Vægtløftersko | Se vores 7 absolutte favoritter

0
775

Er du typen, som elsker at træne, bruger timevis på vægtløftning og brænder du for at opnå det optimale resultat? Så er vægtløftersko svaret!
Som en fodboldspiller skal have sine fodboldstøvler og en langdistanceløber skal have sine løbesko, så burde du, som brænder for at løfte vægte, også have dine vægtløftersko. Men ved du ikke så meget omkring vægtløftersko? Så frygt ej! Vi hjælper dig med at finde de helt perfekte vægtløftersko, der matcher dit personlige træningsbehov.

Her er vores anbefalinger til 7 forskellige par vægtløftersko

Vægtløftersko 3 Nike Romaleos

Nike Romaleos 4 – Vores Personlige Favorit

Nike Romaleos 4 er designet til at øge styrke og skabe stabilitet hos brugeren. Ligesom ved Nike Savaleos, så har denne vægtløftersko en støttende mellemsål. Den faste mellemmål giver en løftet hæl, som hjælper med at styrke løftebevægelsen. Disse vægtløftersko er perfekte til selv den mest intense træning. Perfekte til optimering af din træning! Vores absolutte favorit.


Vægtløftersko 1 Nike Savaleos

Nike Savaleos – Vægtløftersko til den stabile træning

Nike Savaleos har en flad, bred fodstøtte, som hjælper dig med at øge din stabilitet og din sikkerhed – selv når du løfter de tungeste vægte. Skoene har en indbygget stiv mellemsål med en hæl, som er hævet. Skoene er også udstyret med en velcrolukning, hvilket både hjælper med at sikre dig og samtidig hjælper skoen, dig med at styrke stabiliteten i hele kroppen.


Vægtløftersko 2 - Adidas Powerlift

Adidas Powerlift 4 – Det kvalitetsbevidste valg

Disse sko er perfekt egnet til dig, der skal bruge et par til styrketræning. Så hvis du går og overvejer, at det er tid til at begynde på at løfte vægte, så bør du overveje disse. Hælen er ikke så høj som i mange af de andre modeller. Men i stedet tilbyder skoene en mere simpel og behagelig tilgang til træningen. Kvaliteten i Adidas Powerlift er utrolig høj. Disse sko er lavet med Primegreen, hvilket er et højt kvalitets genanvenligit materiale.Adidas Power Perfect III – Det økonomiske valg 

Adidas Power Perfect er nok den mest udbredte vægtløftersko i Danmark. En af grundene skyldes skoens høje kvalitet i forhold til prisen. Selve skoen er, som så mange andre vægtløftersko, lavet med en hævet hæl, som hjælper dig med at træne i dit max, uden at dine fødder brokker sig først. Så er du ny til vægtløft og vil du gerne teste tingene selv, så anbefales Adidas Power Perfect, da skoene er et godt køb ift. prisen.


Vægtløftersko Gorilla Wear Perry

Gorilla Wear Perry vægtløftersko – Det sikre valg

Perry High Tops pro er vægtløftersko, som er blevet udviklet til at bruges i fitness og til den intense type af træning. Selve skoens materiale er ægte ruskind og slidstærkt polyester. Der er syninger omkring sålen, som er med til at sikre skoens holdbarhed. Disse vægtløftersko har et højere skaft end mange af de andre alternativer. Dog gør det også, at skoene kan blive hurtigt varme. Men man er aldrig i tvivl omkring sikkerheden i skoene, da det høje skaft virkelig giver en sikker følelse.


Vægtløftersko 6 Reebok

Reebok Legacy Lifter II – Det kølige og luftige valg

Legacy lifter er Reeboks svar på efterspørgslen af vægtløftersko. En ting, man skal være opmærksom på, er, at Reebok har valgt at bruge et let og åndeligt materiale til skoene. Dette gør, at det skulle være muligt og trække luft helt nede i skoen.
Så hvis du ønsker sko, som passer perfekt til dig, og som samtidig er nemme at ånde i, så er Legacy lifter fra Reebok et stærkt bud.
Vi anbefaler især disse sko, hvis du normalt har det med og få det meget varmt i forbindelse med din træning.


Nike Metcon 7 FlyEase – Den alsidige træning

Nike Metcon 7 FlyEase er med til og styrke stabiliteten ved din træning. Skoene er perfekt egnet til styrketræning, så vel som al anden form for træning i fitnesscenteret, da skoen er meget behagelig og ikke hindrer nogen bevægelser. Nike Metcon har også en sammenfoldelig hæl, hvilket gør, at du kan træde ned i skoen uden at bruge hænderne. Skoen klikker sig på plads omkring din fod. Så hvis du leder efter den rigtige sko, til ikke bare din styrketræning – men hele din træning, så burde du overveje Nike Metcon.


Hvad bruger man vægtløftersko til?

Ligesom man kan have så meget andet udstyr til sin træning, så er vægtløftersko bare endnu en af de redskaber, man kan bruge for at optimere sin træning.

Nogle mennesker træner med håndledsbind, og andre bruger et træningsbælte for at sikre deres holdning og minimere risikoen for skader i deres ryg, så er der mennesker som foretrækker og træne med vægtløftersko. Det gør de for at optimere deres løft og for at komme helt ned i sine squats.

