Ugens Inspiration – Lenette (Uge 29)

0
502

Jeg hedder Lenette og er en kvinde på 43 med to børn på 7 og 4. Kommer oprindelig fra Sønderjylland.

Hvornår begyndte du at gå op i træning?

Da jeg havde født min søn i maj 2018 og jeg efterfølgende var ude og lege med min datter, siger hun til mig: “mor du kan jo alligevel ikke løbe” – der vejede jeg 96 kg. Det var startskuddet.
Jeg så en annonce en i FB gruppe ‘Fit på 12 uger’ med Henrik Duer i Vestbadet Rødovre. Her meldte jeg mig til, hvor vi fik personlig træning en gang om ugen.

Her skulle jeg finde en sport, som kunne hænge sammen med familielivet, så den dag jeg startede ovenstående forløb, gik jeg i gang med at lære mig selv at løbe og jeg ændrede fuldstændig kost.
Det vil sige, at jeg stoppede med al søde sager, meget begrænset kulhydrater, ingen alkohol eller andet, der kunne spænde ben for mit vægttab. Efter de 12 uger havde jeg tabt 17 kg. Efterfølgende tabte jeg selv 17 kg. Med min kost og motion.

Hvilke ændringer har du gjort dig efter du begyndte at gå op i det?

Da jeg var færdig med at tabe mig, begyndte jeg at dyrke min krop lidt mere. Hvad er godt for kroppen og hvad skal jeg passe på med. Som udgangspunkt spiser jeg nu 3 gange om dagen og faster ml. 18 og 09. Altså 15 timer i døgnet.

Jeg spiser der, hvor kroppen har behov for energi, hvilket betyder, at jeg spiser store måltider til morgen og frokost og så spiser jeg Ca. En kvart tallerken mad om aftenen, bestående af kød og grønt. Skal jeg have kulhydrater, indgår de kun i min frokost. Energi til hjernen.

Hvad betyder sundhed for dig? Hvad vil det sige, “at være sund” for dig?

Sundhed for mig er, at jeg har det godt med mig selv og jeg kan mærke, at min krop ikke føler sig træt og oppustet. Det ekstra overskud jeg får ved træning og kost, giver mig ekstra energi og glæde og det giver derfor mig motivation.

Hvordan ser din uge ud ift. træning?

Jeg løber 3 gange om ugen, bader 1 – 2 gange om ugen og laver mave, ryg, ben, arme øvelser 2-3 gange om ugen hjemme. Her er jeg glad for Tabata Øvelserne.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Jeg synes det er godt, at folk får en personlig træner på for at hjælpe lige netop dig med at finde ud af, hvilken krop man gerne vil have og hvad man vil opnå. Jeg har selv investeret i en personlig træner jeg ser hver anden weekend for netop at lære nye ting og for at holde motivationen i forhold til styrketræningen.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

Når man er kommet i mål med det vægttab, man gerne vil, er det vigtigt at finde ud af, hvad der netop virker på egen krop. Det er også derfor jeg egentlig mest er til personlig træner og ikke træner online. De kan se billeder men det er en stor ændring i folks liv, når man går i gang med vægttab. For mig var det super vigtigt, at jeg havde en fysisk person at ‘spille’ opad.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Jeg vil gerne strammes yderligere op og gør det i langsomt tempo, da jeg har små børn. Det er også godt lige at se ens dagligdag, hvordan den hænger sammen og så hellere tage det over tid.

Tidligere artikelJusterbare håndvægte | 5 sæt til din hjemmetræning
Næste artikelUgens Inspiration – Anne-Mia (Uge 30)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her