Yogamåtte – Bedst I Test (2022)

0
741

Yogamåtter er det perfekte redskab til alle dine yoga-behov. Den er nyttig til blandt andet at forhindre, at du glider på et glat gulv, når du laver dine øvelser og så bidrager den også til, at du får et behageligt underlag til de lange og intense sessioner. Ja, du er altså nødt til at få dig en yogamåtte! Og derfor har vi selvfølgelig fundet de bedste til dig og lavet vores egen “Yogamåtte Bedst I Test” til dig. Måden vi har valgt på, er ved at vælge nogle af vores favorit mærker, forskellige tykkelser af underlag og selvfølgelig en god blanding af forskellige farver og mønstre.

De 10 bedste yogamåtter

▶︎ Adidas Trace Blue Yogamåtte 

Klassisk yogamåtte fra Adidas. Den måler 176 x 61 cm og har en tykkelse på 0,8 cm. Den er altså lidt tykkere end de fleste. Vægten er 500 gramm hvilke gør den nem at have med på farten rundt omkring. 

DKK 349,00

▶︎ Endurance Athlecia Palin Yogamåtte 

En fin yogamåtte til dig, der elsker print. Den er er brun og med et mønster af blomster. Måtten er lavet med en skridsikker belægning, så du står godt fast under træningen. Materialet er blødt skummateriale og føles behageligt for din krop. Den måler 173 x 61 cm og med en tykkelse på 6 mm.

DKK 249,00

▶︎ Odin Yogamåtte 

Denne yogamåtte er en favorit blandt fitnesscentrene. Det er derfor også oftest den, som du finder hængende nede ved ribbene. Den er sort, måler 173 x 61 cm og har en tykkelse på 4 mm. Materialet er det klassiske faste skum. 

DKK 349,00

▶︎ Odin Yogamåtte grøn

Denne er magen til ovenstående. Forskellen er blot, at denne er grøn – og en skarp en af slagsen. Den måler 173 x 61 cm og er ideel til yogaøvelser. Den har en tykkelse på 4mm og så er den skridsikker, så måtten ikke glider rundt under din træning. Materialet er fast skum og vejer derfor en tand mere end de andre – 831 gram.

DKK 150,00

▶︎ Casall Yogamåtte

Casall som er nogle favoritter inden for yogaudstyr har lavet denne yogamåtte med TPE gummi, uden PVC og som samtidig er genanvendelig. Denne yogamåtte er lidt længere end de andre og måler L 183 x B 61 x T 0,4 cm.

DKK 399,00

▶︎ Odin Yogamåtte Pink 

En meget pink yogamåtte til dig, der elsker pink. Den er skridsikker og giver dig derfor god stabilitet under øvelserne og ikke en måtte, der flytter sig konstant. Materialet er kraftigt og fast skum, som gør træningen blød og behagelig for dig. Den måler 173 x 61 cm og har en tykkelse på 4 mm.

DKK 150,00

▶︎ Nike Foundation Yogamåtte 

Lækker yogamåtte fra Nike i farven smoke grey. Du kan bruge den derhjemme eller i centeret. Ligemeget hvad så yder den en god komfort til dig. Målene er standard og den har en tykkelse på 4 mm.

DKK 449,00

▶︎ Gaiam Tree of Life Yogamåtte 

En skøn yogamåtte der stråler god energi og som de fleste vil elske at have med til timen. Den er grøn med træmønster som “The Tree of Life”.  Den måler 173 cm x 61 cm og med en tykkelse på 3 mm. Så den er lidt tyndere end de andre – og kan derfor føles hårdere, men det vil også give dig en god forbindelse til øvelserne.

DKK 239,00

▶︎ Abilica Yogamat Life ECO

En naturlig yogamåtte fra Abilica, som er lavet i samarbejde med Life Naturals, der indeholder anti-mikrobielle teknologi. Den indeholder en naturlig planteekstrakt, som dræber bakterier, der skaber lugt. Farven er blå og grå og så er den 6 mm tyk. Desuden medfølger der en bærestrop, så du nemt kan transportere den fra A til B. 

