Ugens Inspiration – Joachim (Uge 25)

0
929

Jamen jeg hedder Joachim, jeg er lige flyttet til København og arbejder i København som køkkenkonsulent. Jeg er 22 år gammel og bor sammen med min dejlige og smukke kæreste Cecilie @Ceciliefit. Jeg, som næsten alle i min vennekreds, dyrker bodybuilding og har store eller større mål om at komme op på en scene. Min plan er, at jeg skal stille op i Classic Physique Junior klassen til Amateur Olympia i Danmark her til november. 

Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Som barn var jeg faktisk en af de blødere drenge, gik ikke rigtig op i træning og sundhed og ville allerhelst spise chips og spille Playstation. Det passede bare slet ikke sammen med mine kropsidealer, men det kommer senere. Som lille gik jeg hurtigt til fodbold. Det var ikke noget for mig. Jeg skulle performe for mig selv og have mere struktureret træning. Jeg startede i den lokale roklub, Roklubben Viking og faldt hurtigt i forelskelse med sporten. Det var hård træning og resultater, som kunne jages.

Med tiden blev jeg bare mere forelsket i styrketræningen end selve rotræningen. Som første kapitel mod den krop jeg ville have, startede jeg i Fitness World i Køge. Jeg blev med tiden mere og mere seriøs og mødte min gode veninde Emily @emilythea_fit, som dyrker bikinifitness. Det er en bodybuilding kategori for kvinder. Hun inviterede mig så med til et show og jeg var HOOKED. Jeg kontaktede Emil Borel @borelfitness, der trænede i centeret og som jeg vidste var nyopstartet coach på det tidspunkt. Han sagde ja, til det der dengang lignede et håbløst projekt haha. Nu står vi her, jeg er en del af det dejligste community, har venner for livet og starter prep om 2 uger. Ja, resten er historie man kan følge på min instagramprofil.

Hvilke ændringer har du gjort dig, efter du begyndte at gå op i træning? 

Uha, det bliver en for lang artikel, hvis jeg skal remse ALT, jeg har ændret, op. Nogle af de hurtige jeg har fået styr på.

First of all, så har jeg fået en coach. Ikke fordi jeg ikke selv kan, men så har jeg en objektiv holdning til at styre tingene for mig, hvis jeg selv skulle blive for utålmodig, de perioder der ikke sker meget. Derudover er Emil nok en af de bedste coaches i Danmark og jeg stoler 100% på Emil med min krop, ift. at opnå de ting jeg vil.

Jeg har fået lavet et ordentligt træningsprogram, som passer til mig og mit mål. Hvis du ikke føler, det er noget, du kan, er en coach nok den bedste investering, du kan lave. Kan lige give shoutout til min egen coach og Emil Nørgård @emilneriksen, som har en podcast: “En snak om træning”, hvor de vender alt, der handler om træning, sjov og ballade.

Jeg har fået styr på min kost. Du skal have nok protein og fedt i din diæt, resten fylder du ud med kulhydrat, alt efter om du skal ligge i kalorieoverskud eller underskud. 

Jeg har skaffet en logbog og træner som om, jeg mener det! Jeg skal blive stærkere hver gang! Om det er med flere repetitioner, pænere repetitioner eller flere kilo, så skal der ske noget på stangen, før der sker noget på kroppen. Så træner jeg selvfølgelig også til failure. Punktum.

Jeg sover som en baby og restituerer. Murstenene bliver lagt, mens jeg hviler og sover.

Jeg har tålmodighed, Rom blev ikke bygget på en dag, men Rom kan sagtens smadres på en dag. Det er de små skridt, der skal nå maratonen og du skal nok se resultater, hvis du holder ved og har tålmodighed.

Hvad betyder sundhed for dig?

At være sund kan både være meget et bredt eller et meget snævert begreb for mig. Som det faktamenneske jeg er, så går jeg op i videnskaben bagved. Sundhed for mig betyder fysisk såvel som psykisk velvære, for de to ting hænger også sammen.

Dine organer og krop skal være sunde og velfungerende, dit stressniveau skal være lavt, du skal være glad, du skal være fysisk aktiv(både styrketræning og kardiovaskulær træning), spise mindre kød og mere varieret, være ude i naturen gerne dagligt og omgive dig med mennesker, der er gode for dig. Ting som meditation og andet for at holde hovedet sundt, er bestemt heller ikke dårligt.

Det er jo så selvfølgelig overhovedet ikke alt, jeg laver, for jeg kan godt stresse, være lidt for sortseer og sidde lidt for meget indenfor. Derimod hvis jeg ikke dyrkede bodybuilding, ville det nok være det jeg gik efter hver dag. Husk, man kan aldrig blive perfekt.

Hvordan ser din uge ud ift. træning? Hvad træner du?

Mandag: Push 1
Tirsdag: Pull             
Onsdag: Legs             
Torsdag: Rest
Fredag: Push 2    
Lørdag: Density
Søndag: Rest

Lige nu laver jeg ingen cardio, men det ændrer sig, når jeg skal i kalorieunderskud under min prep om 2 uger ca.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen? 

Det er altafgørende. Da jeg i vinters ikke trænede, var jeg faktisk bange for, at jeg havde en depression! Jeg var moody, træt, angst, stresset og spiste næsten ikke. Så snart jeg begyndte at træne igen, forsvandt alle de ting. Uden træning ville jeg ikke være mig selv.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Det gør jeg ikke. Motivationen kommer og går, men så skal disciplen tage over. Jeg skriver faktisk det her i min hvile mellem mine sæt på bendag, som jeg bestemt ikke gad igang med. Men nu sidder jeg her og har slået alle mine tal, så det var meget godt at komme afsted alligevel. Jeg har jo et mål om at komme på scenen og hvis jeg ikke lige “gider”, så minder jeg som regel mig selv om, at der er nogen derude der ønsker jeg fejler, for så vinder de. Og det kommer ikke til at ske!!

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

Gør noget. !! Gør et eller andet, som sørger for, at du kommer tættere på dit mål. Så snart du begynder at sætte mål om noget og opnår det, udløser du dopamin, som er dit glædeshormon og belønningshormon. Målene kan være så små, som at gå én tur på en uge til at blive prof bodybuilder.

Bare husk, hvis dit mål og resultat sidste uge var 0%, så vil ALT være 100% på denne uge. 
Hvis det hele er noget lort og du gerne vil have et spark i røven, sagt ligeud, er du mere end velkommen til at skrive til mig.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

  • Lige nu er det at stille op for første gang og være tilfreds med den pakke jeg stiller med. Så ser vi efter. 
  • Få flere følgere på min Instagram og forhåbenligt inspirere nogle dejlige nyopstartede fitness entusiaster ! 
  • Så har jeg selvfølgelig også et mål om at fortsætte mit fantastiske forhold og købe villa, Volvo og vovse. 

Tak fordi, I læste med!

Tidligere artikelSports bh med lynlås – Vores top 5!
Næste artikelYogablok – sådan udfordrer du din krop mest!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her