Hvilke fordele er der ved vegansk proteinpulver?

0
460

Rigtig mange bruger proteinpulver i forbindelse med muskelopbygning. Protein er nemlig musklernes byggesten, og derfor er det altafgørende for musklernes vækst.

Det betyder ikke, at det er et krav, at du indtager proteinpulver, hvis du styrketræner. Der kan selvfølgelig være flere årsager til, at man ikke ønsker dette, men for nogen skyldes det, at almindeligt whey-proteinpulver ikke er vegansk.

Heldigvis er det muligt at købe vegansk proteinpulver. Det er derfor ikke umuligt at integrere proteinpulver i din diæt, selvom man er veganer. Det veganske proteinpulver er dog ikke kun for veganere, da det også byder på andre fordele.

1. Kan indtages trods laktoseintolerance

Der er mange danskere, der er laktoseintolerante – enten i større eller mindre grad. Mange er vidende om deres laktoseintolerance, men det er bestemt ikke tilfældet for alle.

Derfor kan du faktisk godt være laktoseintolerant, uden at du ved det. Det kan man finde ud af på flere måder, men det letteste er at holde øje med, om du bliver oppustet efter at have indtaget mælk, ost e.l.

Er det tilfældet, kan det meget vel skyldes, at du er laktoseintolerant. Oplever du også dette, når du har indtaget proteinpulver, bør du overveje at prøve vegans proteinpulver. Det er nemlig laktosefrit, da det ikke er et mælkebaseret produkt.

Vegansk proteinpulver kan derfor være en redning for laktoseintolerante personer, der ikke vil gå glip af deres proteinshake efter et træningspas.

2. Er godt for klimaet

En anden betydelig fordel ved at vælge vegansk proteinpulver er, at det er godt for klimaet. Produktion af dyr er nemlig en af de helt store klimasyndere, men dette støtter du ikke op omkring, ved at vælge vegansk proteinpulver.

Du skal naturligvis ikke føle dig tvunget til at udskifte dit whey-proteinpulver af denne årsag. Det er en personlig vurdering, hvorvidt det øgede fokus på klimaet har ikke betydning for dit vedkommende.

Klimaet bliver dog et stadig større fokuspunkt for mange. Mange er overgået til en hel eller delvis vegansk diæt, da de ønsker at skåne klimaet. Er det også nok til at overbevise dig, kan du finde dit nye proteinpulver i denne test af vegansk proteinpulver på Fitfact.dk.

3. Det etiske aspekt

Almindeligt whey-proteinpulver er et mælkeprodukt. Det vil sige, at du støtter op omkring produktion af mælkeprodukter, hvis du ikke vælger vegansk.

I og med, at Dyreetisk Råd har kritiseret flere aspekter af mælkeproduktionen i Danmark, er der også et etisk aspekt, der skal overvejes. På lige fod med punktet herover, er det dog i sidste ende en personlig beslutning.

For mange er det de etiske overvejelser, der har medført, at de har valgt en vegansk diæt. Det er dog ikke alle, der beslutter at leve på en komplet vegansk diæt. Mange vælger eksempelvis blot at skære mælkeprodukter ud af deres diæt.

Har du også et ønske om at gøre dette? I så fald betyder det ikke, at du er nødt til at droppe din proteinshake efter træning. Der er nemlig rig mulighed for at finde effektivt proteinpulver, der er vegansk.

Tidligere artikelHvordan udvælger jeg den rette motionscykel?
Næste artikelSUP board redningsvest – sikkerheden i top på vandet!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her