Proteinbar | 5 proteinbar til farten

0
953

Træt af at stoppe træningen før planlagt? Eller træne på halv intensitet, når du kun er halvvejs igennem din træning? Så er en proteinbar altså et nemt fiks og måde at komme tilbage på, så du kan fortsætte din træning på fuld kapacitet. Men lige som med alt andet, så har vi alle forskellige præferencer og behov, så det er forskelligt, hvad vi foretrækker. Derfor finder du også et bredt udvalg af smage, størrelser og næringsindhold blandt de forskellige proteinbarer.

5 forskellige typer proteinbar til farten

Bodylab Cashews and caramel

De fleste mennesker kender til Bodylab, hvad end det er, fordi de selv har købt noget derfra, eller blot fordi de har hørt om det fra andre.

Bodylabs kvalitet fejler aldrig. Det er også gældende for deres proteinbarer. Vores favorit, af Bodylabs mange forskellige proteinbarer, er denne med Cashews and caramel.
Du kan også få dem i andre smage via linkene.


Proteinbar

Nupo – Måltidsbar med citron

Dette er Nupos måltidserstatningsbar. Denne er med citronsmag og er overtrukket med yoghurt og er blot en af mange. De fås nemlig i et hav af smage, så der er en, der matcher præcis dine præferencer. Kalorieindholdet er lavt og er perfekt til dig, der skal have noget med på farten eller til træning.


Barbells – Caramell Choco

Barebells har taget en af deres klassikere, og gjort produktet endnu bedre! Har du en sød tand, men går stadig meget op i, hvad du indtager i din kost? Så er Caramel Choco lige noget for dig. Det er uden nogen tilsat sukker og med hele 16 gram protein, så er du sikker, på hvad du får for pengene.


Nutramino med kokossmag

Nutramino har lavet en masse forskellige proteinbarer. Vi har dog valgt deres proteinbar med kokossmag, da den er en af vores personlige favoritter.

Selve baren indeholder 20 gram protein, så hvis du leder efter en snack til at tage med til din træning, som ikke bare skal indeholde protein, men også skal være en belønning. Så prøv lige at smag denne.


Nutramino – Xl Chokoladebar

Ligesom ovenstående, så er disse proteinbarer også fra Nutramino. Dette er bare deres chokolade version og vi har valgt og tage dem med, fordi de er en must-try.

Disse barer er større og dermed mætter de også mere. Så hvis du ikke synes, du bliver nok mæt af en normal proteinbar, så kan du prøve en af Nutraminos Xl Chokolade barer. Husk på, der er dermed også flere kalorier i.


Hvad er en proteinbar?

Når vi tænker på forskellige proteinbarer, så kan vi nemt bliver forvirret omkring, hvad en proteinbar egentlig er. Det skyldes både producenternes emballage, de mange forskellige alternativer til proteinbarer og sidst men ikke mindst, en usikkerhed på, hvad der faktisk gør en proteinbar til en proteinbar.

Når man taler om proteinbarer, så er der flere forskellige faktorer, som faktisk er gældende. De dygtige mennesker hos Bodystore har beskrevet 5 forskellige faktorer, som der menes, er vigtige i forhold til proteinbarer.

  • Kalorieindholdet
  • Proteinindhold
  • Proteinkvalitet
  • Smagen
  • Chokoladeovertrækket.

Dette er i store træk de forskellige ting, som gør en bar til en proteinbar – selvfølgelig er der undtagelser. Du kan nemlig godt finde en proteinbar, som ikke er chokoladeovertrækket, men oftest er de.

Når man tager en proteinbar, så er det selvfølgelig, fordi man gerne vil have protein – uden så mange andre kulhydrater. En tommelfingerregel du kan bruge, i forhold dine proteinbarer, er, at baren minimum bør indeholde halvt så meget protein som kulhydrater.
Hvis du kan finde proteinbarer, som indeholder mere end halvdelen, så er det perfekt. Dog er det ikke altid så simpelt, da producenterne bliver nødt til at ofre smagen for mere protein.