DKK 599,00

▶︎ Casall Travel Yogamåtte

En af de lettere yogamåtter på markedet – og derfor bliver den kaldt en rejse yogamåtte. Den er let at transportere, hvad end det er til træning eller ud at rejse. Der er ikke noget bedre end at have sin egen med, så du har en dejlig frisk yogamåtte til træningen. Den vejer kun 530 gram og måler 180 x 61 x 4 mm

DKK 549,00

Sådan vælger du den bedste yogamåtte til dig 

Hvilken er den bedste yogamåtte? Der findes mange forskellige slags, og det kan være svært at finde ud af, hvilken der er den rigtige for dig. Men derfor er vi til! Vi har fundet lidt forskelligt til dig, så du kan læse dig frem til, hvad der virker, hvad der lyder som det rigtige for dig og hvilken du synes, er pænest. Det fører os også til de 3 ting, som du oftest bør kigge efter, når du er på udkig efter din næste eller første yogamåtte. 

Tykkelse

Tykkelsen på din yogamåtte er ret relevant, når det kommer til, hvilken der er god for dig. Der findes nemlig yogamåtte i forskellige tykkelser og det er meget individuelt, hvilken folk synes, er behagelig. Sommetider kan du få en yogamåtte i 0,4 cm og så er der nogle, som er over 1 cm tykke. Det er klart, at den yogamåtte der kun er 0,4 cm, vil føles hårdere end en, der er over 1 cm. Og lige så forskelligt som det føles, lige så forskelligt er det, hvad du foretrækker. Nogle foretrækker de tyndere måtter, da du kan mærke gulvet under dig, når I laver øvelser. De andre er blødere og kan føles mere fluffy. Det er en individuel sag, hvad du synes, er den bedste yogamåtte. 

Farve

Når det kommer til farverne, så skal du blot vælge den, som du synes, giver dig mest energi. Vælg den, som du synes er flottest og som du vil elske at tage med til træning. For der er ingen grund til at gå på kompromis og vælge noget, som du ikke elsker 100%. 

Vælg lige den yogamåtte, du synes, er bedst

Når det kommer til yoga, så handler det om at finde indre ro og balance – og lytte til dig selv! Derfor er det lige så vigtigt, at du vælger lige netop den yogamåtte, som giver dig mest ro. Du bør lægge alle andres meninger på hylden og bare vælge lige det mønstre og farve, som du synes, er flottest. Lyt ikke til andre!

Fordele ved at bruge en yogamåtte i din daglige praksis

Her er nogle af fordelene ved at bruge en yogamåtte. En af de største fordele er komforten. For de fleste mennesker er det bare ikke behageligt at ligge på et hårdt gulv. Brugen af en yogamåtte hjælper med at lette stress og press på dine led og knogler, hvilket gør det meget sjovere og behageligere at træne.

Fordelene ved at bruge en yogamåtte

 • Du undgår at glide på et glat gulv, hvis du har svedt
 • Brugen af en yogamåtte kan hjælpe med at forhindre skader på dine knæ
 • Brugen af en yogamåtte kan hjælpe med at forhindre, at du skader dine hofter
 • Brugen af en yogamåtte kan hjælpe med at forhindre, at du skader din ryg
 • Den giver dig den rette støtte
 • Yogamåtter er komfortable
 • Du kan vælge lige den, du foretrækker
 • Massevis af forskellige designs 
 • Hygiejnisk at bruge en yogamåtte 
 • Kan nemt rengøres
 • Undgå skader på gulv 

Elsker du yoga lige så meget som os, kan du finde mere lækkert yoga tilbehør som f.eks. yogablokke eller yogatasker.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Karina (Uge 38)
Næste artikelUgens Inspiration – Benedikte (Uge 39)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her