Clubbells | Verdens bedste svingnings træningsudstyr til styrketræning

0
497

Clubbels – træningsudstyret, der kan lidt af det hele. Ønsker du en allround træning derhjemme med noget udstyr, der fylder minimum? Så bør du måske overveje en clubbell. Vidunder-udstyret, der kan læse dig med at forbrænde fedt, opbygge muskler og meget mere. Vi har fundet forskellige vægtklasser til dig, så du kan finde det perfekte match til din træning.

5 Clubbells i forskellige vægtklasser

Nordic Fighter Clubbells 6 kg

Dette er den letteste af de mange forskellige clubbells i vores artikel. Denne deler dog design med de andre produkter fra Nordic fighter, som du finder længere nede i artiklen.
Den største forskelle på denne clubbell, i forhold til de andre på listen, er at den er egnet til, at man faktisk bruger 2 køller til de forskellige bevægelser, da 2 køller giver en bedre routing i kroppen.


Nordic Fighter Clubbells 8 Kg

Her får du en clubbell med 8 kg. Med et klart sort design, og et produkt som er lavet af metal, så er du sikker, på at din clubbell holder i mange år.

Nordic Fighter har clubbells i mange forskellige vægte, men denne clubbell vejer 8 kilo, hvilket gør den perfekt til øvelser til personer, som ikke har erfaring – eller mindre erfaring med lignende træning.


Nordic Fighter Clubbells 12 Kg

Det samme design som de andre clubbells. Men denne vejer lidt ekstra – nemlig 12 Kg. Den er derfor rigtig god til folk, som har kendskab til træning og som har musklerne til at udføre øvelser med 12 kg.

Med en længe på ca. 60 centimeter, gør det, at køllen kan virke tungere, da vægten fordelt godt. Dette hjælper blandt andet med at lave de cirkulærer bevægelser, som er en del af træningen.


Nordic Fighter Clubbells 20 Kg

Ligesom de andre på listen, så er denne kølle også lavet af stål, og med det samme sorte, stilrene design. Den største forskel på denne clubbell er vægten.

Denne kølle vejer 20 kg. Så dette er ikke en clubbell, man bør starte med, hvis du er helt grøn ift. vægte og styrketræning.


Nordic Fighter Clubbells 25 Kg

Den sidste clubbell, som vi vil fremhæve i denne artikel, er også fra Nordic Fighter, det er nemlig deres største clubbell – på hele 25 Kg. Så hvis du har meget erfaring med træning, eller hvis du allerede tidligere har trænet med andre clubbells. Så er dette klart det bedste valg til dig og din egen træning.


Hvad er en clubbell?

Som mange mennesker vil sige, så har kært barn mange navne, vi kalder det for clubbells, andre personer vil kalde det for trænings køller, og nogler kalder dem ved deres traditionelle navn, indian clubs.
Selvom at disse træningskøller ikke er så udbredte længere, så har de tidligere haft en rigtig stor rolle i forskellige sportsformer igennem de tidligere årtier. Her er clubbells blevet brugt i alt fra folkeskoler til rytmetræning.

Til at starte med gik disse køller under navnet indian clubs. Navnet kom af, at køllerne først kom frem tilbage i 1600 tallet, da forskellige soldater fra Europa og Østen begyndte at træne sammen.

I forhold til den store påvirkning som clubbells har haft på træningen igennem tiden, så begyndte køllerne at forsvinde i 1930’erne. Her blev de hurtigt udkonkurreret af mange andre former for træningsudstyr, som gennem tiden blev opfundet og lanceret.

Dog er clubbells aldrig helt gået i glemmebogen, da der altid har været nogle mennesker, som foretrækker “den simple træning”.
I løbet af de sidste 10 år, er clubbells kommet mere og mere frem igen. Vi tror, at grundene skyldes et mere clean og moderne look, og at der er flere mennesker, som foretrækker at træne uden brug af maskiner.

Hvordan foregår en træning med clubbells?

Selve træningen fungerer som en rytmetræning. Man bevæger køllen rundt omkring kroppen, over hovedet og i en bestemt rytme. På den måde kan man selv kontrollere, hvilken rytme man vil benytte, og hvor meget vægt man vil lave øvelserne med. Øvelserne bliver ofte gjort i en cirkulær bevægelse og pointen med øvelserne er at styrke den naturlige balance, imens man også styrketræner.

