Ugens Inspiration – Bjørn Brændskov (Uge 38)

0
431

Jeg hedder Bjørn Brændskov, jeg er 34 år, Souschef i STARK Aalborg også bor i Hjallerup i Nordjylland med min ægtefælle og vores 3 børn på 6, 8 & 12.

Hvornår begyndte du at gå op i løb?
Jeg startede min “løbekarriere”, et stykke tid før jeg tog min værnepligt, som 20 årig. Jeg ville være klar til en hverdag med motion på programmet og ikke være den sidste blandt mine kammerater.

I starten havde jeg ikke de store planer med mit løb – der var det “bare” motion for mig, men efter et par år i Forsvaret og en udsendelse til mellemøsten, så havde jeg sat mig for at gennemføre et marathon, hvilket jeg gjorde for første gang i 2011.

Det blev en tid med plads til forbedring, så den gav mig meget erfaring og motivation, som jeg har brugt mange gange i mit senere liv.

Hvilke ændringer har du gjort dig, efter du begyndte at gå op i det?
I mange af de første år, løb jeg uden programmer, kostplaner og struktur. Teknisk set løb jeg bare mange ture på 10-20 km og sørgede for at spise nok.

Midt i tyverne fik jeg en overbelastning i mit knæ, som satte mig ude af stand til at løbe. Dette gjorde, at jeg fokuserede mere på styrketræning og dermed genoptrænede mit knæ ret hurtigt. Jeg havde her nogle år, hvor jeg ikke løb ret meget, men styrketrænede – mest almindelige armstrækkere, maveøvelser, rygøvelser, squats og lignende.

Dette har givet mig en ret fornuftig grundform, som gjorde det noget nemmere for mig, da jeg for nogle år siden startede op på mit løberi igen. Det, sammen med, at jeg begyndte at spise mere kontrolleret ,(skyr til morgen, 6 rugbrød til middag og 1 gang varm mad med familie til aften – selvfølgelig med masser af små mellemmåltider) har gjort mine mål opnåelige og ligeledes har det gjort, at jeg havde mig selv og min krop i balance undervejs.

Jeg havde sat mig nye mål. Blandt andet at slå min fars rekord til Göteborg Varvet, som jeg gjorde i maj 2022 med en tid på 1:31:16 (min pr. på 1/2 HM er 1:29:29). Og komme under 3:30 på 1/1 HM, hvilket jeg gjorde her i August.

Hvad betyder sundhed for dig?
At være sund, er for mig have overskud i hverdagen, få sygedage, bevægelighed og evnen til fokusere sin dagligdag på positive parametre.

Hvordan ser din uge ud ift. træning?

Vedligeholdperiode:

 • Løb 2 – 3 gange ugentligt (lange 12-20 km, korte ture 5-10 km og interval 0,5-1 km blokke 6-8 km)
 • Simple hjemmeøvelser (almindelige armstrækkere, maveøvelser, rygøvelser, squats)
 • Udstræk
 • 1 gang vinterbadning i den kolde tid, som begynder nu her.

Træningsperiode:

 • Løb 3 – 4 gange ugentligt (Lange 12-20 km, korte ture 5-10 km & interval 0,5-1 km blokke 6-8 km)
 • Simple hjemmeøvelser (almindelige armstrækkere, maveøvelser, rygøvelser, squats)
 • Udstræk
 • Vinterbadning i den kolde tid, som begynder nu her.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?
Jeg mærker utrolig stor forskel på de uger, hvor der er plads i kalenderen til, at følge mine programmer og de uger, hvor dagligdagen kræver sit. Træningen giver mig ro til at fokusere på mit nuværende jeg. Det giver mig en god balance i livet, overskud i hverdagen og tilfredsstillelsen ved en god løbetur skuffer aldrig.

Hvordan holder du motivationen ved lige?
Jeg mener selv, at grunden til at jeg stadig løber er, fordi jeg sætter mig “overskuelige” mål med stort engagement. Dermed skaber jeg hele tiden succes oplevelser med mit løb, som hele tiden giver mig blod på tanden til at prøve nye ting og lykkes med. Derudover giver jeg også mig selv og min krop pauser, så den kan nå at restituere og dette er jeg sikker på, holder mig fra mange skader.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?
Start i det små og skab succes oplevelser.
Lad fx være med, at din første løbetur i 5 år skal være en 10 km. Det bliver et helvede efter de første par stykker.

Start hellere med en masse små 2, 3, 4 km, og nyd dem stille og roligt, måske med en makker og nogle gode samtaleemner.
Efter 4-6 uger føles overskuddet markant større og man kan nu give sig i kast med at sætte mål.
HUSK opvarmning – Og KOSTEN er faktoren der gør forskellen.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

 • HM 1/2 (Göteborg Varvet 2023 – Under 1:29:00)
 • 1/1 M SUP 3:00:00
 • Ultraløb i 2023
Tidligere artikelSkab sundhed på arbejdspladsen | Derfor er det vigtigt!
Næste artikelUgens Inspiration – Line (Uge 39)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her