Ugens Inspiration – Emilie (Uge 40)

0
877

Jeg hedder Emilie og er en kvinde på 31år. Jeg er født og opvokset i Aalborg og bor her stadig. Til daglig arbejder jeg som IKT- koordinator i Region Midtjylland.

Min fritid bruger jeg på gåture, elsker at rejse – gerne en aktiv ferie, familie/venner, alverdens kreative projekter og selvfølglig min træning.

Hvornår begyndte du at gå op i løb og crossfit?

Min passion for løb startede, efter jeg var færdig på uni. Førhen sagde træning mig ikke rigtigt noget. Jeg havde, som måske mange andre, en drøm om at komme i form, og prøvede alverdens hold i det lokale fitness center som zumba, step og lignende. Men det fangede mig ikke rigtigt.

Jeg begyndte i starten af 2017 at løbe lidt, og på opfordring af en veninde tilmeldte jeg mig mit første halvmarathon, Aalborg halvmarathon, samme år. Det blev min motivation for at komme i gang. Jeg havde en drøm om at gennemføre på under 2 timer og fulgte et program, jeg havde fundet på nettet.

Jeg gennemførte løbet på 2 timer og 2 min, og selvom jeg var skuffet over resultatet, var der et eller andet magisk over at passere målstregen. Det var en kæmpe oplevelse, og jeg blev fuldstændig bidt af stemningen. Det var først der, min passion for løb for alvor startede – den oplevelse skulle jeg have igen.

Det tog mig flere forsøg at komme under 2 timer, men jeg var motiveret for, at det skulle lykkes. Det var først til Skagen Marathon (på den halv distance) i 2019, at det lykkedes.

Jeg har siden løbet flere halvmarathons og uofficiel PR under corona lockdown på 1:44:52,10 km, velgørenhedsløb og senest et OCR løb og jeg synes stadig, der er noget magisk over at passere en målstreg.

Løb var min primære træning indtil en aktiv ferie på Lanzarote i 2019, hvor en veninde fik lokket mig med til crossfit for første gang. Jeg blev fascineret over alt det CrossFit kunne og særligt syntes jeg, det så fedt ud, når folk kunne lave en pullup. Efter lidt tid på cross holdene i den lokale fitness world, startede jeg til CrossFit i north i december 2019.

I starten troede jeg, det skulle være på alverdens cardio hold, for jeg elsker at få pulsen op. Men jeg fandt hurtigt ud af, at det særligt var den gymnastisk del, der interesserede mig – også selvom jeg f.eks ikke kunne lave en eneste strict pullup, da jeg startede.

Gymnastics er stadig min passion, og i samarbejde med min coach har det resulteret i, at jeg bl.a. har knækket koden til strict, kipping og butterfly pullups, kipping T2B og kipping HSPU.

Hvilke ændringer har du gjort dig efter du begyndte at gå op i det?

Jeg tror, den største ændring var, da jeg efter flere måneders forsøg på selv at lære at lave min første strict pullup, valgte i august 2020 at samarbejde med en personlig træner i forhold til mit CrossFit.

Det har givet mere struktur, fokus på at nyde processen mod et mål og en metal fremgang. Det gør bare noget, at en anden planlægger for mig og som ved, hvilke progressioner jeg er klar til. Men også at have en sparringspartner, der altid står klar til at hjælpe.

Kosten er på det seneste kommet mere i fokus. Her handler det om at få nok at spise af både kulhydrat, protein osv. i forhold til mit daglig aktivitetsniveau.

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed handler om at være i god balance både med min træning og mentalt. Det, der skaber sundhed for mig, er min aktive livstil. Mine træninger giver energi og skaber overskud. Jeg bliver glad af at træne, arbejde mod et mål og mærke de små fremskridt. Det giver mig mere overskud til fx mit arbejde. Løb og gåtur giver på samme både ro og glæde i kroppen.

Man kan være sund på mange både og kombinationen af CrossFit og løb giver mig mange forskellige måder at være sund på. Det har givet mig mere selvtillid og mod på at arbejde på andre elementer i mit liv.

Hvordan ser din uge ud ift. træning?

Jeg træninger typiske CrossFit 6 dage om ugen, hvor af 2 af dagene inkluderer personlig træning. De andre 4 dage træner jeg efter mit eget program. Jeg har lige nu en kæmpe drøm om at lære at stå på hænder og lære at lave kipping/strict ring muscleup, så der er ofte tre om ugen med hver ting. Derudover er jeg tit på vores gymnastik hold og laver gerne 2-3 workouts om ugen.

Lige for tiden er løb ikke så strukturet. Jeg løber, når jeg har lyst – men jeg elsker stadig at løbe, så jeg gør det gerne et par gange om ugen. Det er dog sjældent med fokus på tid eller lignende, som det ofte har været tidligere. Men nyder bare at komme ud og få frisk luft og få pulsen op.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det betyder rigtig meget for mig at være aktiv i løbet af ugen. Det giver mig en pause fra hverdagen, og kan ofte gøre mig glad. Jeg synes, det er virkelig spændende at lære nyt og finde ud af, hvad min krop kan. Men det at komme ud og mærke pulsen stige og kroppen arbejde i enten en workout eller på en løbe tur kan virkelig også noget. Det kan “rense” hovedet og få skabt en masse ny energi og overskud

Det at passere en målstreg, eller når et delmål er opnået i en CrossFit øvelse, giver en helt fantastik følelse i kroppen. Det er noget af det bedste. Det at opnå et mål – om det er et løb på en bestemt tid/distance eller en øvelse jeg drømmer om, er fuldstændig magisk.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Jeg kan slet ikke lad være. Jeg elsker at træne! For mig, tror jeg, at den største motivationsfaktorer faktisk er, hvor meget jeg drømmer om de mål, jeg sætter og det at sætte overskuelige delmål. Men helt klart også at have nogle at samarbejde med, så hvis tingene ikke lige går, som jeg forventet, så er der en der altid står klar til at hjælpe.

I forhold til løb, har det altid været at sætte må at tilmelde mig et halvmarathon eller arbejde mod en bestemt tid til mit næste løb, det giver mig mere fokus.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

CrossFit: Start med små delmål og skab succesoplevelser, find/ få lavet et program og stol på processen. Selvom det til tider kan føles langsomt. Du kan også starte på et introhold. Find en samarbejdspartner! Om det er en personlig træner eller en træningsmakker, så du kan få en at spare med. For mig hjælper det også at filme noget af min træning, så kan man nemmere se sin fremgang.

Løb: Find et løb, du gerne vil gennemføre og mærk den vanvittig fede stemning, når du krydser målstregen. Men lad nu være med at starte for hårdt ud!

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Inden for CrossFit drømmer jeg rigtigt meget om at lære at stå på hænder og en kipping/strict ring muscleup, men egentlig mindst ligeså meget at blive ved med at nyde vejen til et mål og lære at blive endnu bedre til at stole på processen.

Derudover drømmer jeg om at deltage i en CrossFit konkurrence i 2023.

Inden for løb, vil jeg rigtig gerne deltage i nogle flere OcR løb i fremtiden, men ellers vil jeg meget gerne bare nyde min løbetur uden at sætte for mange mål.

Tidligere artikel2 i 1 løbeshorts herre | Alt du behøver i et par shorts
Næste artikelSøvn og træning | Sådan hænger det hele sammen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her