Skulderbandage – find din støtte her!

0
803

Skulderbandage er til dig, der har overbelastet din skulder eller fået dig en betændelsestilstand, eller måske der er en tredje forklaring, og nu er du blevet anbefalet af din læge eller fysioterapeut at anskaffe dig en skulderbandage. Grundene kan være mange og du ved bedst selv, hvad der er blevet anbefalet. Men! Vi har i den forbindelse prøvet at gøre det lidt nemmere for dig og derfor fundet lidt forskellige typer af skulderbandager, der sidder forskelligt, så der er en, der passer til din tilstand. Vi skal understrege, at alt i denne artikel er blot anbefalinger – er du i tvivl, bør du snakke med en professionel om, hvad det rette valg er for dig. 

5 forskellige typer af skulderbandager

Select Profcare Skulderbandage 6500

Skulderbandage som bidrager til en god pasform og funktionalitet, som både hjælper til at lindre smerter og skabe varme på det valgte område. Denne skulderbandage er speciel nyttig til f.eks. en overbelastet skulder eller mindre skavanker. Den fås i forskellige størrelser og kan vaskes ved maks. 40 grader i vaskemaskinen.


Bamboo Pro Skulderbandage

Denne skulderbandage er til dig, der skal have hjælp til at aflaste din skulder. Fordelen ved netop dette skulderbind er, at den er af bambus trækul, som giver din skulder reflektionsvarme. Det er infrarøde stråler og negative ioner, som giver varme til både led og sener – perfekt til en øm skulder. Du kan få den i forskellige størrelser og så kan den vaskes ved 30 grader.


QR Skulderbandage til højre skulder

Skulderbandage til dig, der har brug for hjælp til restitution, en diskolokation eller hvis du bøvler med gigsmerter, frossen skulder og andre relaterede skulderlidelser. Den er egnet til højre skulder.


Rehband Skulderbandage

Her får du en skulderbandage, der sørger for at stabilisere din skulder. Den er samtidig fleksibel, giver masser af komfort og så sørger den for, at du bibeholder en høj mobilitet, så du ikke er for hæmmet. Du kan få den i forskellige størrelser og vælge mellem højre- eller venstresidet.


Comfort+ Skulderstøtte

Bøvler du med din ryg og skuldre pga. en dårlig holdning, så kan denne hjælpe dig godt på vej. Måden den sidder på og støtter op omkring, sørger for, at du får rettet ordentligt op og samtidig hjælper den til at aflaste den øvre del af din ryg. Er både til mænd og kvinder og så fås den i forskellige størrelser.


Hvem er en skulderbandage for?

Oftest ser man, at det er folk med et enten overbelastet skulderled eller folk, der døjer med en betændelsestilstand i skulderen, som anbefales at gå med skulderbandage. Det er ofte disse to scenarier, der har brug for en skulderbandage, da de hjælper til at centrere dit skulderled, så det kan få ro og dermed mindske smerter og betændelse. Det hjælper dig også med, at bevægelserne forbedrer dine led, så det gør knap så ondt, når du bevæger skulderen. En tredje ting som skulderbandager også bidrager til, er at sørge for, at din skulder ikke går ud af led. Alt efter, hvad du har fået anbefalet, vil der være en skulderbandage, der hjælper dig mod disse mål og en bedre skuldre.

Hvad gør en skulderbandage egentlig?

En skulderbandage kan have mange funktioner. Den kan både hjælpe med at forebygge, opbygge og hele. Har du nogensinde tænkt på, hvor meget du egentlig bruger din skulder i løbet af dagen? Det er vores mest bevægelig led og vi bruger det til mange ting – uden at tænke over det. Det er derfor også en af de ting, der rammer flest og i alle aldre. Der ikke kun en skavank for ældre, men kan ramme selv de unge. Oftest ser man skader eller overbelastninger ifm. gamle skader eller sport. Men det er på ingen måde begrænset til det. Det kan også påvirke dig, som har et kontorjob eller blot sidder i en dårlig stilling flere timer om dagen flere gange ugentligt. I sådanne tilfælde vil en skulderbandage kunne hjælpe dig godt på vej. Sommetider kræver det først en snak med læge eller fysioterapeut, som kan pointere, hvor det er, det går galt og hvad der skal laves om, så overbelastningen ikke kommer igen og igen. Oftest har du været i snak med en læge inden, hvis det er ifm. en skade, at du skal have fat i en skulderbandage. Det anbefaler vi i hvert fald på det kraftigste.

Men tilbage til det – hvad gør en skulderbandage egentlig? Den hjælper med at rehabilitere din skulder og opretholde bevægeligheden. Den hjælper altså med at stabilisere og give dig den rigtige position i forbindelse med en eventuel heling af din skulder. En anden funktion som de fleste skulderbandage indeholder – selvfølgelig alt efter, hvilken du vælger, er, kompression. Det er en fordel ifm. hævninger, da den mindsker det under en evt skade.

Så kort sagt – disse effekter kan en skulderbandage have:

  • Give varme til din skulder
  • Tilfører kompression på området
  • Øger blodgennemstrømningen
  • Mindsker smerter
  • Stabilisere skulderen
  • Giver mere bevægelighed

Hvilken skulderbandage skal jeg vælge?

Alt efter om det er en skade, forebyggelse eller noget tredje, så kan det variere hvilken slags skulderbandage, der passer til dit behov. Søger du en, som skal bidrage til mindst muligt bevægelse for din skulder, så er det muligvis en skulderbandage med flere justeringer, der er ideel for dig. Skal du have en, der giver god støtte og kompression, er det vigtigt, at du finder en, der kan give dig der pres på din skulder, så du undgår hævelser. Men er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så anbefaler vi, at du taler med en professionel og finder ud af helt præcist, hvad slags skulderbandage, der er det perfekte match til dig.

Er det nemt at tage en skulderbandage på?

En skulderbandage er nem at tage på og kræver hverken den store erfaring eller hjælp fra andre. Du kan oftest selv tage den på – med mindre du selvfølgelig er skadet og i den forbindelse døjer med funktionsnedsættelse. Her er det muligt, at du skal hjælpes med at få den på. Første skridt er oftest at få din arm placeret korrekt og efterfølgende sat den ordentligt på. Når den er placeret korrekt, kan du efterfølgende indstille og justere den, så den sidder helt perfekt og altså giver dig bedst mulig støtte, imens du bærer den. Selvom at de fleste skulderbandager kan justeres, kan du oftest vælge mellem forskellige størrelser og det er altså vigtigt her også, at du vælger en korrekt størrelse, der passer til din højde og kropsbygning.

I forhold til om det er højre eller venstre skulder, du skal bruge en skulderbandage til, så er det forskelligt fra bandage til bandage, om de kan bruges til begge eller om den er egnet til højre eller venstre skulder. Så bøvler du generelt med dine skuldre, kan det evt være en fordel for dig, at du har en skulderbandage, der er universal og passer til begge.

Generel anbefaling ift. skulderbandager

Denne artikel er skrevet ud fra generelle anbefalinger og der er altså ikke taget højde for individuelle scenarier. Det vil sige, at hvad der er skrevet i denne artikel, kan i visse tilfælde slet ikke være gældende for dig. Er du det mindste i tvivl ift. dine egne skader og hvordan du forebygger skulderskader, bør du opsøge en professionel og forhøre dig.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Pernille D (Uge 52)
Næste artikelUgens Inspiration – Søs Hansen (Uge 1)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her