Dette er også en af grundene til, at clubbells er blevet moderne igen, da mange mener, at disse cirkulærer bevægelser og styrkning af din naturlige balance er ekstra vigtigt. Specielt i de erhverv, hvor man ikke nødvendigvis laver nok bevægelse i dagligdagen.
Du træner også din grebsstyrke, hvilket ikke lyder som det mest interessante, men det er en funktion, som alle mennesker benytter i deres hverdag, og derfor vil det aldrig skade at træne denne funktion mere.

Hvornår bør man træne med clubbells?

Der findes ikke en facitliste for, hvornår du bør træne med clubbells. Men det vil give mening at finde plads til træningen – især i din overkropstræning. Det anbefales, da dette er de muskelgrupper, som primært blive trænet, når der er tale om grebsstyrke. Dog kan dette variere i forhold til, hvordan du vælger at træne med dine clubbells.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg vælger clubbells?

Når du vælger, hvilke clubbells du skal bruge fremover, så kan det være en ide at tjekke forskellige anmeldelser online fra det sted, du ønsker at bestille fra. Vi har fremhævet nogle af de produkter, som vi har haft fornøjelsen af at have kendskab med.

Desuden bør man lige tænke lidt ekstra over, hvor mange kilo det faktisk er, inden man prøver at løfte rundt på dem.
Det anbefales, da disse cirkulærer bevægelser føles meget anderledes end normal træning, og derfor kan det hurtigt virke ekstra hårdt, hvis man har valgt en clubbell med alt for meget vægt.

Hvordan udvælger jeg de rigtige vægte til mig?

Der er flere forskellige måder at træne med clubbells på. Det vigtigste er dog, at du sørger for at vælge clubbells, der passer til dit styrkeniveau. På den måde får du den bedste træning ud af det og undgår skader. Så hellere start for lavt end for tungt. Nedenfor finder du en vejledende guide til, hvordan du kan vælge styrke efter.

Mindre fitness kendskab

Til dig, der ingen tidligere træningserfaring har, hvis du er i gang med genoptræning af en art eller hvis du har en mindre kropsbygning.

  • Mænd – Et par 5 kgs clubbells, eller en enkelt 10 kg clubbell
  • Kvinder – Et par 2/3 kgs clubbells, eller en enkelt 6/8 kg clubbell

Gennemsnitlige fitness kendskab

Til dig, der har lidt trænings erfaring og er gennemsnitlig bygget.

  • Mænd – Et par 7 kgs clubbells, eller en enkelt 10/15 kg clubbell
  • Kvinder – Et par 6/8 kgs clubbells, eller en enkelt 8/10 kg clubbell

Fremragende fitness kendskab

Til dig, der har meget træningserfaring, er sund og større bygget eller atletisk baggrund

  • Mænd – Et par 10 kgs clubbells, eller en enkelt 15/20 kg clubbell
  • Kvinder – Et par 8 kgs clubbells, eller en enkelt 10/15 kg clubbell

Findes der lignende former for træningsudstyr?

Clubbells og kettlebells bliver oftest sammenlignet. Udseendemæssigt er de forskellige, men funktionsmæssigt kan man argumentere, at de er meget ens. Der er nogle nogle forskelle, alt efter hvordan du træner. Mange bruger kettlebells med to hænder, hvor andre bruger clubbells til at træne med en hånd. Hvilken du bruger er irrelevant, så længe de bliver brugt korrekt og du får det ud af din træning, som du ønsker.

Hvordan lærer jeg og træne med clubbells?

Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan lære at træne med clubbells. De nemmeste måder vil nok være at se andre mennesker gøre de. Så du kan enten tage en snak med mennesker, du ser gøre det, prøv at se videoer på Youtube omkring det eller deltag i en time, hvor netop dette træningsudstyr bliver brugt. Du kan også altid få en personlig træner i en mindre periode, så du sikrer, at du får mest muligt ud af dine øvelser.

FAQ

Tidligere artikelUgens Inspiration – Nikolaj (Uge 41)
Næste artikelBattle Rope | Crossfit udstyret til enhver

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her