Ugens Inspiration – Mette G (Uge 40)

0
507

Jeg hedder Mette Lykke og er 42 år. Jeg bor i Kongens Lyngby, som ligger lige uden for København. Jeg arbejder i en idrætsinstitution med børn fra 0 til 6 år – et arbejde hvor man er meget i bevægelse i løbet af en arbejdsdag.

I min fritid holder jeg utrolig meget af at være i naturen og elsker lange gåture/vandreture med mine veninder eller alene.

Hvornår og hvordan begyndte din livsstilsændring?

Min livsstilsrejse begyndte rigtig i oktober 2019. det begyndte lidt som et fællesprojekt med en god og tæt veninde. Da jeg var allerstørst, vejede jeg næsten 127 kg og kunne nærmest ikke overskue den høje vægt – jeg er 175 cm høj. Siden min teenage-tid (16 år) har jeg på den ene måde været på en eller anden form for slankekur.

Jeg tror ikke der noget, jeg ikke har prøvet. Jeg har tabt mig mange gange, men har også taget det hele på igen. Hver gang tingene blev svære, spiste jeg bare mine følelser væk. Når jeg ser tilbage, har jeg nok haft overspisninger, som jeg aldrig rigtig har fået hjælp til at bearbejde. I oktober 2019 besluttede jeg mig for, at jeg aldrig nogensinde skulle på nogen form for kur igen og der aldrig var noget mad, der skulle være forbudt – det skulle være en livsstilsændring.

Nu har jeg så tabt 43 kg ved at ligge min livsstils om, begyndt at gå mange ture og er for nyligt også begyndt at svømme.

Hvilke ændringer har du gjort dig?

Min mad er helt sikkert blevet meget sundere. Jeg tænker meget mere over at købe de bedste råvarer nu og tænker mig altid en ekstra gang, om jeg virkelig har lyst til at spise det stykke kage, der bliver serveret i personale stuen. Jeg er heller ikke bange for at levne, hvis jer ikke kan spise op eller sige nej tak.

Jeg er blevet afhængig af mine daglige gåture. Jeg tager altid cyklen på arbejde, som er 5 km eller også så går jeg. Jeg laver også små challenges med mig selv. Det kan være at skulle gå 12.000 skridt om dagen eller svømmer 3 gange næste uge. Men jeg dunker mig aldrig i hovedet, hvis jeg ikke får det gjort.

Det ville jeg have gjort før! Så ville jeg være blevet så skuffet over mig selv og måske bare opgive det hele. Forresten har min veninde og jeg snakket om at løbe til Royal Run næste år, og det ville jo være en kæmpe sejr at kunne klare det, da jeg længe gerne har ville starte med at løbe.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

Jeg har altid været en glad og aktiv kvinde – også da jeg var stor. Eller det er har jeg bildt mig selv ind. Men efter at havet tabt mig, kan jeg mærke, jeg er glad på en helt anden måde. Min selvtillid og selvværd er blevet meget større og når jeg beslutter mig for noget, giver jeg ikke op! Mit overskud er meget større og det kan også mærkes på arbejdet, hvor jeg nu kan LØBE rundt med børnene uden at blive forpustet efter 2 min.

I starten skulle jeg lige vænne mig til, at mange ting var blevet nemmere – og hovedet havde lidt svært ved at følge med. Især ved tøjkøb! Før var det begrænset, hvor jeg kunne købe tøj og har de sidste 20 år altid bare gået i cowboybukser og en t-shirt – nu er jeg meget mere feminin og elsker at gå i kjoler, som jeg kan købe i alle butikker. Jeg elsker min nye livsstil og det der følger med. Må dog sige at drømmen, når jeg har fået tabt de sidste 10-15 kg, er at få fjernet løst hud. For det er en af de ting, der følger med ved et stort vægttab.

Hvordan holder du motivation ved lige?

Jeg holder motivation, fordi den nye livsstils gør mig så glad og meget mere fysisk aktiv. Jeg vil aldrig tilbage til før, hvor det altid var en sur pligt at være på kur. Jeg elsker min nye livsstil og elsker hvis jeg kan inspirere andre . Og så elsker jeg at eksperimentere med nye sunde opskrifter og spændende vandreruter. Man kan følge min rejse på min Instagram @mettelykke_sund.

Hvad betyder sundhed for dig? 

Sundhed for mig betyder god velvære. Når jeg føler mig sund, og har haft uger, hvor jeg har spist sundt og dyrket motion, så er jeg bare meget mere glad og positiv og bliver ikke så irriteret. Jeg har meget mere overskud både på arbejdet og privat.

Hvor vigtig er det for dig at være aktiv i løbet af uge ? 

Det betyder utrolig meget for mig at være aktiv i løbet af ugen. Jeg er så heldig, at jeg har et arbejde, hvor jeg er aktiv de fleste af de timer, hvor jeg er på arbejde (arbejder i en idrætsinstitution med børn fra 0 til 6 år). De fleste dage cykler jeg 5 km til og fra arbejde, svømmer et par gange om ugen og går for det meste en tur, når jeg har fri. Så laver jeg som sagt tit forskellige challenges med mig selv. Det kan feks være, at jeg skal gå 12.000 skridt hver dag den næste måned.

Mentalt gør det mig også bare gladere at være aktiv i løbet af ugen. Det giver mig en naturlig træthed, når jeg så går i seng om aftenen. Psykisk gør det mig også meget gladere. 

Dine bedste råd til andre, der gerne vil begynde en livsstilsændring?

  • Du skal droppe alle tanken om, at noget er forbudt at spise.
  • Lav evt små del-mål undervejs og sæt ikke forventninger alt for højt til dig selv.
  • Gør det, du syntes, er det bedste for dig selv for at få den bedste livsstilsændring og lyt ikke til andre, hvad de tror er bedst for dig.
  • Du kender dig selv bedst.
  • Falder du “i” så giv ikke op! Men forsæt dine gode vaner.

Dine mål og ønsker for fremtiden

Det ingen hemmelighed at med et stort vægttab på 43 kg, så følger en masse løst hud. For mig har det især været på maven. Jeg har en kæmpe drøm om, når min BMI tal et normalt, så kunne jeg godt tænker mig at få det strammet ved en operation. Men det allervigtigste er, at jeg altid skal have den her gode og sunde livsstil og aldrig falde tilbage til de dårlige og usunde vaner, jeg havde før i tiden.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Benedikte (Uge 39)
Næste artikelKom sikkert tilbage med efterfødselstræning!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her