Ugens Inspiration – Heidi (Uge 34)

0
440

Jeg hedder Heidi og er lige rundet 50 år i juni. Jeg bor i Horsens med min kæreste og har to piger på 18 og 22 år med min eksmand. Til daglig arbejder jeg i en guldsmed som butiksassistent, hvor jeg havde 25 års jubilæum sidste år.

Min fritid bruger jeg med kæresten, gåture, elsker at rejse og har altid løbesko med i kufferten, se en god film, familie/venner, og så har jeg testet/anmeldt løbesko for Sport 24 i 2,5 år nu.

Hvornår begyndte du at gå op i løb?

Jeg har altid dyrket sport, fodbold i min helt unge dage, gået i fitness, men interessen for løb startede for 12 år siden, da jeg blev skilt og mødte min kæreste. Han var løber med flere halv og hel Marathon på cv’et. Så det var ham, der fik mig i gang, og jeg blev hurtig bidt af det. Efter 4 mdr fik jeg mod på at træne op til et halvmaraton, og vi meldte os til lillebælt 2011.

Jeg fandt ud af, at det var både rart og sjovt at have noget at træne op til. Thomas løb med mig hele vejen, det var en fed oplevelse.. men også hårdt. Kort tid efter skulle Thomas løbe Copenhagen marathon, jeg var med som hepper. Det var mega fedt at se alle de løbere, og det blev hurtigt mit næste mål, jeg vil løbe Copenhagen Marathon 2012!

Dengang gik jeg ikke så meget op i tid og pace, det kom først senere, at det blev sjovt at jagte pr. Jeg fik trænet op, og Thomas løb med mig hele løbet – det var den vildeste følelse, kan huske jeg løb med tårer ned af kinderne efter 10 km, der gik det op for mig, at jeg var i gang med at løbe mit første Marathon.

Det var en kæmpe oplevelse og vildt med alle de heppere på ruten. I dag har jeg løbet 43 halvmaraton og 6 Marathon – Flere af dem i udlandet.

Hvilken ændringer har du gjort dig, efter du begyndt at gå op i det?

Jeg har egentlig ikke ændret vildt meget på min kost, synes jeg generelt spiser sundt, men er til tider en værre sukkergris! Jeg har mest tænkt over kosten op til et større løb, hvor jeg har løbet efter en bestemt tid.

Jeg fik fat på en løbecoach september 2016, da jeg satte mig for at ville løbe maraton på sub 3.30 Jeg havde selv forsøgt at træne op til det 2 gange uden det lykkes, så med en coach fik jeg mere styr på træningen, og jeg fik min tid 3.27,40 i Hannover april 2017.

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed handler for mig om at finde en god balance, hvor der ikke er noget, der er forbudt og alting med måde. Der kan selvfølgelig være perioder, hvor der måske bliver spist knap så sundt eller “for meget mad” i f.eks. ferier, ved juletid osv. Men jeg er blevet bedre til at nyde og klogere med alderen! Heldigvis!

Hvordan ser din uge ud iift. træning?

Lige nu træner jeg ikke efter en plan eller mod noget bestemt (savner det faktisk ofte og føler mit løb “står stille“), men jeg får løbet ca. 4 gange om ugen i alt 30-40 km og styrketrænet 2 gange. Derudover har jeg en spinningcykel hjemme, som bliver brugt 35-45 min om morgenen 2-3 gange i løbet af ugen.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det er vigtigt for mig mentalt at være aktiv. Det har været en del af mig i mange år, og jeg kan slet ikke undvære det. Jeg bliver lettere sur og irriteret, hvis jeg ikke får motioneret, det giver mig også mere energi i hverdagen.

Hvordan holder du motivationen vil lige?

Min motivation har før i tiden bedst været holdt oppe ved at have et mål at træne mod, men det er faktisk længe siden, jeg har haft et. Mit sidste var at nå 50 halvmaraton, før jeg blev 50. Men jeg har været ramt af en del skader og blev i februar 2019 opereret i foden, det gav en løbe pause på knap 4 mdr.

Jeg kom i gang med at løbe igen og efter syv mdr fik jeg ondt i lænden. Maj 2020 får jeg konstateret en diskusprolaps, som igen satte løb på standby. Så at runde 50 halvmaraton holder min motivation oppe og jeg nyder hver kilometer, jeg kan løbe, uden at have ondt. Derfor bliver det til en del kortere løbeture, jeg har indset og sluttet fred med, at jeg aldrig kommer til at løbe den hele distance på 42,197 km igen.

Hvad er dit bedste træningsråd?

Lad vær at starte for hårdt ud ! Sænk barren og ha’ eventuelt et program at træne efter (der ligger mange online) Så undgår man skader, og det er fedt at mærke fremgang i sin træning, når man pludselig kan løbe længere og hurtigere.

Hvad er dine mål og ønsker?

Mit mål er stadig at nå de 50 halvmaraton inden sommeren 2023, mens jeg stadig er 50. Derudover ønsker jeg at få styr på min løbetræning igen, så jeg får trænet op til de 7 halvmaraton, jeg mangler… og ja så vil det være rart at kondi/formen bliver bedre igen, det gør det meget nemmere – jeg ved jo godt, hvad det kræver… det bare at komme i gang !

Tidligere artikelVægtløftersko | Se vores 7 absolutte favoritter
Næste artikelKreatin – ALT du har brug for til din træning

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her