En sports bh med lynlås er for nogle den foretrukne træningsbh, når de skal en tur i fitnesscenteret eller ud i det fri for at motionere. Grundene kan være kan mange og kan variere helt fra, at man blot synes, at det er det pæneste – til at du er blevet opereret og kun kan få en sports bh på ved at lyne den foran. Grundene kan altså være mange og vi har derfor gjort et ihærdigt forsøg på at finde en håndfuld stykker, som findes i forskellige størrelser, forskellige designs og det lækreste stof – så der er noget for lige netop dig! Så læn dig tilbage, hop ned til din favorit og få den bestilt!

Vores top 5 sports-bh’er med lynlås

Casall – Confidence Sports-BH

sports bh med lynlås

En lækker sports bh fra Casall hvor lynlåsen sidder foran. Den har en medium support og er samtidig med skåle uden bøjler. Den er lavet i et lækkert åndbart og svedtransporterende materiale, så du kan svede løs under træningen og det er stadig behageligt og føles tørt. Du skal heller ikke være bange for, at din lynlås går op under træningen, da den er sikret og altså ikke rykker sig.  

Under Armour – Infinity High

Et rigtig lækkert design fra Under Armour, som er i en sort og med justerbar stropper, som hjælper med at stabilisere dig under træning. Materialet er af genanvendt polyester og elastan – det er blandt andet materialet, der bidrager til en lækker pasform og en følelse af at kunne gå med din sports bh med lynlås hele dagen. Lynlåsen er foran og er sikret, så den ikke lyner ned under en træning eller på andre ubelejlige tidspunkter.

Nike – Dri-Fit

sports bh med lynlås

En fin sports-bh med lynlås og den findes i forskellige farver. Den sørger for, at du får en god træning, da det formstøbte design gør, at det giver dig maksimal støtte, med den perfekte pasform. Lynlåsen har funktionen af og sikre at alt bliver hold på plads, men den fungere også som en nedkølnings mekanisme. Materialet er 75% genbrugt polyesterfiber

Adidas – by Stella McCartney 

En moderne sports bh med lynlås fra Adidas, der er lavet i samarbejde med Stella McCartney. Den har en tætsiddende pasform, som gør, at det føles behageligt for dig, når du har den på. Samtidig er den lavet med justerbar stropper, så du kan få et helt perfekt match. Den brede elastikkant bidrager os til en følelse af, at den sidder godt til og at alle aktiviteter i løbet af dagen kan laves i din sports-bh med lynlås fra Adidas. Denne har 91% genanvendt polyester og 9% elastan. 

Nike – Zip Indy Sports BH

En sports bh med lynlås og let støtte. Perfekt til gåturene eller yoga timerne i det lokale fitnesscenter. Materialet og Dri-Fit teknologien gør, at du føler dig tør under hele træningen og dermed tilpas. Der er også indlæg i, som du kan tage ud og i, som du ønsker og altså selv bestemme, hvordan den skal sidde. Den sidder dejlig tæt og giver dig derfor en god fornemmelse af, at den støtter helt optimalt.

Hvad er en god sports bh med lynlås?

En god sports bh med lynlås er tilpasset lige netop din krop. Det vil først og fremmest sige, at du har en sports bh, som sidder tilpas om livet på dig – uden at være hverken for stram eller løs. Den skal nemlig give dig en god støtte, så dit frontparti sidder rart, imens du er aktiv.

Der kan dog variere hvilken type, du skal have. Er du til yoga, så kan du finde en sports bh med lukning foran, der giver dig den støtte, du har brug for, når du laver stræk eller står med hovedet ned ad. Er du derimod til løb og skal have en, der støtter den type aktivitet, så skal du lede efter en sports bh som bidrager til den type aktivitet. Men selvom en sports bh skal sidde til, så må den ikke sidde så stramt, at det bliver ubehageligt. Det er lige om at finde den perfekte balance mellem at sidde tæt og stadig være behagelig. 

Sports bh med lynlås til dig der er opereret eller skade

Der kan være mange grunde til, at du vælger en sports bh med lynlås. Men en af grundene til, at sportsbh’en med lynlås er blevet så populær, er, fordi den er så nem at tage på. Den er oplagt til dig, der er blevet opereret eller som har en skade, der gør, at der er visse positioner dine arme ikke kan være i. 

Kvinder der er blevet opereret for brystkræft benytter sig oftest af en sports bh med lynlås og af flere grunde. Den ene grund er, at stoffet er super behageligt og strækbart. Det er altså en klassiker at gå med, når man ikke ønsker noget, der gnaver eller strammer de forkerte steder. Efter f.eks. en brystoperation må bh’en gerne sidde til, så du undgår for meget bevægelse i brystområdet.

