Dørribber – de 10 bedste til din træning (2022)

0
1576

Dørribber – det nye træningsgear hjem til for nu skal hjemmetræningen bare have fuld gas. Eller måske du elsker at starte morgenen med et par pull ups? Lige meget hvad så er en dørribbe et uundværligt træningsudstyr derhjemme. Det giver masser af muligheder og er lige ved hånden, når du vil bruge det, og du skal ikke vente på at nogen bliver færdige, før du kan komme til. Det er helt perfekt!
Derfor har vi i denne artikel fundet en masse dørribber til dig! I udvalget har vi lige sneget lidt fastmonteret pull up bars ind også. Så der vil helt sikkert være noget for dig lige her.

Vi har fundet de bedste på markedet til dig! Ja, det siger alle jo. Men vi har valgt nogle af de bedste mærker, der er, dem der har fået de bedste anmeldelser, og så har vi selvfølgelig valgt en bred variation af blandt andet designs, forskellige brugervægte og størrelse. Så vi lover, at der er noget for dig! Vi har hvert fald gjort et ihærdigt forsøg på det med udvalget.

10 dørribber til dit hjem

cPro9 Dørribbe

En dørribbe der let kan monteres med blot en skrue i hver side og så er den monteret. Der er i hver ende tilføjet gummidutter, så du ikke laver unødvendige mærker i din dørkarm. Håndtagene er af mosgummi og den dørkarm skal have en bredde på 63-93 cm for at passe. En helt simpelt dørribbe der er nem at finde ud af!


Abilica HangOn

Trapez som du blot kan fæstne i dørkarmen og så sidder den, som den skal. Den har en justerbar længde på 64 cm til 100 cm. Når den er fæstnet, kan du tage den af eller på, som det passer dig. Instrukser medfølger.


cPro9 Pull up Bar Dørribbe

En dørribbe med masser af muligheder for en varieret træning. Den har 5 forskellige håndstillinger – og håndtaget er med mosgummi. Den har en brugervægt på 120 kg og passer til en dørkarm. Dørribben måler 103 i total bredde.


cPro Pull up Bar Dørribbe

En dørribbe der passer på omkring 95% af alle dørkarme, dog med en påkrævet bredde på døråbningen på 47-87 cm. Den totale bredde på pull up bar dørribben er 93 cm. Den er let at samle og kan gøres af de fleste. Desuden er der gummi på enderne, så der ikke kommer unødvendige ridser eller skrammer i din bolig. Den har en maks brugervægt på 113 kg.


Abilica ChinUp Bar

Simpelt værktøj der er lige til at hænge op og som passer ind de fleste steder. Den er med til at træne store dele af kroppen og bruges ofte både af politi og militær. Passer til alle vægge over dørkarm.


FitWood Trollveggen Dørribbe

Denne passer til dørrammer med en tykkelse på 9-18 cm, en max længde på 100 cm og en diameter på 28 mm. Den har et bredt greb, håndtag af metal og så kan den benyttes af max brugervægt på 130 kg. På enderne er der tilføjet gummi, så du undgår unødvendige ridser.


FitWood Trollveggen Dørribbe

Brug denne på gulvet eller i dørkarmen, og få trænet store dele af din krop. Den har en flot hvid farve, som giver den et stilfuldt look. Den er rustfrit og måler 100 cm i længden og med gummifødder, der beskytter området.


cPro9 Pull Up Bar

Denne er til montering i loftet og er et klassisk træningsredskab til dig, der gerne vil kunne træne derhjemme og varieret. Den har mål, der hedder B 121 x H 48 x D 41 cm og en maksimal brugervægt er på 250 kg. Den har et smalt greb og håndtagene er med tæt gummi.


cPro9 Pull up Bar Elite

Denne minder meget om ovenstående, men er i stedet til montering på væg og kan derfor monteres i de fleste hjem, Den har mål på følgende; L 108 x H 32 x D 38 cm og har en brugervægt på maks 250 kg. Den skal som sagt monteres på væggen og der er en afstand mellem skruehullerne på 72 cm. Udover det, kommer den med et smalt greb og håndtag af tæt gummi.


cPro9 Multi Grip Pull Up Bar

En let monteringen og dit nye træningsredskab er opsat. Du skal blot bruge 4 skruer i hver side og så er den godt spændt fast. Med dens 5 muligheder for håndstillinger giver det dig mulighed for en varieret træning. H 60 x B 131 x D 57 cm er målene og den skal blot monteres på din væg. På denne model er håndtagene af metal.


Hvad er en dørribbe?

Mange forbinder dørribber med en pull up bar – og med god grund! De har nemlig umiddelbart samme formål og er lavet med henblik på den klassiske pull up øvelse. Men der hvor forskellen virkelig er at finde, er i forhold til monteringen. Dørribber kan oftest hænges op med blot et lille antal skruer og et minimum af værktøj. En fastmonteret ribbe kræver oftest noget mere og vil efter monteringen sidde godt fast – den anden sidder også godt fast og forskellen vil oftest ses på den maksimale brugervægt, der anbefales. Så det er som udgangspunkt den helt klassiske forskel på en dørribbe og en fastmonteret pull up bar. Det er klart, at selve monteringen vil have indflydelse på andre produktspecifikationer såsom den maksimale brugervægt og lignende. Det vil du kunne læse mere om i et af de næste afsnit.

Hvad er bedst? Dørribber eller en fastmonteret?

Hvorvidt du skal vælge dørribber eller en fastmonteret, kommer helt an på, hvad dit formål er, hvor meget den skal bruges og din egen vægt – Blot for at nævne et par stykker.

