Hulahopring med vægt – prøv en anderledes træning!

0
1537

Hulahopring med vægt er de seneste par år, blevet populær verdenen over – og det er der ikke noget at sige til. Det er nemlig en sjov med at holde sig aktiv på. Udover det, kan du gøre det derhjemme i enten haven eller stuen og du kan hele tiden opgradere sværhedsgraden eller lære nye tricks, hvis det bliver for nemt. Du har altså alle muligheder for at gøre din træning sjov med en hulahopring. Du kan også sagtens kombinere det med en anden form for træning, hvis du ikke har lyst til at stå for længe og hulahoppe.

I denne artikel vil vi primært vælge hulahopringe med forskellige vægte og størrelser. Det er individuelt, alt efter hvor ny og øvet man er, hvilken vægt der passer til netop dig.

Sådan bruger du en hulahopring med vægt

Hvor svært kan det egentlig være, tænker du? Det kan faktisk være ret svært. Det er ikke lige naturligt for alle og stå at svinge hofterne. En ting er at svinge hofterne, en anden er at gøre det med en hulahopring med vægt, som ikke må falde ned. Men det er altså noget alle kan lære. Måske hverken første eller anden gang, men med intensiv øvelse, skal det nok kunne læres. Vi vil i dette afsnit prøve at forklare, hvordan du bedst muligt får din hulahopring med vægt til at svinge rundt om taljen på dig. Men det er et faktum, at der skal øves og øves, før det vil føles naturligt. Man kan læse nok så meget om det og hvordan man gør, men du lærer det ikke før, at du selv prøver det og mærker fornemmelsen på egen krop.

VI HAR SET PÅ Kendetegn  SET HOS
Powerhoop Hulahopring 1,4 kg Denintelligentekrop.dk LÆS MERE
Tunturi Hula Hoop Ring 1,5 kg Abilicaonline.dk LÆS MERE
Tunturi Hula Hoop Ring 1,8 kg Abilicaonline.dk LÆS MERE
Heavy Rocker 2,2 kg Abilicaonline.dk LÆS MERE
Powerhoop Hulahopring Deluxe Blandet vægt Denintelligentekrop.dk LÆS MERE

Indholdsfortegnelse


Bedste hulahopring med vægt på 1,4 kg

Powerhoop Hulahopring

 • God til følsomme brugere
 • Sjov træning

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

Hulahopring med vægt på 1,4 kg. God at starte med hvis du er nybegynder eller bare ikke bryder dig om mere vægt end det. Den er fremstillet, så den opfylder alle europæiske standarder inden for kemisk sikkerhed.

Produktspecifikation

 • 1,4 kg
 • DVD medfølger
 • Alder 10+


Bedste hulahopring med vægt på 1,5 kg

Tunturi Hula Hoop Ring

 • Godt anmeldt
 • God vægt til begyndere
 • Til følsomme brugere

295,00,- GÅ TIL BUTIK →

Hulahopring med 1,5 kg vægt på. God til nybegyndere eller følsomme brugere. Indersiden er med massageknopper. Dette skal nogle lige vænne sig til i starten, før det føles behageligt. Den er hele vejen rundt beklædt med fast skummateriale.

Produktspecifikation

 • 1,5 kg
 • Med massageknopper
 • Farve: Grøn og grå


Bedste hulahopring med vægt på 1,8 kg

Tunturi Hula Hoop Ring

 • Til øvede
 • Masserer din krop
 • Behagelig at træne med

295,00,- GÅ TIL BUTIK →

God hulahopring med vægt på 1,8 kg til dem, som har prøvet det før. Den er lidt tungere end de letteste og er derfor et godt spring op i vægt, hvis man vil udfordres. Den kommer i 6 dele, og så skal de blot klikkes sammen – så har du en hulahopring. Det betyder også, at du lige så let kan skille den ad igen.

Produktspecifikation

 • 1,8 kg
 • Med skummateriale


Bedste hulahopring på 2,2 kg

Heavy Rocker

 • Bedst til øvede
 • Pænt design

295,00,- GÅ TIL BUTIK →

Denne hulahopring er over de 2 kg og passer derfor allerbedst til de lidt rutinerede, som har prøvet det før og derfor gerne vil udfordre dem selv. Den kommer i 6 dele og er lige til at klikke sammen. Det gælder selvfølgelig også, når den så skal pakkes ned igen.

Produktspecifikation

 • 2,2 kg
 • 6 dele
 • Med skummateriale

Bedste bestem selv vægten hulahopring

Powerhoop Hulahopring Deluxe

 • Mulighed for at øge kg gradvist
 • Farverigt design
 • Maksimerer træningseffekt

525,00,- GÅ TIL BUTIK →

Denne hulahopring er god til flere, der deler. Eller til nybegynderen der gerne vil kunne gå op i vægt løbende. Den har en diameter på 102 cm og er fyldt med farver hele vejen rundt.