Men en anden grund til at en sports bh med lukning foran er ideel til enten efter en operation eller skade skyldes, at du oftest ikke kan bevæge dine arme alt for meget. Strækker du dine arme, vil du kunne mærke det i det meste af dit brystparti. Har du derimod en sports bh med lynlås, skal dine arme ikke langt for at lukke bh’en foran. Det er altså væsentligt nemmere, og der skal ikke bøvles med at få den over hovedet, når den skal på eller af. 

Sports bh med lynlås til dig der synes, de er behagelige

Men det er selvfølgelig ikke kun dig, som er blevet opereret eller har en skade, som kan gå med en sports bh med lynlås. Synes du, at det bare er mest behageligt på den måde, eller måske du har fundet en i lige netop dét design, som du elsker – så skal du bare vælge den. Det er der ingen regler for!

Det skal du se efter, når du vælger din sports bh med lynlås

At vælge den helt perfekte sports bh med lynlås kan være svært og det kan det med alle slags sports bh’er. Men vi vil alligevel i dette afsnit prøve at guide dig bedst muligt mod det perfekte fit til dig!

Hvor meget støtte skal jeg bruge? 

Som kort nævnt tidligere, så er det vigtigt, at du får den rette støtte i din trænings bh. Alt efter hvad du skal bruge den til, så er det værd at have det med i din overvejelser, når du skal have valgt den perfekte bh. Der findes forskellige typer støtte, og de mest almindelige er refereret til som; Let, middel eller maksimal støtte. 

Let støtte

Finder du en sports bh med lynlås, som skriver, at den har let støtte, så er den anbefalet til rolige aktiviteter som: gang, yoga, pilates, golf og styrketræning. Aktiviteter hvor tingene og bevægelserne foregår forholdsvis roligt. 

Middel støtte 

Som navnet selv siger, så får du lidt mere støtte her og derfor er denne type sports bh ideel til aktiviteter, hvor der mere gang i den. Det er bl.a. crossfit, spinning, roning og cykling. 

Maksimal støtte 

Og selvfølgelig skal der maksimal støtte til de aktiviteter, hvor der er meget bevægelse inkluderet. Det kan blandt andet være løb, boldspil, dans og sådan aktiviteter.

En god huskeregel, når det kommer til støtte i din sport bh med lynlås, er; søger du meget støtte, så gå efter de størrelser, som hedder 75B eller 70D, altså hvor omkreds samt skålstørrelse. Så er der større chance for et perfekte match og altså en bedre støtte – modsat når du vælger de klassiske S, M og L. Her får du en meget standardiseret størrelse.  

Sådan finder du den rette størrelse 

Når du så har fundet ud af, hvad slags støtte du har brug for i din sports bh med lynlås, er der nogle ting, du kan tjekke, når den er kommet hjem – for at vide om det er den rette størrelse: 

  • Den skal først og fremmest kunne lukkes i de yderste hægter og så skal den ikke kunne sidde lige henover ryggen. Den må ikke glide op i ryggen, for gør den det, så er det ikke den rette størrelse for dig.
  • Ligesom vi har snakket om tidligere i artiklen, så skal din sports bh med lynlås sidde til, men den må selvfølgelig ikke sidde for stramt. Så sørg for, at du kan få to fingre under elastikken i omkredsen. Kan du det, så har du fået en god størrelse. 
  • Denne tommelfingerregel med de to fingre gælder også dine skulderstropper. Der skal være plads til, at du kan få to fingre uden – hvis ikke, så sidder de for stramt. 
  • Skålen på din trænings-bh må ikke folde ud over din barm, så du nærmest kan se lige ned i den, når du bare står. Kan du det – så er den for stor. 

Ovenstående er blot lidt små huskeregler, som du kan benytte dig af, når du skal finde dig en perfekt sports bh, som sidder som en drøm. 

Fordele ved en sports bh med lukning foran

Der er en række fordele ved at bruge sports bh med lukning foran. Jeg har listet fordelene op for dig her:

  • Nem at tage på og af og dermed perfekt til dig, der har problemer med at løfte armene i høje positioner
  • Ideel hvis du ammer
  • Generer ikke, når du laver rygøvelser, da lukningen sidder foran
  • God bevægelsesfrihed, da de oftest kommer med bryderryg
  • Kan sidde strammere, da den ikke skal kunne trækkes over hovedet
  • Ideel til dig med brystprotese

Så hvis du vil nyde godt at disse fordele, så er det bare med at få fundet den rette sports bh med lynlås for dig!

Tidligere artikelUgens Inspiration – Nastasja (Uge 24)
Næste artikelUgens Inspiration – Joachim (Uge 25)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her