Vægtløftersko bruges altså til at hjælpe dine løft og dine squats. Ideen med skoene er, at hælen er hævet og fødderne står ekstremt stabilt på en mellemsål. Disse ting bør hjælpe dig og optimere din træning, så du lige kan yde det ekstra, næste gang du skal sætte en personlig rekord.

Hvorfor bruge vægtløftersko?

Når nu fodboldspillerne har deres fodboldsko og cykelrytteren har deres cykelsko, så er det jo logisk, at man også har specielle sko til vægtløftning. Til dette er der blevet udarbejdet vægtløftersko. Skoene har i princippet den simple funktion, at de skal øge effektiviteten, i både olympiske løft samt i forbindelse med squats.
Skoens primære funktion er, at de har hårde såler, som ikke bliver påvirket eller deformeret under den ekstra belastning, som forekommer under løftningen. Dette vil også sige, at al den energi som ikke går tabt i skoene, kan bruges til at løfte. Dette er blandt andet med til at gøre bevægelsen nemmere for dig.

En anden funktion, ved at benytte sig af vægtløftersko, er den hævede hæl, som næsten alle skoene har. Dette er med til at skabe yderligere funktionel bevægelse i anklerne. Så i stedet for at løftet starter med en normal vinkel i anklerne, så vil man have en løftede hæl, hvilket i teorien skulle kunne hjælpe dig med at komme endnu længere ned i både dine squats og dine løft.

Hvad gør vægtløftersko for min træning?

Ligesom så mange andre redskaber i forbindelse med træning, så har vægtløftersko også en funktion for din træning. I princippet gør skoene ikke din træning mere effektiv, men i stedet gør skoene dig i stand til at yde dét ekstra. Med de sikre såle og den hævede hæl, gør det dig i stand til at komme lidt ekstra ned i dine squats og få mere kontrol over dine løft.

Hvilke udbydere er der af vægtløftersko?

Der findes mange forskellige udbydere af vægtløftersko. I løbet af de sidste 5-10 år, er der dog kommet mange flere forskellige udbydere. Nogle af de større spillere på markedet er Nike og Adidas. Nike har valgt at fokusere på de mere generelle træningssko, som også kan bruges som vægtløftersko.

Adidas valgt og udarbejde sko, som har den primære funktion at være den perfekte vægtløftersko, hvilket også har gjort, at Adidas har både billige og dyre versioner af skoen. I de senere år er der endda kommet flere spillere på markedet. Virksomheder som Reebok har lanceret deres egen version af den velkendte vægtløftersko. Men jeg tror hurtigt, man kan konkludere, at Nike og Adidas har de største tilstedeværelser i Danmark i forhold til vægtløftersko.

Hvad bør man vide, før man køber vægtløftersko?

Før du går i kamp med at udvælge hvilke vægtløftersko, du vil købe, så burde du nok stille sig selv et par spørgsmål. Først skal man, som ved alle andre køb, spørge sig selv: “Har jeg brug for det?”. Hvis du kan sige ja til, at du har brug for det, så kan du derefter spørge: “Hvilket behov har jeg ift. køb af vægtløftersko?”. Nogle har brug for vægtløftersko, som også kan bruges som løbesko. Andre mennesker har brug for sko med meget luft. Derefter kan man udvælge de sko, som passer bedst til ens behov.

Hvilken træning burde man bruge vægtløftersko til?

Skoene bruges til forskellige former for træning, men oftest vil man benytte skoene til det, de er lavet til, som jo er vægtløftning. Eller lignende øvelser. Generelt kan skoene bruges til øvelser, hvor der kommer meget press ned igennem kroppen. Mange anbefaler faktisk, at man bruger vægtløftersko til forskellige former for crossfit. Er det tilfældet, vil vi anbefale, at man bruger vægtløftersko, som har elementer som Nike Metcon 7 FlyEase, hvis det er til crossfit eller lignende træning.

Hvem kan bruge vægtløftersko?

Jamen, det spørgsmål er jo egentlig meget simpelt. Alle kan bruge vægtløftersko! Spørgsmålet er nærmere, om det gavner dig og din træning. Vægtløftersko er ikke ligefrem nødvendig, hvis du ikke har planer om at løft i din træning, eller har brug for den ekstra stabilitet. Hvis du dyrker cardio, kan man stadig bruge vægtløftersko som Nike Metcon 7 FlyEase, men det er ikke et krav. Man burde bruge vægtløftersko efter behov og lyst.

Hjælper vægtløftersko?

I praksis mener mange mennesker, at vægtløftersko hjælper dem meget under selve træningen. Men ligesom så mange andre ting i forbindelse med træning. Så er det op til den enkelte person. Tænker du, at vægtløftersko kan hjælpe dig med at yde dit allerbedste i fitness? Så er din personlige holdning det eneste rigtige svar, der har betydning for dig. Vi vil altid mene, at du skal lytte til din krop, og hvis du føler, du har besvær ved stabilitet og fodfæste under styrketræning, så vil vi ihverfald anbefale vægtløftersko til at sikre din træning.

FAQ

Tidligere artikelUgens Inspiration – Kenneth P (Uge 33)
Næste artikelUgens Inspiration – Heidi (Uge 34)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her