Ugens Inspiration – Nicklas S (Uge 49)

0
647

Jeg hedder Nicklas, er 26 år gammel og så kommer jeg fra Herning egnen. Her bor jeg med min hund Loco, som er en 13 måneder gammel staffordshire bull terrier. Til dagligt er jeg kørende sælger, hvor jeg sælger stål til byggebranchen i Sønderjylland og på Fyn. Jeg går meget op i min træning samt kost, familie, venner og tatoveringer – skud ud til min tatovør Thor fra @Ink_By_Lykkegaard 😊

Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Jeg begyndte for alvor at gå op i træning og sundhed i december 2018, inden det havde jeg forsøgt diverse kurer i et forsøg på at tabe mig, men jeg faldt hele tiden tilbage til de gamle vaner, med junkfood og slik.
Så i februar 2019 tog jeg kontakt til Jens ”The Beast”, hvor jeg startede i et forløb hos ham, hvor jeg gik fra at veje 122 kg til at veje omkring de 70 kg.
Jeg har efterfølgende skiftet coach til Klaus Myren Riis @Klausmyrenriis med fokus på at få bygget noget muskelmasse på og at kunne få personlig træning med ham.

Hvilke ændringer har du gjort dig efter du begyndte at gå op i træning?

Inden jeg begyndte at gå op i kost og træning, var jeg utrolig ligeglad med min krop. Jeg spiste alt muligt junkfood og slik stort set hver eneste dag, udover det havde jeg også et problem med alkohol, som overhovedet ikke gjorde noget godt for mig eller min krop. Da jeg startede i et forløb hos Jens, kvittede jeg slik, junkfood, smøger og alkohol for alvor.

Jeg begyndte også at foodpreppe mine måltider til en hel uge, så jeg ikke skulle stå med det hver dag og på den måde undgik jeg junkfood og de nemme måltider på tanken.

Jeg fik også struktur over min træning, så jeg skabte mig tiden til at komme afsted og få trænet i hverdagene, så det blev mit frirum, i stedet for at det blev en sur pligt.

Hvad betyder sundhed for dig?

Da jeg startede op hos Jens ”The Beast”, troede jeg, at hvis bare jeg fulgte planen, som jeg fik, til punkt og prikke, ville jeg være sund. Men det fandt jeg hurtig ud af, at det ikke var løsningen på at være sund. For under den første corona lock down fik jeg et mentalt sammenbrud, der gjorde, at jeg ikke kunne kende mig selv mere, og det kunne andre hellere ikke. Så jeg begyndte at give mig selv lov til at spise andre ting, end det der lige stod på min kostplan og der fandt jeg ud af, at det skete der faktisk ikke noget ved.

Så at være sund for mig er, at man har et godt forhold til mad og træning, og at man kan spise usundt eller skippe en træning med god samvittighed – uden man tager skade af det.

Men jeg synes også, at den mentale sundhed har utrolig stor betydning for mig ligesom den fysiske sundhed.

Hvordan ser din uge ud ift. træning?

Jeg styrketræner 5 gange om ugen, hvor der så er plads til 2 hviledage, så min krop kan restituere ordentligt. Men en typisk uge vil lyde cirka sådan:

  • Skulder og bryst
  • Ryg og biceps
  • Ben
  • Bryst og skulder
  • Biceps og triceps

Men hvilke dage jeg træner hvad, er forskelligt, da det kommer meget an på, hvad jeg lige har tid til.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

For mig er det utrolig vigtigt at være aktiv i løbet af ugen, da jeg kan koble helt fra, når jeg træner og virkelig få brugt noget energi. Så det hjælper mig utrolig meget psykisk og mentalt, at jeg kan få renset ud ved at tage hen og træne.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Jeg har altid sagt, at motivation er det, der får en i gang. Men det er disciplin, der får en i mål. Men i starten var min motivation min familie og at jeg ville have mere overskud og kunne lide det, jeg så i spejlet. Men det der holder mig i gang, er 100 % min disciplin.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

At man ikke skal være bange eller ked af at spørge andre om hjælp eller til råds. At man skal få skabt sig rutiner og vaner man kan se sig selv i på længere sigt, og hvis man ikke er motiveret, så skal man bare blive ved! For motivation er noget, der kommer og går.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Lige nu er målet at få bygget noget muskelmasse på og så må vi se, hvad der sker. Jeg har allerede rykket mig utrolig langt med hjælp fra min coach Klaus Myren Riis, og han har virkelig alt min tillid og jeg ved, at han nok skal få mig derhen, for jeg gerne vil hen.

Men i kan altid skrive til mig på instagram @Nicklasstoubaek, hvis I har nogle spørgsmå. Ellers er i også velkommen til bare at følge med og tak, fordi I læste med 😊

Tidligere artikelSUP board redningsvest – sikkerheden i top på vandet!
Næste artikelFlere danskere klarer træningen derhjemme

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her