Uanset om man kan lide det eller ej, så er motion i hverdagen en nødvendighed, hvis man gerne vil holde sig sund og rask hele livet igennem. Dette er de fleste godt klar over, men alligevel kniber det ofte med motivationen til at tage træningstøjet på og få dyrket den nødvendige motion.

Denne mangel på motivation kan ramme alle, og hvis man har en ven eller et familiemedlem, der trænger til fornyet energi og motivation, så kan det være oplagt at tage dem i hånden og få inspireret dem til mere motion i hverdagen. Man skal ikke tvinge folk til noget, de ikke har lyst til, men det gør ikke noget at lade sin egen energi smitte andre og sætte gang i en positiv udvikling på motionsfronten hos andre.

Fremhæv alle de sjove stunder med din motionsform

Når man skal forsøge at få andre i gang med at dyrke motion, så er det altid oplagt at tage udgangspunkt i ens egne erfaringer og gode stunder med den specifikke motionsform. Det kan være, at man har haft nogle sjove oplevelser med andre eller har lært noget nyt om én selv, mens man har dyrket motion, og disse historier kan være til stor inspiration for andre. Der er en særlig sammenhørighed, når man dyrker motion med andre, og hvis man kan få det budskab ind under huden på folk, så er de også mere tilbøjelige til at hoppe i træningsskoene og komme i sving.

Hvis man har en særlig motionsform, man selv tyer til i hverdagen, så er det også oplagt at hive personen med til en træningssession, så de kan prøve motionen af på egen krop. Her vil de formentlig blive bekræftet i, at det er sjovt at dyrke motion, og det kan give blod på tanden i forhold til at fortsætte på egen hånd.

Giv personen en gratis træningssession

Rigtig mange har en ambition om at dyrke mere motion og er faldet over en særlig motionsform, der har deres interesse. Der er dog ofte langt fra ambition og interesse til at komme afsted første gang, og her kan man understøtte personen ved f.eks. at betale for den første session, hvis motionsformen koster penge. Man kan med fordel gøre det til en del af en samlet gave, hvor man kombinerer en masse sjove gaveideer, da det dermed vil virke mere naturligt. Det koster naturligvis nogle penge at gå til opgaven på denne vis, men det kan i nogle tilfælde være lige netop det, der kræves, for at sætte personen i gang med den specifikke motionsform.

Gør motionen til et fælles anliggende

Hvis man ikke har haft det store held med at motivere og inspirere personen mod mere motion, så kan næste skridt være, at man gør motionen til et fælles anliggende. Dette kan f.eks. gøres ved, at ens makker er nødt til at møde op, før træningen bliver til noget for én selv, og dermed bliver motivationen som minimum, at man ikke skal gå forgæves til en træning. Dette kan naturligvis ramme én selv, men meget ofte vil personens samvittighed gøre, at man kommer afsted til den specifikke træning – også selvom man egentlig ikke har lyst.

De fleste vil vide, at det alligevel er meget sjovt, når man først er i gang med at motionere, og dermed er metoden med til at sikre, at man holder hinanden op på at komme afsted hver gang.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Esther K (Uge 44)
Næste artikel3 tips til at gøre din løbetur nemmere

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her