Kom sikkert tilbage med efterfødselstræning!

0
475

Du har lige født det nyeste medlem til familien og nu vil du gerne tilbage til træningen. Men hvordan griber man det an? Og hvordan er du sikker på, at du ikke gør noget forkert? Der findes heldigvis efterfødselstræning med uddannede instruktører, som guider og træner med dig. På den måde er du sikker på, at hele træningen foregår under kyndige hænder. 

Derfor skal du til gå til efterfødselstræning

Du bliver fulgt hele vejen 

Efter din fødsel er det meget normalt at være forsigtig og være lidt usikker omkring, hvad du må og hvad din krop kan klare. Din krop har lige været igennem 9 måneder og skabt et helt nyt liv. Ved at gå til efterfødselstræning får din krop lov til at træne sig op langt og i det tempo, som den har brug for. Samtidig er der en professionel med dig hele vejen. 

Masse ændringer 

Din krop går som sagt igennem en masse ændringer – hvilket er helt normalt for kvindekroppen, da den lige har skabt et helt nyt menneskeliv. Under graviditeten sker der både ting og sager med kroppen, som er permanente og dit nye normal. Men der er også flere ting, som går tilbage til, hvad det var før. Sådan ændringer, både fysisk og mentalt, kan efterfødselstræningen bidrage til at mindske, da du ligesom med almindelig træning, vil få det mentalt bedre af at få brugt kroppen.

Ønske om at blive sundere

Mange ønsker at tabe den ekstra vægt, de har taget på, når graviditeten er ovre. Jo længere tid der går, jo sværere bliver det. Begynder du til efterfødselstræning, så er du i gang og allerede på vej til en sundere krop. En sundere krop giver dig oftest bedre mulighed for at være der for dit barn, da du har mere overskud. 

Hvornår må jeg begynde til efterfødselstræning?

Alle kvindekropper er forskellige. Derfor er det vigtigt, at vi aldrig sammenligner os med hinanden – det samme gør sig gældende, når det kommer til, hvornår vi er klar til træne igen. Det kan f.eks. være, at du har fået kejsersnit, og så kan helingsperioden tage længere tid, før du kan træne. Er du i tvivl om, hvornår du kan påbegynde efterfødselstræning, så bør du forhøre dig ved en professionel, der kender til din situation og dermed ved, hvad der er bedst for dig. Hellere vente en uge for længe end at begynde en uge for tidligt. 

Tidligere artikelUgens Inspiration – Mette G (Uge 40)
Næste artikelFiskeolie – Læs om fordelene og find den bedste!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her