Træningshandsker – læs om alle fordelene!

0
1152

Træningshandsker kan være med til at gøre din træning endnu bedre samt optimere den. Med det helt perfekte fit kan du nemlig øge intensiteten af din træning og derved gøre den vildere og endnu sjovere. Der er intet mere irriterende end et svedigt greb, der ikke kan holde ordentligt fast og du er derfor nødt til at stoppe inden øvelsen er færdig. Specielt når det kommer til tunge løft, så skal der kun en smule svedig håndflade til, før det begynder at glide ud af hånden på dig og du er nødt til at stoppe. Eller måske endnu værre – gå på kompromis med teknikken.

Måden de forskellige træningshandsker i denne artikel er blevet valgt ud fra, er først og fremmest af egne erfaringer, online anmeldelser, kvaliteten af træningshandsken, prisen samt størrelsesudvalget. Når vi siger kvalitet, mener vi hvor slidstærke og velsiddende lige netop den type træningshandske er.

VI HAR SET PÅ Kendetegn  SET HOS
Casall Exercise Support Vores Top Valg Sportmaster.dk LÆS MERE
Casall Exercise Glove Multi SølvVinder Sportmaster.dk LÆS MERE
Toorx Læder Apuls.dk LÆS MERE
Toorx Ruskind Apuls.dk LÆS MERE
Nike Shield HyperWarm Udendørs Sportmaster.dk LÆS MERE

Indholdsfortegnelse

 Vores Top Valg

Casall Exercise Support Træningshandsker

 • Kendt mærke
 • Gode anmeldelser online
 • Flot design

sportmaster 300,00,- GÅ TIL BUTIK →

Træningshandsker fra Casall i et simpelt design. Handsken er sort og den perfekte kombination af både polyurethane, nylon, læder og elastan, giver dig en perfekt pasform. Handsken har elastik de rette steder, så du kan få et godt greb, når du er i træningscenteret. Handsken fås fra størrelse XS og op til XL.

Produktspecifikation

 • XS – XL
 • Sort
 • Polyurethane, nylon, læder og elastan


SølvVinder

Casall Exercise Glove Multi Træningshandsker

 • Flot design
 • God pris
 • Passer både mænd og kvinder

sportmaster 250,00,- GÅ TIL BUTIK →

En fin træningshandske af 50% læder, 40% nylon og 10% elastan. Blandingen af førnævnte materialer er med til at give en god pasform og bevægelighed under træningen. Casall er et anerkendt mærke indenfor fitnessverdenen med deres produkter, som hovedsageligt er træningstøj.

Produktspecifikation

 • XS – XL
 • 50% Læder


Træningshandsker i læder

Toorx Træningshandsker

 • Nem at tage af og på
 • God til styrketræning
 • Godt anmeldt

S – 119,00,- GÅ TIL BUTIK →
L – 119,00,- GÅ TIL BUTIK →
XL – 119,00,- GÅ TIL BUTIK →

Et par lækre træningshandsker af materialet læder og mesh. Den fås i flere størrelser, så du kan få en, der passer lige netop dig. Med disse slipper du for svedige håndflader og kan i stedet få en optimal træning. Den er i sort og har et neutralt design, så de vil passe til de fleste.

Produktspecifikation

 • Sort
 • Materiale: Læder og mesh
 • Flere størrelser


Træningshandsker i ruskind

Toorx Træningshandsker

 • Giver god træningsoplevelse
 • Behageligt stof
 • Godt mærke

S – 129,00,- GÅ TIL BUTIK →
L –  129,00,- GÅ TIL BUTIK →

Gør din træning sjovere med træningshandsker. Disse er i ruskind og med micro-mesh som giver et godt greb til trods for svedige håndflader. Den er med velcro og gør det nemt for dig at tage af og på.

Produktspecifikation

 • Sort og grå
 • Ruskind og Micro-mesh
 • Flere størrelse


Træningshandsker til udendørs brug

Nike Shield HyperWarm

 • Anerkendt mærke
 • God til udendørstræning
 • Gode materialer

sportmaster 350,00,- GÅ TIL BUTIK →

Træningshandsker til udendørs træningen fra Nike, som beskytter mod både vind og vejr. Den har en HyperWarm-teknologi, som både beskytter dig mod kulde, men samtidig hjælper til at undgå, at du overopheder, hvis du bruger dem i forbindelse med træning.

