Døjer du med maveproblemer?

0
486

Du er ikke alene om at have problemer med din mave. Der er mange, der oplever problemer med deres maver af flere grunde. Vores tarmflora kan være meget forskellige, og der er visse ting, der gør at ens mave reagerer mere voldsomt end hos andre. Vi har skrevet om nogle ting i denne artikel, som du kan teste af, for at finde ud af, hvorfor du døjer med problemer i din mave.  

Din kost

Det første du kan gøre, det er at undersøge, hvad du spiser. Kosten har nemlig en stor betydning for vores tarmflora, og der er visse madvarer, der kan sætte godt gang i maverumlen. Det er typisk gluten og laktose, der kan forårsage maveproblemer hos folk. De kan enten være intolerante eller allergiske overfor gluten eller laktose. Hvis du spiser meget brød eller mælkeprodukter, så kan det være, du skal prøve at nedsætte din indtagen af disse ting. Blot for en periode, for at teste om det er roden til dine problemer. Hvis det er gentagende, så kan du også prøve at supplere din kost med mælkesyrebakterier, der er særligt gode for maveproblemer. Mælkesyrebakterier er nemlig gode til at opretholde en sund og velfungerende tarmflora. 

Få taget en allergitest

Hvis du mistænker, at det kan være gluten eller laktose, der gør at din mave reagerer, så kan du få lavet en allergitest. Her vil lægen teste flere allergier af på dig, for at finde ud af, om du er allergisk overfor andre ting. Typisk kan man have nogle krydsallergier, der hænger sammen, og som man slår ud af. Hvis du er allergisk eller intolerant, betyder det, at hvedemel og komælk i store mængder kan være et problem for din mave. Hvis det er tilfældet, bør du undgå dem i fremtiden og erstatte det med alternativer. Alt dette kan din læge forklare dig videre om, hvis du påtænker at tage en allergitest. 

Træning og motion

Det bedste, du kan gøre for din mave, er at dyrke motion. Heldigvis er det noget, der er godt for både din krop og din hjerne. Der findes nogle enkle øvelser, som du kan lave hjemme i dit hjem, f.eks. gå- eller cykelture. Gåture reducerer stress, stimulerer vægttab og giver gode muligheder for at dine maveproblemer kan gå væk med tiden. Hvis du ikke er så meget til at stå og svede indenfor, så kan du benytte naturens frirum til dine gå – eller løbeture.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Helle (Uge 2)
Næste artikel3 grunde til at du bør overveje CBD olie

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her