Ved du allerede nu, at det er en ny ting, der lige skal prøves og endnu ikke ved om hjemmetræning er noget for dig, så overvej en af de mange dørribber på markedet. Den kan nemlig tages ned med det samme og har ingen permanente skader i væggen.

Er du en garvet træner og har gjort det mange år derhjemme, så kender du selvfølgelig allerede dit mønster og kan dermed skifte din dørribbe ud med en fastmonteret.

Derudover skal du også være opmærksom på sådan noget som din vægt, og hvor meget den skal kunne bære. Det gælder blandt andet din egen vægt, men også hvis du ugentligt laver pull ups med tilføjet vægt, så skal det lige medregnes i den samlede brugervægt.

Så hvor vidt du skal vælge en dørribbe eller fastmonteret pull up bar – det afhænger af dig, din træning og dine planer. Konklusion må altså være, at en dørribbe er for dig, der ikke vil lave permanente ændringer i dit hjem, er ny i det og gerne vil teste tingene af eller hvis du er typen, der godt kan lide at rydde op efter en træning og have et ryddeligt hjem. Det er ikke en lige til mulighed med en fastmonteret pull up bar – den er der hele tiden!

Dette skal du være opmærksom på

I dette afsnit vil vi komme med nogle klassiske ting, du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter dørribber. Det er nemlig ikke blot at vælge den, som du synes, er flottest. Der er nogle produktspecifikationer, der skal være styr på, når det kommer til dørribber. Den skal passe til lige netop dig, holde i lang tid og møde dine forventninger.

Størrelsen på dørribber

Størrelsen på din dørribbe er alfa omega, hvis du overhovedet skal kunne bruge den. Din dørkarm vil oftest være det mest ultimative sted at have den. Når du kigger på de forskellige dørribber, vil du finde, at der er forskellige størrelser. Her skal du have styr på bredden af din egen dørkarm, samt tykkelsen. De forskellige dørribber vil være lavet til at passe til en dørkarm med en vis tykkelse og ofte omkring 9-18 cm, hvor andre dørribber oftest passer til alle størrelser. Så vær obs. på dette inden, du køber din nye dørribbe hjem til!

Brugervægten på dørribber

Som vi har været inde på tidligere, så er brugervægten også ret vigtig. Brugervægt betyder den maks vægt, som dørribben kan tåle. Det er meget varierende, hvad de forskellige kan klare. Men det synes tydeligt, at de fastmonterede kan klare væsentligt mere end en dørribbe, der blot holdes oppe med nogle skruer. De fleste dørribbe kan klare en brugervægt på mellem 110 og 130 kg. Det anbefales altså ikke at bruge dørribber, der ikke kan klare din vægt. Det skyldes først og fremmest sikkerheden. Kan dørribben ikke klare din væg, kan den falde ned imens du er i gang. Det kan betyde skader på dig og dit hjem. Selvom det måske ikke ville gå så galt første gang, så vil du med tiden mindske holdbarheden på din dørribbe. Så undersøg brugervægten og sørg for, at den passer til din egen vægt samt hvis du tilføjer kilo til dine pull ups.

Mulighed for dips

Med dørribber er der oftest ikke mulighed for at lave dips. Det skyldes helt simpelt placeringen i dørkarmen, som derfor ikke giver dig nok plads til det. Er det en vigtig faktor for dig, skal du finde en at fastmontere, som kan sættes lavere og dermed give dig mulighed for dips under din træning. Oftest vil du ved hver enkelt dørribbe eller fastmonteret pull up bar kunne læse dig frem til, om du kan lave dem eller ej. Så vær opmærksom på det, så du ikke bestiller en og glæder dig til at inkorporere dips i din træning, for så at blive skuffet efterfølgende.

Materiale på håndtag

Materialet på håndtagene af de forskellige dørribber kan være afgørende for dig, og hvor god du synes, at træningen er. Nogle af de dørribber der er at finde på markedet, kommer med håndtag af blandt andet mosgummi, plast eller metal. Alle er helt normale materialer at finde på et håndtag. Det er dog en individuel sag, hvad folk foretrækker og hvad de træner bedst med. Nogle synes at plastmaterialer, bliver for glatte med svedige håndflader, andre bryder sig ikke om følelsen af metal og andre noget helt tredje. Har du en skarp holdning til, hvilket materiale du foretrækker, så ha’ det med i dine overvejelser, så det ikke ender med, at du ikke får brugt din dørribbe, og den blot ender i skabet med det andet ubrugte gear, som du måske har liggende.

Størrelse på håndtag

Dørribber kommer som udgangspunkt med nogenlunde samme længde håndtag. Men det kan altså varierer lidt og være forskelligt. Vil du have en helt optimal træning, skal du have en nogenlunde ide om, hvad størrelse du foretrækker – eller bare være sikker på, at håndtaget er stort nok. Det er klart, at de fleste dørribber er lavet ud fra standardmål og vil som udgangspunkt passe til de fleste håndstørrelser. Har du dog alligevel nogle præferencer, er det værd at være ekstra obs. på lige netop de mål.

Fordele ved dørribber

Er du i tvivl om en dørribbe er noget for dig? Så se disse 8 fordele, der bl.a. er ved at træne derhjemme med en dørribbe:

  • Nem at montere
  • Nem at pakke væk efter hver træning
  • Du kan træne med din egen kropsvægt og dermed uden brug af vægte
  • Billig hjemmetræning
  • Du kan træne den øvre del af overkroppen
  • Øger muskelmasse
  • Øger udholdenhed
  • Kan anvendes af øvede såvel som nybegyndere

Lyder det som noget for dig? Så tjek vores 10 udvalgte døribber ud, og find den helt rette for dig!

Tidligere artikelTrailløb – en sport og en livsstil!
Næste artikelUgens Inspiration – Lizette (Uge 10)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her