lidt cardio træning hjemme. De kommer lige her. Det er alle klassiker, som vi kender og som ikke kræver andet end lidt gulvplads og viljestyrke. 

Jump squat

Jump squats er en klassiker at inkludere i sin cardio træning hjemme. Det kræver bare lidt gulvplads og så er dem hjemme. Måden den foregår på, er som den klassiske squat men powered ind i et hop, hvor du efterfølgende igen lander i en squat. Lav disse gentagne gange og vi kan garantere dig, at din puls er oppe. 

Englehop

Englehop er en øvelse, som vi kender, fra da vi var børn. Man skulle altid lave dem til opvarmning og god grund – for alle fik pulsen op og fik bevæget hele kroppen samtidig. Det er endnu en øvelse, hvor du ikke behøver andet end lidt gulvplads derhjemme. Synes du, det er svært at have både ben og arme med, så kan du vælge at steppe på samme sted og lave bevægelserne med armene. Der findes altså mange alternativer, så du kan tilpasse øvelsen din fysik. 

Løbe på stedet

En anden som kan laves på minimum af plads og som altid er nem lige at gå til, hvis du bare ønsker en hurtig lille workout, hvor pulsen lige er oppe at ramme. Løbe på stedet. Er du i gang med din yndlingsfilm, men synes faktisk, at du har siddet lige rigeligt i dag. Op foran TV’et og løb på stede – det kan sommetider også ligner allermest høje knæløft.

Burpees 

En af de virkelig modbydelige – er burpees. Selvom vi ikke er fan af den, så kan den altså noget. Den er hård og får virkelig pulsen på. Endnu engang kræver det blot gulvplads – lidt mere end de andre, men du behøver på ingen måde noget udstyr til. Du får også brugt hele kroppen fra start til slut, som går fra at være på gulvet, til et hop og tilbage på gulvet. 

Mountain climber 

Det gode ved mountain climberen er, at den også kan laves i forskellige niveauer, så det kan tilpasses dig. Du står i en planke form og så skal knæene ellers trækkes op under din mave. Her kan man selv bestemme tempoet. Er du ny, kan du gøre det lige så stille og som du bliver øvet, kan du øge tempoet og dermed øge din puls og styrke væsentligt. 

Ideer til cardio træning hjemme med udstyr 

Men cardio træning hjemme behøver ikke kun at være uden udstyr. Har du et ekstra rum, hvor der er ekstra plads, så er det vidst de flestes drøm at kunne have lidt udstyr hjemme, så man netop kan gå i gang med sin cardio, lige når det lyster. Har du den ekstra plads og kunne godt tænke dig at rykke cardioen hjem, så har vi nogle ideer til dig lige her, som kunne være noget for dig. 

Løbebånd 

Løbet er en klassiker og har man pladsen, så er den altså lækker at have. Den giver dig mulighed for både løb og at gå – med stigning og i lige det tempo du ønsker. Du kan sågar vælge forskellige programmer, så træningen aldrig bliver kedelig. Her er vores favorit løbebånd, hvis vi skulle have et til cardio træning hjemme og vil du gerne se endnu flere, så kan vi anbefale vores løbebånd – bedst i test artikel.

Technum IV Finnlo By Hammer

Løbebåndet måler 142 x 50 cm og efter brug kan det slåes op, så det fylder absolut minimum. Der er 3 pulsstyrede programmer og en maksimum hastighed på 18 km/t. Den har en motor på 1,75 hK og så er der 7 automatiske træningsprogrammer. Desuden er den også stødabsorberende, så den giver dig en følelse af let træning.


Stepmaskine 

Stepmaskinen fås i mange størrelser, så den kan passe ind i dit hjem. Man kan få den klassiske, som fylder ret meget og som er den, vi ser i fitnesscenteret. Men der findes også alternativer til den. Du kan få den lille stepmaskine, hvor der primært er step-delen. Der er altså ingen håndtag eller skærm. Vi har valgt vores favoritter her til dig. 

Titan Life Mini Stepper

Dette er en af de mindre stepmaskiner, som er i en størrelse, der passer ind i de fleste hjem og som har en fair pris. Der er en lille computer, så du kan følge med i antal trin og en lodret trinfunktion, som gør træningen væsentligt behageligere. Perfekt lille cardio-maskine, du kan have hjemme. Brug 30 min foran TV’et og du er godt i gang!


Sjippetov

En cardio form der på ingen måde skal undervurderes. Det er freaking hårdt! Efter 1 minut er pulsen allerede godt i gang og er du ikke udfordret nok, så kører du bare endnu hurtigere eller køre dobbelthop. Den kræver lidt ekstra plads, hvis det skal gøres indendøre og ellers kan den tages med i haven og sjippe løs. Her er nogle af vores favorit sjippetov til en gang cardio træning hjemme.

