Undgå motion hvis du har fået botox

0
1279

Botox behandling er en meget populær kosmetisk procedure, som mange mennesker får lavet i dag. Den bruges ofte til at mindske fremkomsten af rynker og fine linjer i ansigtet. Botox behandling virker ved midlertidigt at lamme musklerne i det område, hvor der er kommet rynker eller fine linjer. Dette kan give huden et glattere og mere ungdommeligt udseende. Det er vigtigt at passe på din hud efter en botox behandling. Hvis du gerne vil være sikker på, at det ikke skaber efterfølgende komplikationer, så skal du sørge for at undgå motion specielt. Læs mere om dette i artiklen her.

Dyrk ikke motion efter du har fået botox

Det er vigtigt at undgå anstrengende motion i mindst 4 timer efter, du har fået lavet en botox behandling. Nogle læger vil endda sige længere tid, hvis det er store mængder botox. Dette skyldes, at motion kan forårsage sved, hvilket kan få dit botox til at sprede sig til andre områder af din krop. Desuden kan motion få dit botox til at blive nedbrudt hurtigere. Kraftig og hård motion kan nemlig medføre, at det botox, som du er blevet indsprøjtet med, spreder sig til andre muskler, hvilket kan føre til uønskede bivirkninger. Det er derfor vigtigt, at du ikke dyrker motion i tiden efter, du har fået botox. Derudover kan anstrengende motion også forårsage blå mærker og hævelse i det område, du har fået botox. Af disse grunde er det vigtigt at vente mindst 4 timer efter botox behandlingen, før du udøver anstrengende motion eller sport. Herudover skal du også undgå at røre ved området, hvor du har fået lavet botox.

Hvad kan man gøre i stedet?

I stedet for at træne kan du slappe af, det at tage det roligt og undgå overanstrengende aktivitet. Hvis du er i gang med at træne op til konkurrence, så kan du planlægge efter at få lavet din botox behandling, når du har dine restitutionsdage. Så undgår du nemlig at skulle springe noget vigtig træning over. Du kan f.eks. gå nogle ture i stedet for eller lave nogle lette strækøvelser. Det er generelt fint, men alt, der forårsager overdreven svedproduktion eller hård fysisk aktivitet, bør undgås i perioden efter, du har fået lavet botox. Du kan også altid spørge din behandler, når du har fået botox, hvordan du skal forholde dig efterfølgende. Husk også, at hvis du oplever andre komplikationer, så skal du ringe til din læge. 

Tidligere artikelUgens Inspiration – Lene (Uge 14)
Næste artikelUgens Inspiration – Mads Bøg Grue (Uge 15)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her