Sensekost – lær mere sammen med Janni!

0
2126

Hvem er jeg?

Jeg hedder Janni, er 44 år gammel. Jeg bor i Lindved, lidt nord for Vejle, sammen med min mand Jacob. Vi har en søn Simon på 23 år, som bor i egen lejlighed i Vejle. Til dagligt arbejder jeg som projektkoordinator/teknisk designer hos Rambøll (Rådgivende Ingeniør virksomhed) i Vejle. Jeg arbejder med infrastruktur og tegner/koordinerer inden for havne, broer og veje. Jeg er hjemsendt og har stort set siddet hjemme siden marts 2020.


k


Jeg er af natur en glad, smilende og meget positiv pige, som elsker at prøve nye ting og finder jeg noget jeg elsker, så går jeg 100% ind i det. Netop det har jeg fundet i denne livsstil og ligger alt jeg har, i at jeg lykkedes med det.

Jeg lavede min instagram profil @sense.med.seehausen, da jeg startede hos Mia som en dagbog, så jeg kan gå tilbage og se mine måltider, mine tanker osv. At det så har vist sig, at folk bliver inspireret af mig, er jo bare et kæmpe plus, som giver et ekstra kick til det hele.

Hvad er sensekost?

Det er en måde at sammensætte kosten på. Den eneste regel i Sense lyder på, at man ved to ud af dagens tre måltider skal sammensatte ens kost ud fra de principper, der udgør Sense-spisekassemodellen – altså spise kombinationen af grøntsager, protein, stivelse/frugt og fedtstoffer. Sense er ikke en kur, men en livsstil, som netop gør, at intet er forbudt, men at man kan spise sin normale mad, bare sammensat på en anden måde.

Mængden af mad, jeg skal spise, måler jeg med mine håndflader. Jeg får mulighed for at spise fire håndfulde mad til hvert hovedmåltid, og er de rigtigt sammensat, kan jeg sagtens blive mæt. Som kvinde skal man i gennemsnit have 1500 -1800 kalorier om dagen og som mand lige omkring 1800 – 2000 kalorier. Hvis jeg har sammensat min mad rigtig, så taber jeg mig ugentlig imellem 400-600g – Nogle gange mere. Der er dog forskel på, hvor meget mad man skal have, afhængigt af ens bmi. Min bmi ligger over 40 og derfor skal jeg have 3½ spisekasse fordelt på 3 måltider. Jeg skal spise omkring 1800 kcal for at tabe mig.

HF = håndfuld

(HF1-2) 1-2 håndfulde grøntsager
(HF3) 1 håndfuld protein, dvs. kød, fisk, æg, bælgfrugter og mager ost.
(HF4) 1 håndfuld stivelse/frugt, dvs. brød, pasta, kartofler, havregryn, mysli og frugt/bær (HF4). Kan erstattes af op til en halv håndfuld protein.
1-3 spiseskefulde fedt, dvs. olie, smør, pesto, avocado, nødder, fed ost og mørk chokolade.

Desuden kan du spise 3 dl mælkeprodukt med en fedtprocent på 3,5 eller derunder – fordelt over hele dagen og 2 spiseskefulde magert mælkeprodukt (mælkedressing) pr. måltid. Fedtprocenten skal her være 9 eller derunder. Mælkeprodukt og mælkedressing er valgfrit.
Drikkevarer med nul kalorier kan nydes frit, helst skal tørsten dog slukkes i vand.

Man kan godt spise kage, slik, is, kager, chips, fastfood, søde drikke mv. Men det skal kompenseres i spisekasserne. Det handler om at få tilpasset sense ind i ens liv, så det er noget, man kan leve med hver dag. Ikke at man skal tilpasse ens liv efter sense. Personligt nægter jeg ikke mig selv noget, men spiser med fornuft og det har båret frugt indtil videre.

Hvordan fik du øjnene op for sensekost?

