SUP board redningsvest – sikkerheden i top på vandet!

0
1100

Stand up paddleboard er blevet ekstremt populær på det seneste og med god grund – for det er virkelig sjovt. Men som med så mange andre aktiviteter på vandet, så er der nogle regler, der skal følges. Når du står på SUP, så skal du have en rednings- eller svømmevest med dig. Vi opfordrer selvfølgelig til, at du har den på. Men du skal ikke. Loven siger blot, at du skal sørge for, at du har en ombord til hver mand på dit SUP. Så sørg for, at du har en med! Ellers kan det blive en dyr fornøjelse dig, hvis politiet er på vandet den dag.

Men frygt ej, der findes en masse fine, flotte og behagelige rednings- og svømmevester, som du kan tage med dig og vi har fundet lidt blandet til dig her.

6 forskellige rednings- og svømmeveste

Vores favorit til voksne

Aqua Pro Svømmevest 

Denne svømmevest er magen til ovenstående. Er du en habil svømmer og god i vandet, så kan en svømmevest sagtens fungerer. Men er du ikke tryg på vandet eller god til at svømme, så anbefaler vi, at du får dig en SUP board redningsvest. Den lukkes med en kraftig lynlås foran og så er der samtidig talje- og halssnøre for en god og smidig pasform. 

Vores Favorit til børn

Gul Darmouth Redningsvest  

Mangler du en SUP Board redningsvest til dit barn? Så overvej denne. Den har en opdrift på 100N samt en nakkekrave, der hjælper dit barn med at holde hovedet over vandet – skulle uheldet være ude. Denne er skarp i farven, så den er nem at spotte og så er den udstyret med en fløjte, så der kan skabes opmærksomhed. Udover det er den både CE og ISO godkendt. Den fås i forskellige størrelser – alt efter dit barns vægt. 

Vores Favorit til hunde 

Baltic Mascot Redningsvest

Skal din hund med på vandet en dag? Så skal du have fat i en SUP board redningsvest til din hund. Den har en skarp gul farve, så I er nemme at se og så er den at finde i flere størrelser, så du kan finde det perfekte fit til din hund. Der er selvfølgelig også noteret en D-ring, så der kan komme en snor eller line i. 

Aqua Pro Svømmevest 

Svømmevest til en tur på dit paddleboard som giver dig masser af bevægelighed og mulighed for at paddle uden at være begrænset af bevægeligheden. Svømmevesten er i 50N klassen og har derfor en fin opdrift skulle du falde i vandet. Den gør det muligt for dig at svømme rundt, skulle du ryge i vandet. Du kan vælge mellem forskellige størrelser.

Secumar Vivo 50

En fin svømmevest der både er behagelig at have på samt giver dig masser af bevægelig – og så er den samtidig i orange – så du er nem at se på vandet. Det altså win-win. Opdriften er på 50N og er klassisk en svømmevest. Svømmevesten er altså for dig, som er god til at svømme og kan holde dig selv over-vande. Denne kommer i one-size.

Secumar Camino 

Denne svømmevest er magen til ovenstående. Her får du den blot i blå i stedet. Den har stadig en opdrift på 50N, så den hjælper med at holde dig over vandet. Denne fås i forskellige størrelser alt efter din vægt.

Er det lovpligtigt med en redningsvest, når jeg er på mit SUP board?

Siden SUP er blevet en populær ting herhjemme og strandene fyldt med ivrige folk, der pumper deres boards op og gør klar til nogle timer på vandet, så er bøderne også blevet delt ud på rad og række til flere, der ikke kendte til lovgivningen. For lovgivningen siger nemlig, at når du er på dit board, så skal du have en redningsvest med ombord til hver person. Så helt kort og konkret – du skal ikke have den på, når du er ude på vandet. Men du skal have den med dig! Den skal altså være ombord på dit standup paddleboard. 

Hvilken SUP board redningsvest skal jeg vælge?

Der findes et hav af redningsveste derude og alle har hver deres fordele. Men selvom at et hav af SUP board redningsveste lyder som et himmelsk billede, så bliver det faktisk ikke altid nemmere af den grund. Men vi kan selvfølgelig ikke vælge det perfekte SUP board redningsvest til dig, for der er flere ting, der spiller ind til et perfekt valg. Ting du skal være opmærksom på, er bl.a; vægten på vesten, vægten på dig, farver, hvilken type er det og meget mere. Men vi vil komme nærmere ind på det lige her.

