Sådan øger du din mentale styrke

0
371

Sindet er et mystisk og fascinerende sted, som kan påvirkes på mange måder. Der er mange årsager til at det er vigtigt at have et stærkt sind. Det kan for eksempel være en fordel, når det kommer til at tackle de nedture som livet indimellem bringer, som for eksempel dødsfald, skilsmisser samt andre begivenheder i et menneskes liv, der kan gøre utroligt ondt og ramme endnu hårdere hvis man ikke har det mentale på plads.
Det kan også være en kæmpe stor fordel, at have et stærkt sind, hvis man dyrker på sport på et højere niveau. Her kan der også være mange faktorer der kan ramme en hårdt. 

Det kan for eksempel være i forhold til skader, til at ikke komme på holdet, eller til at skulle håndtere at man måske ikke har formået at udnytte sit potentiale godt nok. I denne artikel kan du læse mere om hvorfor du bør arbejd med mentaltræning og samtidig lær værdiafklaring, som er et af de mange værktøjer man kan arbejde med. Så hvis du dyrker sport med det mål at blive professionel og udmærke dig indenfor din sport, så kan du med stor fordel læse med i resten af denne artikel, om hvordan man øger sin mentale styrke.

Arbejd med dine mål

Som sportsudøver med ambitioner om at blive professionel og udmærke sig indenfor sin sport, så behøver man ikke få at vide at man skal sætte sig nogle mål, for man har allerede opstillet nogle mål. Det man kan spørge sig selv om, er om det mål man har sat er for stort? Ikke i den forstand at det ikke kan opnås, men om målet er for stort at arbejde hen imod, uden at have delmål? Ved at bruge delmål kan du også lettere måle på dine fremskridt, hvilket kan være med til at motivere dig og holde dig fokuseret på det endelige mål.

Hyr en mentaltræner

Man kan kun gøre så meget alene, især hvis man ikke helt ved hvor man skal starte, når det kommer til at arbejde med det mentale. Ved at hyre en mentaltræner, får man en person tilknyttet som er uddannet indenfor området og ved præcist hvor der skal sættes ind, samt hvilke knapper der skal skrues på. Det er fint at arbejde på sine mål og sin motivation alene, men det man opnår mærkbart bedre resultater ved at samarbejde med en professionel.

Sådan finder du en mentaltræner

Hvis du også kan se fordelene ved at hyre en professionel ind, til at hjælpe dig med det mentale aspekt, så skal du først og fremmest have fundet en der kan hjælpe dig. Det kan du gøre ved at snakke med nogle af de andre atleter du kender, eller dine trænere, og høre om de kender nogen de vil anbefale. Alternativt kan du også benytte dig af internettet og af en Google søgning. I dag kan man finde stort set alt på internettet, også mentaltrænere, så hvorfor ikke bare kaste sig ud i det? 

Tidligere artikelUgens Inspiration – Pernille Malling (Uge 13)
Næste artikelBedste håndledsstøtte | 5 favoritter til dig!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her