Ugens Inspiration – Nastasja (Uge 24)

0
728

Jeg hedder Nastasja og er 34 år gammel. Jeg er gift med min håndbold mand, Nicolai og sammen har vi Mattheo på 1 år.

Jeg er uddannet folkeskolelærer med idrætsprofil og arbejder til daglig som lærer, hvor jeg underviser i idræt, madkundskab og engelsk. Jeg er efter min barsel også blevet elitesportskoordinater for vores elitesportsklasser på skolen.
Derudover arbejder jeg også som holdinstruktør i FitnessX, hvor jeg har Stram Op, puls & styrke, mave/ryg og Bike. Og forhåbentlig kommer der også snart en ny uddannelse på CV’et. Følg med på instagram, for at se hvilken!

Jeg er uddannet instruktør gennem Fitness World, hvor min fitness “karriere” startede tilbage for 5 år siden. Udover den træning jeg får gennem mine hold, træner jeg også selv. Det er både styrketræning, løb, Bike, og indtil jeg blev gravid, var fokus på OCR.

Jeg elsker at være igang og have noget at give mig til hele tiden. Det er til gengæld meget heldigt, fordi udover at jeg elsker at træne og være aktiv, så ELSKER jeg også chokolade. Når jeg køber en plade chokolade, så er det KUN med det formål, at det skal spises på én gang. Jeg gemmer intet og jeg deler helst heller ikke. Så selvom jeg er et meget omsorgsfuldt menneske, så bliver jeg meget egoistisk, når det kommer til chokolade! 

Jeg ser mig selv som glad, åben og udadvendt. Derfor er jeg også et meget socialt menneske, der elsker at have mange mennesker omkring mig, om det er derhjemme i privaten, på arbejde det ene eller andet sted eller bare ude. Men jeg nyder også alene-tiden. F.eks. En løbetur med høretelefonerne i og bare mig.

Jeg går ikke ind i noget halvt. Der er fuld energi og jeg er top engageret, når jeg går ind i noget. Jeg bruger rigtig meget Pippi’s citat: “ Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”. Og det gør jeg netop, fordi jeg går helhjertet ind i det.

Min mand siger jeg er en Powerwoman ????????

Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Jeg har i alle mine ungdoms år kun gået op i at feste. Jeg røg og drak og var generelt meget inaktiv. Da jeg blev omkring 22, stoppede jeg pludselig fra den ene dag til den anden med at ryge og begyndte at gå mere og mere op i at løbe og løb over 50 km om ugen. Jeg fik så pludselig skinnebensbetændelse, som jeg endte med at døje med i flere år.

Motivationen for at løbe forsvandt, og så var der en veninde, der en dag sagde til mig, at jeg havde brug for at få lidt mere muskler på kroppen, fordi jeg var blevet så tynd af at løbe. Så jeg begyndte at styrketræne sammen med min veninde og vi besluttede, at vi ville stille op i en fitness konkurrence. Det betød jo også, at vi skulle til at spise efter kostplaner og indtage mere protein.

Det endte med jeg fik for meget protein, som resulterede i en væskeophobning og svulmede op, så jeg lignede et hamster.

Det skræmte mig og jeg blev klar over, hvilken påvirkning det har på kroppen, når man går ekstremt meget op i noget bestemt, om det så er det ene eller andet. 

Jeg var meget tilfreds med min krop, inden jeg gik igang, og var derfor meget ramt og påvirket af, hvad det var endte med. Det tog mig et år at komme tilbage til min krop og være tilfreds igen. Derfra hed det styrketræning, løb og cykling, hvilket fungerede for mig. Jeg begyndte at løbe OCR løb og fik lavet træningsprogram for at udvikle mig og blive bedre. Det var jeg i gang med, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid, hvilket ikke holdte mig tilbage med træningen, men jeg holdte mig i gang til det sidste.

Hvad betyder sundhed for dig? Hvad vil det sige, “at være sund” for dig?