Vægt på SUP board redningsvest

Som nævnt tidligere, så er det ikke et lovkrav at have din SUP board redningsvest på – men den skal være med dig. Men – vi anbefaler dog alligevel altid, at man har sin SUP board redningsvest på. Sommetider sker der uheld på vandet og så giver det dig en sikkerhed at have den på – og de andre du er sammen med. Specielt hvis du er alene, så bør du tage den på. Men – netop fordi vi anbefaler, at du bør den have på, så skal den selvfølgelig også være behagelig og til at have på i et par timer – uden at det bliver en irriterende ting. 

Derfor anbefaler vi, at når du er på udkig efter en SUP board redningsvest, så gå efter en, der er designet til sejlsport og SUP. De er nemlig oftest lavet lettere, i et et tyndere design – som gør, at de er nemmere at bevæge sig i. Noget der er ret essentielt for dig, der er på vandet og er aktiv. Vi kender alle de klassiske redningsveste, som både er lidt tunge, men som også fylder en hel del, så man føler sig som en michelin mand. Så en SUP board redningsvest skal være tynd og let – så er den rarest for dig på vandet.

Vægt på dig 

Men det er ikke kun vægten på din redningsvest, der skal passe med aktiviteten. Nej, vægten på dig i forhold til valg af den rette redningsvest, er altafgørende. Når du vælger din nye SUP board redningsvest, er det vigtigt, at du vælger en størrelse, der matcher med din vægt. Og nu ikke noget med at snyde dig selv – vær ærlig og bestil den rette størrelse. På den måde opnår du en væsentlig højere sikkerhed på vandet, da redningsvesten så er lavet til at kunne flyde med dig. Så vælg en redningsvest, der matcher din egen vægt. 

Farve 

Det allervigtigste ved en SUP board redningsvest er selvfølgelig, at den hjælper dig, når du falder i vandet. Den skal hjælpe dig med at flyde og forblive over vande, skulle uheldet være ude en skønne dag. MEN – vi kan jo godt tage lidt ekstra forbehold, når det nu er muligt. Så derfor anbefaler vi, at du overvejer, om en redningsvest i en skarp farve kunne være en fordel for dig på vandet. Det kan være en ide, hvis du sommetider er ude at paddle tidligt eller sent, lige inden det begynder at blive mørkt. Så er det vigtigt, at folk kan se dig og du er tydelig. Men ligeså vel, hvis uheldet skulle være ude en dag – så er der større chance for, at du bliver fundet, hvis du har en SUP board redningsvest i en skarp farve, der er tydelig at se for andre.

Type 

Når vi snakker om, hvilken type det er, så er det, hvorvidt det er en svømmevest eller en redningsvest. Vil du gerne læse mere om forskellen på de to, så hop videre til næste afsnit, hvor vi forklarer det. For nu vil vi bare understrege, at det er noget, du skal holde øje med. 

Hvad er forskellen på en redningsvest og en svømmevest?

Ja, hvad er forskellen egentlig på de to? Det er en af de ting, som man hele livet godt ved, er to forskellige ting, men man får det bare aldrig helt undersøgt. Men nu får du simpelthen forklaringen, så du fremover kender til den forskel, der er på de to. 

En svømmevest er, som navnet næsten siger, lavet til, at du kan svømme i den. Ikke fordi den er lavet til, at du skal tage på til en svømmetur i havet, men falder du i vandet, så kan du svømme i land med den. Den er derfor lidt tyndere end den klassiske redningsvest og det gør det netop muligt for dig at svømme i den. Den skal selvfølgelig nok holde dig over vande med hjælp fra dig. Men bliver du udmattet eller bevidstløs, så kan den ikke hjælpe dig med at forblive over vande. 

En redningsvest er noget tykkere og er derfor heller ikke egnet til at svømme i, da den ikke giver dig den bevægelsesfrihed, som du har brug for. Det skyldes, at den har en større opdrift og dermed holder dig over vande, er uheldet ude og du f.eks. besvimer. Samtidig sørger den også for, at støtte dit hoved med den klassiske nakkekrave og samtidig holde dig på ryggen, så du ikke ender med hovedet i vand og drukner. 

Tidligere artikelHvilke fordele er der ved vegansk proteinpulver?
Næste artikelUgens Inspiration – Nicklas S (Uge 49)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her