Håndtræner – 11 forslag til en bedre hverdag!

0
1618

Med en håndtræner kan du få styrket din hånd markant! Vil du gerne have et bedre greb, så du kan løfte de ekstra kilo i dødløft? Håndtræneren er vejen frem! Eller måske du er i gang med genoptræning? Ligemeget grunden, så har vi gjort det nemt for dig! Du finder det hele her samt forskellige typer af håndtrænere. En håndtræner som bold? En justerbar håndtræner? Eller en med fast belastning? Vi har fundet det hele til dig lige her og med forskellige belastninger, så der er noget til lige netop dine behov!

11 af de bedste håndtrænere for dig

#1 Tunturi Justerbar Håndtræner

En justerbar håndtræner som har en modstand på 10 kg og op til 40 kg. Den er nem at bruge og som du bliver stærkere, skruer du blot på knappen forest og så indstilles den. Et ideelt værktøj til træning af håndled, underarm og fingre.

DKK 99,00

#2 cPro9 Basic Håndtræner

En slidstærk og effektiv håndtræner. Den kommer med blød belægning om håndtagene, og med en fjeder på 44 mm som giver dig en fast og hård belastning. Belastningen føles selvfølgelig hårdere, jo mere du presser den sammen. Den fylder ikke meget, og kan nemt pakkes væk, når den ikke bruges.

DKK 200,00

#3 cPro9 Justerbar Håndtræner

En lille og håndterlig håndtræner. Den måler 15,5 x 11,3 x 2,4 cm og kan altså nemt opbevares derhjemme uden at fylde meget. Udover det, er denne specielt god til nybegyndere, da belastningen kan øges, som du bliver stærkere. Håndtaget har en tykkelse på 2,2 cm og giver en god fornemmelse i hånden på dig.

DKK 249,00

#4 Aserve Håndtræner

Her får du en håndtræner – men i bold form. Brug den ved at rulle den i hånden og trykke med fingrene på den, mens den er i din flade. Det træner både din hånd, fingre og underarm. Det anbefales at starte med den laveste “belastning” og så gå op, som du bliver stærkere. Boldene kommer i 5 farver, og hver især har sin egen sværhedsgrad. Et nemt træningsværktøj at have med på farten og i din taske.

DKK 139,00

#5 Odin Ergonomisk Håndtræner

En lidt anderledes håndtræner, som primært går ind og styrker dit håndled. Den er udformet således, at den ergonomisk er tilpasset dit håndled. Grebet har en diameter på 2,5 mm, en samlet diameter på 8,7 cm og en tykkelses på 4 cm.

DKK 249,00

#6 cPro9 Elite Alu Niveau 1

Denne håndtræner fra cPro9 kommer i 3 forskellige niveauer. Dette er niveau 1 og er for nybegyndere. Den er 100 pund, og er god til dig, der ikke har erfaring med håndtrænere endnu. Materialet er af aluminium og du får altså et træningsredskab, der er standhaftigt og som kan holde i mange år.

DKK 129,00

#7 cPro9 Elite Alu Niveau 2

Denne er niveau 2 og er en håndtræner, der passer til dig, der allerede har lidt erfaringer med en håndtræner og som allerede besidder en del kræfter i din hånd. Med denne håndtræner har du rig mulighed for at træne op til de tunge luft i fitnesscenteret. Den fylder desuden nærmest intet og du kan altså nemt have den liggende derhjemme til at træne med – lige når det passer dig!

DKK 399,00

#8 cPro9 Elite Alu Niveau 3

Denne cPro9 håndtræner er til dig, der er utrolig stærk. Denne har en belastning på 300 pund, og er altså til dig, der allerede ligger super højt med kiloene, når du er i træningscenteret. Så er du en hulk agtig type eller bare utrolig stærk, men gerne vil have dine håndled endnu stærkere, så er denne perfekt for dig. Materialet er af aluminium og den vil sagtens kunne klare lidt af hvert.

DKK 399,00

#9 DGI Flex Håndtræning

Få en håndtræner, hvor du nemt kan skifte mellem belastningerne. Med denne medfølger der 5 sværhedsgrader, som har hver sin farve. De er fordelt således; Gul er 0,7 kg, rød er 1,4 kg, grøn er 2,3 kg., blå er 3,2 kg og sort er 4,1 kg. Du kan altså vælge lige netop den farve/belastning, som passer bedst til dig på nuværende tidspunkt. En af fordelene med dette træningsværktøj er, at hver finger har sin egen fjederbelastet knap og de bliver altså trænet lige intenst hver.

DKK 129,00

#10 Flexbar Thera Band

En anderledes håndtræner sammenlignet med nogle af ovenstående træningsredskaber. Her får du en såkaldt flexbar, som hjælper dig til et godt greb. De fås i 4 forskellige niveauer. Den gule er den letteste og er niveau 2 ud af 5 med en modstand på 2,5 kg. Den røde er niveau 3 og har en modstand på 4,5 kg. Grøn er niveau 4 ud af 5 og en modstand på 7 kg – og til sidst er den blå, som er niveau 5 ud af 5 og med en modstand på 11 kg. Der er altså rig mulighed for at vælge den, der passer allerbedst til dig og dit niveau.

DKK 99,00

#11 Adidas Pro Hand Grips

En klassisk håndtræner fra Adidas, som har et fedt design og som er af materialer, der giver dig et stærkt produkt, som vil kunne klare lidt af hvert og holde mange år. Den hjælper dig med at give mere styrke i din hånd, så din hverdag bliver nemmere for dig – fordi du netop har det ekstra styrke i din hånd. Der medfølger desuden 2 stk. håndtrænere.