Produktspecifikation

 • Sorte/grå
 • Flere størrelser
 • Polyester og silicone

Fordele ved træningshandsker

Fordelene ved træningshandsker går faktisk hen og er flere, når man går i dybden med, hvad en træningshandske kan. Når det så er sagt, er det også vigtigt at understrege, at træningshandsker ikke er en nødvendighed under træning. Synes du, at du træner helt optimalt og ikke har behov for træningshandsker, så er det helt fint. Det er heller ikke alle, der bryder sig om træningshandsker under træning – her menes der følelsen af at have handsker på. Men er du en af dem, som gerne vil investere i et par træningshandsker, så kan det hjælpe dig med;

Et bedre greb

Et godt greb er ikke noget, som du dagligt tænker over vigtigheden af. Men når man først mærker, hvordan vægten eller vægtstangen langsomt glider ud af hænderne på dig, lige som du er på vej mod en PR. Ja, så ville man ønske, at man havde et par træningshandsker. Træningshandsker gør, at du på trods af svedige hænder stadig kan have et godt grip og komme i mål med øvelsen.

Mere sikkerhed

I forbindelse med ovenstående fordel er der helt automatisk en anden fordel også. Den har nemlig med sikkerheden at gøre. Et par træningshandsker kan gøre din træning mere sikker. Hvor vi før fokuserede på at kunne fuldføre dine sets og opnå din PR, så snakker vi nu om sikkerheden. Et fast greb som træningshandsken giver dig, gør at vægten, hvad end det er løsvægt, vægtstang eller maskine, ikke pludseligt smutter ud af din hånd. Er det en løs vægt, kan du tabe den og i værste tilfælde gøre harm på dig selv eller andre. Sidder du ved en maskine, virker det umiddelbart harmløst og ret sikkert, men smutter grebet ud af din hånd, kan det give vrid i ryg og skulder, som kan give skader. Det kan et par træningshandsker hjælpe med at sikre ikke sker.

Slip for hård hud på hænderne

Hvad end du er hun- eller hankøn, så kender vi alle til hård hud på hænderne efter en intens træning med en masse tunge vægte. Nogle synes, at det er fedt, at man kan se, der er blevet arbejdet hårdt og andre vil gerne bevare de bløde hænder. Er du en af dem, som gerne vil mindske vabler og hård hud på dine hænder, så er træningshandsker vejen frem. Nogle gange kan det også give mere end blot hård hud og vabler. Sommetider hvis der bliver trænet ekstremt hårdt, så kan du få sår på din hånd. Men med sår på din hånd eller vabler for den sags skyld, så er du enten nødt til at holde flere hviledage eller træne imens det er ubehageligt. Begge er to ting, man rigtig gerne vil undgå.

Sådan vælger du det perfekte par træningshandsker

Størrelsen

Størrelsen på dine træningshandsker er altafgørende. Har du den forkerte størrelse, ja så kan du faktisk lige så godt træne uden. Det gælder både, hvad end de er for små eller for store. Vælger du et par træningshandsker, der er for små, så vil de enten sidde alt for stramt, så dine fingre ikke kan bøjes og din træning vanskeliggøres derfor væsentligt. Umiddelbart tænker man, at det er da bedre, at de er lidt for store. Men nej det er ingen fordel under træningen.

Et par træningshandsker der er for store, har overskydende stof på din hånd. Det vil sige, at når du træner, vil handsken kunne rutsje frem og tilbage. Det vil derfor påvirke dit greb. En for stor størrelse kan også være med til give dig vabler. Er der for meget stof, kan det folde og når du så holder om en vægt, kan det nive og til sidst give dig vabler. Træningshandsker i den korrekte størrelse, er altså alfa omega.

Design

Når du har valgt dine træningshandsker i den perfekte størrelse, så kan du vælge det design, som du synes, passer dig bedst. Vil du have handsker i læder eller ruskind? Skal det være handsker, der dækker hele din hånd eller hvor dine fingre er fri? Her er der intet rigtigt eller forkert, men blot baseret på dine egne præferencer og hvordan det passer allerbedst med din træning. Det vigtigt er, at du synes, at de er behagelige. Er de ikke behagelige, får du det aldrig gjort til en vane at træne med træningshandsker.

Farve

De fleste farver som du kan få træningshandsker i, er i sort og grå farve. Det er for, at de passer til flest muligt. Der er selvfølgelig mærker, som laver anderledes mønstre og farver. Så du kan med garanti finde nogle træningshandsker, som passer lige til dig og det outfit, som du foretrækker at træne i.

Kunne du tænke dig et pulsbælte for at optimere dit løb, så kan det også gøre underværker!

Tidligere artikelMundbind til træning – måske den nye realitet!
Næste artikelPeanutbutter – tilføj lidt lækkert til hverdagen!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her