Jeg kender mange, som har tabt sig rigtig meget med sense og jeg har i mange år prøvet det flere gange, men aldrig gået ind i det med alt min vilje og fokus. Det er jeg nu.

I september sidste år fik jeg en nedtur og mistede glæden. Pga corona og samtidig var jeg tæt på at ramme de 130 kg på vægten. Jeg besluttede, at der måtte ske noget og søgte på konsulenter i Vejle og der poppede Mia op. Glad og smilende på et billede og jeg meldte mig til hos @sundfokusmia, som jeg startede hos d. 26 oktober på et 12 ugers forløb. Her lærte man principperne at kende, fik sparring og opmuntring fra andre, som ligesom jeg gerne ville tabe sig.

Jeg har fået et netværk, er blevet en del af noget, som virker. Mest af alt har jeg fået en konsulent, som lige forstår hvad jeg har brug for og hjælper mig HELE vejen. Det har virkelig været altafgørende for min nye livsstil.

Hvad betyder det for din hverdag?

Det betyder alt i min hverdag og har sat sit præg på, hvordan jeg lever hver dag. Jeg kom fra intet. Inaktiv og svært ved at komme rundt. I dag har jeg tabt mig 9 kg – 45 cm, jeg kan løbe 2 km i streg. Jeg har meldt mig til walk the year, hvor jeg skal gå minimum 10000 skridt om dagen. Jeg dyrker yoga og pilates (som vi kan gøre igennem den VIP klub, jeg nu er med i igennem min konsulent – sund fokus VIP). Jeg kan næsten ikke stå stille mere og min energi er skyhøj.

Jeg får vitaminer, drikker vand og får mine 3 spisekasser. Jeg er glad, sover bedre end jeg har gjort i mange år. Jeg får sund og god kost og giver mig selv lov til nydelse, når jeg har lyst. Jeg mærker ALTID efter på min sult, om hvor sulten jeg er og om jeg skal spise max i min spisekasse eller min. I min spisekasse. Alt sammen noget jeg har lært ved Mia.

Jeg arbejder rigtig meget med det mentale i mit vægttab og min konsulent har givet os ord som; ”Du er bedre end dine undskyldninger” og ”Hvad vil du gøre i dag, for at din dag bliver bedre” og de har hjulpet mig RIGTIG meget. Jeg har endnu ikke mødt egentlig modstand på min vej, men jeg ved, at de nok skal komme. Jeg mangler stadig at tabe mig 54 kg, men jeg ved, at holder jeg mig til mine spisekasser, holder mit mindset positivt og dyrker den motion, jeg har lyst til. Så skal jeg nok tabe mig. Det er ikke vigtigt, at det går stærkt, bare der sker noget!

Hvad fik dig til at benytte sensekost?

Hvad enten du skal tabe dig 10 kg eller som jeg 63 kg, så kan alle være med. Og denne form for livsstil var den jeg kunne se mig selv i, netop fordi jeg ikke skulle sulte mig selv eller nægte mig selv noget. PERFEKT TIL MIG som virkelig elsker mad. Samtidig var det overskueligt med håndfulde og nemt at gennemskue.

Hvem vil du anbefale sensekost til?

Jeg vil anbefale sensekost til alle. Den ældste i vores VIP gruppe er 72 og hun har tabt sig over 40 kg. MEGA SEJT. Men det kræver, at man er opsat på at gøre arbejdet, droppe undskyldningerne og tage kontrol og holde fokus. Og så skal man tillægge sig tålmodighed og være vedholdende. Men alle kan bruge sensekost! Jeg vil dog til hver en tid anbefale en konsulent, det gjorde forskellen mentalt for mig og det mentale er utrolig vigtigt i et vægttab. Jeg har fuldt fokus på mit vægttab og denne livsstil. Jeg tror på, at det nok skal lykkedes for mig og derfor kommer det til at ske.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Stephanie (Uge 8)
Næste artikelSvedbånd – vejen til færre gener!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her