DKK 138,00


Hvad er en håndtræner?

En håndtræner er egentlig ret simpel og ordet siger rimelig passende, hvad det er. Det er selvfølgelig et træningsredskab til din hånd. Heraf kommer også navnet – fingertræner. Det kan du sommetider støde på – det skal dog siges, at det ofte er samme træningsredskab, der er tale om. En fingertræner er dog tit nævnt, når der er tale om de lette håndtrænere uden megen vægt på. Måden en håndtræner fungerer på, er ved, at du tager den i hånden, og klemmer sammen om den og laver det anbefalede eller ønskede antal gentagelser for det bedste udkom for dig.

Når du vælger en håndtræner, vil der være forskellige belastninger, og alt efter din styrke og hvad du skal træne til, vil belastningen skulle tilpasses dig. Nogle er justerbare og andre ligger på en fast belastning. Hvis der på en af ovenstående f.eks. er noteret, at den har en belastning på 20 kg, så betyder det, at når du trykker og træner med din håndtræner, så klemmer du 20 kg sammen. Du vil ofte kunne finde en variation af forskellige belastninger eller en håndtræner der er justerbare. Så alt efter om den skal bruges til nybegyndere, øvede eller til genoptræning – så kan den rette håndtræner hjælpe dig på vej,

Hvem kan bruge en håndtræner?

Alle der vil have bedre og stærkere grebsstyrke, kan benytte sig af en håndtræner. Vil du gerne benytte dig af en håndtræner pga. styrketræningen, så kan det i særdeleshed være med til at forbedre dit greb. Specielt i en øvelse som dødløft, hvor det kræver et godt greb, kan det være en ide at inkorporere en håndtræner i din hverdag. Det kan nemt bruges derhjemme, uden at det behøver at være noget, som skal planlægges eller som en del af din hjemmetræning. Sid med den, imens du laver noget andet, og lad det ikke forstyrre din dag på nogen måde. Så tag den frem, imens du ser film om aftenen eller i pausen på arbejdet.

Specielt ældre mennesker kan også få gavn af en håndtræner. Du kan blot sidde med den i sofaen i løbet af dagen og træne lidt, og så vil det gavne både deres motorik og helbred. Det vil gavne deres motorik, minimere kramper og hjælpe med at styrke hænderne, så der er nemmere at holde fast i ting. En håndtræner kan altså bidrage med utrolig meget.

Men du kan også bruge en håndtræner, hvis du er i gang med genoptræning. Her er det dog en fordel at forhøre sig ved en fysioterapeut først, hvad der anbefales. Både i forhold til hvilken belastning der passer dig og som vil gavne dig – samt hvilke øvelser, du bør lave med din håndtræner. Da genoptræning oftest er en delikat process, er der ingen grund til at tage nogle chancer her, ved f.eks. at lave en forkert øvelse eller træne med for meget belastning.

Hvilke håndtrænere findes der?

Der findes håndtrænere med forskellige funktioner, alt efter hvad du har brug for. I nedenstående afsnit vil nogle af dem blive nævnt. Det kan give dig et indblik i, hvilken slags håndtræner der passer dig og hvilken du bør have.

Håndtræner med fjeder

En håndtræner med fjeder er ofte at finde – og ligeledes i vores ovenstående udvalgte. En håndtræner med fjeder er en håndtræner, der oftest vil kunne variere i belastning. Der vil altså være mulighed for, at det kan variere f.eks. mellem 10 og 40 kg. Denne type håndtræner er oftest populær blandt nybegyndere, da den giver mulighed for at starte blødt ud og samme tid mulighed for at blive stærkere og dermed øge belastningen.

Håndtræner bold

En håndtræner bold er et lille redskab, som er formet som en bold. Sid med den i hånden i pausen, derhjemme eller imens du læser op på dagens nyheder. Den er formet som en bold og kan variere i forskellige hårdheder, alt efter hvad du foretrækker. En håndtræner som bold er utrolig nem at have med dig på farten og blot have liggende i tasken, indtil behovet melder sin ankomst.

Håndtræner med tæller

Kører du en intensiv træning, hvor antal gentagelser er vigtig for dig, så er en håndtræner med tæller perfekt. Der er et lille display, som fortæller, hvor mange gentagelser du har taget. Den tæller et klik hver gang, at håndtræneren er trykket helt i bund. Sådanne slags håndtræner er ideel til dig, der vil have et helt konkret overblik over, hvor mange gentagelser du gør dagligt eller pr træningssession.

Dette skal du være opmærksom på med din håndtræner

Der er som udgangspunkt ikke meget, du skal være opmærksom på, når du køber en håndtræner. Vi holder dog fast i, at skal du bruge en håndtræner i forbindelse med genoptræning, så anbefaler vi, at du snakker med en professionel i form af en fysioteraput eller lignende, inden du påbegynder din træning. Er det derimod blot til at styrke dit greb ifm. din motorik eller for et stærke greb, så skal du blot være opmærksom på belastningen. Vælger du en for lav, vil du højst sandsynligt ikke få noget ud af det, og vælger du en for høj belastning, kan du få skader eller ondt i hånd og underarm.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Cecilie Mortensen (Uge 13)
Næste artikelUgens Inspiration – Celina (Uge 14)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her