Avento Jump Rope Steel

Et lækkert sjippetov, som fylder minimalt og samtidig får din puls op på ingen tid. Den har en længde på 290 cm, vejer 90 g og så er længden på håndgrebene 16 cm. Tykkelsen på sjippetorvet er 2,8 cm og kombineret med vægten, så giver den et godt sving. OBS: Længden kan justeres, hvis det ønskes kortere.


Fitness trampolin 

Det her har taget fart de sidste par år! Fitness trampolinen er blevet et populært inventar både hjemme og til træning, når det kommer til cardio. De har en sådan størrelse, at den faktisk godt kan være derhjemme og mange af dem, kan klappes sammen efter brug. Så selvom du ikke har et rum frit, kan du bruge den i stuen og pakke den væk efterfølgende. Vi har fundet vores favorit her og du finde endnu flere i vores Fitness trampolin – Bedst i Test artikel. 

Hammer Cross Jump Trampolin

Her får du en fitness trampolin med et hoppeområde, der er 98 cm i diameter – der er altså god plads til at hoppe på. Også for dig, som ikke er rutineret og ikke hopper helt stabilt endnu. Trampolinen vejer 12 kg, den kan bære op til 130 kg og så har den en diameter på 120 cm.


Ideer til cardio træning udendørs

Cardio træning hjemme kan betyde flere ting og er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at den skal foregår indenfor. Nogle gange er det bare nemmere at kunne gå lige ud af sin hoveddør og starte sin cardio træning hjemme, end at skulle køre hele vejen ned i fitnesscenteret. Der er bare noget ved det, som vi ikke altid orker – eller også er det, fordi vi mister motivationen undervejs. Men her er lidt løsninger til dig, der gerne vil lave lidt udendørs cardio.

Løb

En klassiker og som du sikkert allerede har overvejet. Men vi var nødt til at putte den på listen alligevel. Har du tænkt tanken, men ved ikke helt, om du har udstyret til det. Så har vi her fundet vores favoritter, så du kan komme afsted. Og ellers kan du også sagtens starte med et par almindelig træningsbukser, en skiundertrøje (de kolde måneder) og en hoodie. Det behøver ikke altid være så kompliceret. 

Find alt det rette løbeudstyr lige her.

Powerwalk 

Powerwalk har været en ting længere, men specielt under corona blev det populært. Det var en måde at motionere på, imens centrene var lukket og på den måde få ordnet sin cardio træning lige uden for hjemme. Til det kan du, hvis du ønsker, blot bruge dit almindelige tøj. Vi anbefaler dog, at du tager et par gode sko på, som kan støtte dig. Vil du gerne opgradere dit sæt, så er her nogle af vores favoritter til en power walk. Desuden er en powerwalk en god måde at få pulsen op på og samtidig kombinere det med lidt kvalitetstid med en veninde eller familiemedlem.

Kunne det være fedt med lidt ekstra udstyr til din powerwalk, så se vores artikel træning i det fri.

Cykling 

Cyklinger kommer i mange former og behøver ikke være den helt hardcore, hvor du har en dyr cykel og sko, der klikkes fast i pedalerne. Det er selvfølgelig også en måde! Men har du en helt almindelig dame- eller herre cykel, så brug den. Cykl hen til og handel, hen og besøg din moster eller cykel lidt rundt og oplev din by. Det får gang i benene og pulsen. Husk din cykelhjelm. 

Abus Urban-l 3.0 MIPS cykelhjelm

Har du planer om, at du skal til at cykle som en motionsform, hvad end det er på din almindelig cykel eller en racer, så få fat i en cykelhjelm. Denne er med en LED-baglygte, så det giver 180 grader synlighed, når det er mørkt. Hjelmen er CE- og EN 1078-godkendt.


Rulleskøjter

Selvom mange tror, at rulleskøjter kun er for børn, så er det langt fra sandheden. Det er en alletiders måde at lave cardio træning hjemme eller i nærheden. Find de gamle frem eller bestil det par, du længe har set på og kast dig ud i det. Rul rundt i dit kvarter i starten, indtil du bliver tryg ved det og så kan du bevæge dig på længere strækninger. Det er udfordrende, får pulsen op og så er det ret sjovt – hvert fald når man først får lidt styr på det. Men være sej og prøv! 

Roces – Yvon Rulleskøjter

Et par lækre rulleskøjter til lidt udendørs cardio nær dit hjem? Disse er perfekte! Det anatomiske design sørger for maksimal komfort under hele din tur og så er der selvfølgelig hælbremser. Rulleskøjten er let og har en maksimalvægt på 100 kg.


Tidligere artikelFå noget af det bedste sportstøj til CrossFit
Næste artikelUgens Inspiration – Marie (Uge 51)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her