Motion kan komme i mange former og størrelser, og det er i høj grad op til ens temperament, når det kommer til at vælge den helt rette motionsform. Der er masser af forskellige muligheder, og man har nærmest ikke tid til at prøve dem alle, men hvis du mangler noget nyt at gå til, så er spinning måske det helt rigtige.

Spinning er først og fremmest hamrende sjovt, fordi man får lov til at presse sig selv og sin kondition maksimalt – og herudover har man et godt fællesskab med dem, man spinner sammen med; også selvom man sidder på hver sin cykel.

Effektiv træning i forbindelse med vægttab

Hvis man har brug for at smide nogle kilo på en hurtig og effektiv måde, så er der ikke mange andre former for motion, der er lige så effektive som spinning. Under en spinning-time forbrænder man tonsvis af kalorier samtidig med, at man træner sin kondition, og selv ved spinning to gange om ugen, vil man hurtigt se resultater på vægten. 

Udover forbrændingen af kalorier, så giver spinningen også en større iltoptagelse, hvilket er med til at øge kroppens stofskifte. Dette betyder, at kroppen forbruger fedtdepoterne hurtigere, og det er derfor rigtig godt, hvis man gerne vil tabe sig. Det er klart, at spinning naturligvis ikke kan gøre vægttabet succesfuldt i sig selv, da kosten også gerne skal tilpasses den nye livsstil, men det er et godt og langt skridt på vejen, hvis man ønsker at tabe sig mest muligt på kortest mulig tid.

Skånsom træning for hele kroppen

Selvom spinning kan være rigtig hårdt, hvis man virkelig giver den gas, så er det faktisk én af de mere skånsomme motionsformer, der findes. Når man sidder på spinningcyklen, så er der næsten ingen belastning på hverken knæ eller hofter, og det er derfor rigtig god træning til dem, der er på vej tilbage fra en skade eller dem, der bøvler med skavanker i én af disse kategorier. Herudover er træningen skånsom for leddene, hvis man har lidt ekstra kilo at bære rundt på, og det er i det hele taget en hård træning, der ikke er hård ved andet end kroppens muskler.

Det kan være svært at tro på, når man sidder med syre i begge ben, men spinning træner faktisk også både ryggen og maven samtidig med, at ben og baller bliver banket godt igennem. Det er derfor træning for hele kroppen, når man sidder på den bedste spinningcykel i centeret – og det er virkelig en træning, man bliver helt bidt af.

Træning for alle niveauer

En anden god ting ved spinning er, at der er hold til stort set alle niveauer. Det vil sige, at man hverken bliver presset for lidt eller for meget, og instruktøren tilpasser intervallerne til det niveau, man er på. Dermed har man også mulighed for progressivt at få hårdere og hårdere træning ind under huden, hvis man ønsker det – og hvis det øverste niveau ikke er højt nok, så kan man altid bare skrue højere op for belastningen på cyklen.

Spinning er en fantastisk motionsform, der kan dyrkes af stort set alle, så det er bare med at komme i gang i det lokale center.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Malene (Uge 47)
Næste artikelVarmecreme til muskler – få bugt med ømme muskler!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her