Produktspecifikation

 • Ø 102 cm
 • 1,6 kg til 2,2 kg
 • Masser af farver

Sådan gør du

Du kan starte uden din hulahopring med vægt og bare bevæge dine hofter. Her hjælper det nogle at sætte begge hænder på hofter og så bevæge dem frem og tilbage, indtil man får en fornemmelse af, hvad der foregår og hvordan den del af kroppen fungerer.

Føler du, at det går ret godt og at du har styr på det, så kan du tilføje din hulahopring med vægt. Begynd at bevæg dit hofteparti igen, mens du giver din hulahopring med vægt et skub om taljen på dig selv. Den falder sikkert ned i første forsøg, men så tager du den op og prøver igen. Med tiden vil du kunne mærke og finde en rytme, der hjælper til at holde den kørende. Når du hulahopper, så spænd op i dine mavemuskler og buk svagt i benene.

Sådan fortsætter du bare, indtil den sidder der og når den så endelig gør, så kan du skrue op for tempoet og virkelig få forbrændt nogle kalorier.

Er hulahopring for både mænd og kvinder?

Ja, hulahopring med vægt er for både mænd og kvinder. Det er for alle dem, der har lyst. Man kan umiddelbart godt tænke, at det primært er for kvinder, når det handler om at bevæge hofterne. Men det er på ingen måde rigtigt. Tværtimod vil du blive overrasket, når du ser, hvor gode nogle mænd er. Desuden er det en god øvelse/træning for folk med stive hofter, da man virkelig får løsnet op for det hele med en hulahopring med vægt eller uden. Så kom igang og lad dig ikke holde tilbage – ligemeget hvad.

Hvilken hulahopring med vægt skal jeg vælge?

Du bestemmer selv hvilken hulahopring med vægt, du vil vælge. Men er du ny, anbefales det at starte med en, der ikke vejer så meget. I starten er det vigtigt at få styr på teknikken og lære at spænde op samtidig. Når det kører derudaf, kan du opgradere til en hulahopring med mere vægt. Så start stille og roligt ud og øv dig. Med tiden vil du kunne gå op i vægt og hulahoppe derud af med et par kilo eller mere.

Fordele ved træning med hulahopring med vægt

Der er nemlig mange fordele ved at træne med en hulahopring med vægt. Vi vil i nedenstående del komme ind på nogle af de største fordele – selvom at der med garanti er mange flere end det.

Kropsholdning

At træne med en hulahopring med vægt er med til at give dig en bedre kropsholdning. Det skyldes, at når du hulahopper, så spænder du op i både maven og ryg. Du kan ikke stå krumbøjet og hulahoppe. Man vil helt automatisk spænde op og dermed rette ryggen rankt og pænt. Gør man det ofte, vil man helt automatisk tage det med sig – også uden for træningen.

Vægttab

Der er mange, der har tabt sig i forbindelse med deres træning, hvor de bruger en hulahopring med vægt. Det skal dog understreges, at det sjældent er den primære grund for vægttabet. Det er din kost. Din kost vil altid være den afgørende faktor for dit vægttab, da det handler om at forbrænde mere end du indtager. Du kan derfor hulahoppe på livet løs, men hvis du stadig indtager mere, end du forbrænder, ja så vil du ikke se de store ændringer. Men, en hulahopring med vægt kan altså være med til at gøre en forskel. Så spiser du pænt og inkorporerer en sjov og hård træning i din hverdag, så vil du automatisk kunne se en forskel.

Kondition

Din kondition vil med garanti forbedres. At være fysisk i gang med sin hulahopring med vægt, er hårdt. Du bruger nemlig hele din krop, imens du er igang. Der er faktisk ikke en del på din krop, som ikke er igang og bliver trænet på den ene eller anden måde. Det er hvert fald utroligt svært ikke at bruge både arme, ben, ryg og mave, når du træner med din hulahopring – selv hvis du prøvede at lade vær.

Sjov træning

Måske en af de bedste fordele. At træne med sin hulahopring med vægt kan for mange være en sjov og anderledes træning, end den sædvanlige tur i det lokale fitnesscenter. Er det tilfældet, er dette en genial løsning, så du stadig kan få bevæget dig men blot derhjemme i egne rammer istedet. Du kan også sagtens hulahoppe derhjemme med familien og så er det pludselig en fælles ting, hvor træning bliver kombineret med familietid.

Der er altså mange fordele ved at træne med en hulahopring med vægt. Så synes du, at det lyder spændende, så prøv det! Måske du kan låne en hulahopring af en, inden du køber din egen. Det skader hvert fald ikke.

Kan du godt lide at træne og forbrænde kalorier på en anderledes måde, så overvej også en fitness trampolin!

Tidligere artikelTræningsbukser med lommer – ha’ det hele på dig, når du træner!
Næste artikelLøbetights til kvinder – gør løbetræningen sjovere!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her