Er der mange kalorier i en proteinbar

Til at starte med, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken form for proteinbar du har med at gøre. Det er heldigvis meget simpelt! Her læser du bare på emballagen, hvor det oftest er opsat i kcal per 100 gram eller i kcal per bar.
Når du har fundet ud af, hvor mange kalorier der er i de forskellige barer. Så kan du spørge dig selv, hvor meget af min samlede kost skal denne bar udgøre, da der findes både kalorielette barer eller kalorierige barer. Endnu en hurtig tommelfingerregel, som mange gør brug af, er:

  • Kalorielette bars: <200 kcal/bar
  • Mellem kalorierige barer: 200–400 kcal/bar
  • Kalorie tunge barer: >400 kcal/bar

Du kan så selv udvælge de barer, som du mener passer til din kost eller din diæt.

Forskellige smagsvarianter

Du har sikkert prøvet at være ude i et supermarked og set alle de forskellige smagsvarianter de kan have. Det kan næsten være helt overvældende at se på alle de forskellige produkter, især hvis man ikke har nogen tidligere præferencer.

Alt fra en sød smag af banan til en virkelig frisk smag af saltkaramel. Hvis du kan tænke på en smag, så er der sikkert en eller anden producent derude, som er kommet dig i forkøbet og lavet en proteinbar med den ønskede smag.

Proteinbarer som en del af din kost

Hvis du har en travl hverdag med arbejde, transport og træning, så er det ikke altid at kosten bliver prioriteret højest. Derfor er der også mange, som er begyndt at bruge proteinbarer som et supplement til deres kost, da de kan indtage store mængder protein, kulhydrater og kalorier, både hurtigt men også imens de laver andre aktiviteter.

Selvom at proteinbarer kan hjælpe dig med din kost, så er det stadig utrolig vigtigt, at du ikke lader din kost blive erstattet af disse produkter. Du bør vedligeholde en fast og sund kost, hvis du vil opnå dine træningsmål. Ikke tænk på proteinbarer som din løsning, men som en byggesten, hvor der skal være andre faktorer til for den optimale effekt.

Hvornår bør jeg spise proteinbarer?

Som sådan er der ikke et facit på, hvornår man bør spise sine proteinbarer. Men der er forskellige fordele ved at spise dem før eller efter sin træning. Hvis du spiser dine proteinbar før træning, så sikrer du, at du ikke løber tør for sukker under selve træningen. Det hjælper også på, at man ikke bliver sulten under selve træningen, da man ofte har en mæthedsfølelse efterfølgende.
Det hjælper også mange, da der er flere, som har svært ved at træne efter et fuldt måltid, da de føler sig oppustede.

Fordelene, du får ved at tage din proteinbar efter træning, er selvfølgelig, at du får din protein i kroppen. Men det er også lige efterfølgende din træning, og lige før restitutionen starter i dine muskler, at din krop er mest modtagelig for proteinet. Derfor kan du nemt skifte din proteinshake ud med en proteinbar – og stadig opnå det samme resultat.

Er proteinbarer sunde?

Hvorvidt en proteinbar er sund eller ej, handler altid om mængde. Ligesom et stykke chokolade ikke er skadende, men en hel bar er knap så sund. Det hele handler om en varierende kost og har du det, så skader en proteinbar i ny og næ ikke. Har du en kostvejleder og bestemt mål, du går efter, så er det klart, så skal I måske genoverveje proteinbaren, hvis du f.eks. skal ligge i kalorieunderskud.

Hvad er den bedste proteinbar for mig?

Den bedste proteinbar for dig er selvfølgelig den, som du synes smager bedst, og som giver dig alt det, din krop har brug for. Så hvis du synes, at smagen med chokolade er bedst for dig, så har du nok ret i det.

Men man burde dog lige kigge på de andre ingredienser, før man tager sin endelige beslutning. Men om der er en specifik proteinbar som er bedre end alle de andre, er desværre ikke så simpelt. Det hele handler nemlig om præferencer – så du må prøve dig frem, hvad der er den bedste for dig.

FAQ

Tidligere artikelEnergi gel | 5 alternativer, der giver energi til dig og din træning
Næste artikelFitness Shaker | Ha’ din proteindrik lige ved hånden

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her