Før jeg begyndte at træne, døjede jeg ofte med migræne. Efter jeg er startet med at gå op i træning, har jeg sjældent migræneanfald. Det er kun ÉN af grundene til, at det betyder meget for min sundhed.

Dét at være sund giver mig overskud. Både kost og motion har betydning for mit overskud i hverdagen. 

Hvis jeg ikke spiser ordentligt eller ikke spiser nok, så har jeg sværere ved at komme gennem dagen og jeg har slet ikke energi til at træne. Jeg falder nemmere i fælden med sofaen, og det medfølger også, at jeg snacker den mere med usunde sager på sofaen.

Hvis jeg har spist, så giver sammensætningen af vitaminer og mineraler mig det energi, jeg skal bruge for at jeg kommer lettere afsted, og efter træningen er det også win, fordi jeg også belønnes på energi-kontoen.

Hvordan ser din uge ud ift. træning?   

Tiden er ikke den samme, som før jeg fik børn, hvor jeg havde ca. 6 hold i løbet af en uge, og så kom min egen træning oveni samt frivillig atletiktræner. Nu har jeg 3-4 hold, både stram op, Puls & Styrke, mave/ryg og Bike. Så en god blanding vil jeg kalde det ????

Derudover styrketræner jeg selv et par gange om ugen og engang imellem en løbetur eller biketur. Under alt det her corona har jeg købt min egen bodybike, så det er nemmere at komme på cyklen.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen? 

Et par dage uden træning kan gå, men går der meget mere end det, får jeg en utilpashed i kroppen og mentalt.

Derudover kan jeg tydeligt mærke det på humøret, hvis der går for mange dage. Det ser jeg dog som noget positivt, idet det netop holder en igang. 

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Når jeg tager i centeret for at træne, så handler det ikke kun om at træne, det handler ligeså meget om det sociale, det at komme op og hilse og snakke med både kollegaer og medlemmer, og det er blandt andet en af motivationsfaktorerne.

Men også det at jeg ikke kører det samme hele tiden, men varierer min træning med løb, Bike, crosstrainer i centeret og forskellige slags styrketræning. Styrketræning varierer jeg ved, at jeg både kører udholdenhedstræning med mindre vægt og flere gentagelser, men også mere ren styrke, hvor der er mere vægt på og færre gentagelser. 

Under corona har jeg kørt meget Les Mills, hvilket har været rart, fordi man ikke skal tænke så meget, men bare gøre. Hvilket også kan være rart nogle gange.

Jeg kørte indtil sidste genåbning selv online hold 2 gange ugentligt på en Facebookgruppe sammen med nogle kollegaer, hvilket også var en kæmpe motivationsfaktor.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

At man skal give det en chance. Det tager tid at komme ind i en god rytme og det kræver flere forsøg, før man kan udelukke, at en bestemt træning ikke er noget for en.

Inden jeg blev Bike instruktør, syntes jeg, at Bike var det værste. Men jeg sagde til mig selv, at hvis jeg tog uddannelsen, så kunne det være, jeg ville komme til at kunne lide det, og ganske rigtigt. Nu kan jeg ikke leve uden Bike. 

Det kræver mere end 1 måned, at komme ind i en god rytme med træning, så derfor er det vigtigt ikke at opgive efter 2 uger.

Lav en plan for hver uge over, hvornår og hvad der skal trænes. På den måde bliver det lettere at komme afsted.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Mit mål er lige nu at få opbygget noget mere af den muskelmasse, jeg har tabt under graviditet, fødsel og efter, da det jo ikke var muligt at komme i centeret og træne lidt tungere.

Mine ønsker for fremtiden er at opbygge mit eget lille fitnessunivers/fællesskab; måske online, fysisk eller begge dele. Derfor betyder det også utrolig meget, at jeg kan inspirere andre, så de har lyst til at følge og være en del mit lille univers på instagram.

Tidligere artikelDe bedste øvelser med bold – få brugt din gym ball!
Næste artikelSports bh med lynlås – Vores top 5!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her