Ugens Inspiration – Anne-Mia (Uge 30)

0
382

Jeg hedder Anne-Mia, 36 år, jeg bor i Aabenraa med min kæreste og vores 2 børn på 3 og 5 år. Jeg arbejder som bogholder, på deltid, i en landbrugsvirksomhed.
Jeg løber fast 3 gange om ugen, 2 af dagene i løbeklubben AAIG. De 4 sidste dage i ugen bliver brugt på at powerwalke og styrketræning.

Hvornår begyndte du at gå op i løb og træning?
Jeg meldte mig ind i det lokale fitnesscenter i begyndelsen af 2010. Træning blev hurtigt en fast del af min hverdag. Oftest brugte jeg 1 time om morgenen og 2 timer om aftenen på min nye interesse.

Efter ca et år begyndte jeg at løbe. Selvom jeg synes, det ofte grænsede til ren selvtortur, fik jeg blod på tanden. Siden da har løb og træning været fast på programmet, hvor jeg med tiden også blev instruktør på flere slags holdtræninger i de forskellige centre i nærområdet.

Hvilke ændringer har du gjort dig ift. kost og motion?
De første år fulgte jeg forskellige diæter/livsstilændringer, men det var ikke sundt for mig og gjorde ingen nævneværdig forskel ift vægten. Nu spiser jeg stort set det samme, som jeg gjorde før – men med måde og fornuft.

Hvor vigtigt er det at være aktiv i løbet af ugen?
Det betyder rigtig meget. Løb giver luft til tankerne, det er afstressende og giver mig overskud. Udover det, har min aktive livsstil gjort, at jeg har lært en masse dejlige mennesker at kende.

Hvordan holder du motivationen ved lige?
Efter jeg har fået børn, har jeg ikke længere ubegrænset tid at bruge i et fitness center, derfor har jeg lavet et homegym, hvor der er diverse udstyr til styrketræning og et løbebånd. Jeg kan træne, når jeg har lyst. Oftest bruger jeg den time, jeg har alene, inden børnene kommer hjem eller om aftenen, når de sover.

Jeg har desuden købt et 10-turs kort til holdtræning i et fitnesscenter. Det benytter jeg mig af, når jeg føler, at hjemmetræningen bliver for ensformig og jeg har brug for ny inspiration.

Motivationen til løb finder jeg i løbeklubben, jeg elsker det sociale i det, og jeg har opnået bedre resultater på pace og distance på de få måneder, jeg har været medlem.

Dit bedste træningsråd til andre, der gerne vil i gang
Vær standhaftig. Beslutsom. Al begyndelse er svær, men det bliver kun nemmere, hvis man ikke giver op.

Hvad er dine mål og ønsker for fremtiden?
Jeg har for ganske kort tid siden nået mit mangeårige mål for løb, som var at komme under 50min på 10km. Pt ved jeg ikke, hvad næste mål skal være, men det bliver hverken hel eller halvmaraton, jeg er godt tilfreds med de kortere ture på 10-12 km.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Lenette (Uge 29)
Næste artikel5 lette øvelser til en rygtræning hjemme

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her