Ugens Inspiration – Camilla R (Uge 19)

0
545

Jeg hedder Camilla og er lige fyldt 41 år. Jeg bor i Odense med min mand og vores tvillingedøtre på 4 1/2 år. Jeg er oprindeligt fra en lille by nær Roskilde, på Sjælland. Jeg flyttede til Odense i 2015, da min mand boede her i forvejen, med hans 2 børn.

Jeg er udannet kontorassistent ved Politiet i Køge, og var efterfølgende ansat ved Københavns politi i 14 år. Efter vi fik pigerne, blev turen til København en tidsrøver, og jeg sagde derfor mit job op. I dag arbejder jeg som kliniksekretær, hos Kiropraktor.com, her i Odense.

Hvornår begyndte du at gå op i løb?

Jeg har løbet lidt on/off i mange år, men begyndte nok sådan for alvor at løbe regelmæssigt, for omkring 10 år siden. Efter store bump på min vej, i form af stress og angst, fandt jeg ud af, at løb var rigtig godt for mig. Det at binde løbeskoene, putte musik i ørene, og så ellers bare løbe derud af, gav mig “frihed” for alt tankemyldret.

Eftersom jeg blev en bedre løber, ville jeg så gerne prøve at løbe mig op til halvmaraton distancen. Men jeg troede ikke på mig selv, at jeg kunne det, så jeg løb max omkring de 12-15 km som det længste. I 2015 fik en kammerat lokket mig med til et halvmaraton, Hedelands Bjergløb. Jeg gennemførte og var piv stolt af mig selv! Efter det løb fik jeg blod på tanden, og turde godt tilmelde mig til flere løb.

2016 og 2017 var nogle rigtige gode løbeår, hvor jeg samlet fik løbet 28 halvmaraton sammen med gode løbevenner. De fleste løb var Cannonballs, hvilket jeg synes er nogle fede løb, da man møder mange af de samme mennesker igen og igen.

Februar 2017 blev jeg gravid, og fandt senere hen ud af, at vi ventede tvillinger. Det forhindrede mig dog ikke i at løbe, og jeg fortsatte regelmæssigt med løb, til jeg var lidt over halvvejs i graviditeten. Dog måtte jeg erkende, at halvmaraton distancen var for meget og jeg holdte mig til, hvad kroppen kunne klare.

Efter tvillingerne kom til verdenen, startede jeg stille og roligt op på løb igen. Det var hårdt i starten og kroppen drillede, men med de rigtige behandlinger og styrketræning, kom jeg godt igang igen. Jeg har fået endnu mere viljestyrke og troen på mig selv!

Jeg har pt. løbet 40 officielle og en del uofficielle halvmaraton. Mit halvmaraton nr. 40 løb jeg i Berlin, her i april 2022. Det var en KÆMPE oplevelse. Og så har jeg løbet mig til et par 2. pladser – på både 10 KM og halvmaraton distancen og en enkelt 1. plads på halvmaraton. Det er lidt af en speciel følelse at få lov at komme op på depotet til præmieoverrækkelse.

Ændringer du har gjort dig ift. kost og motion

Nogle gange bliver de korte ture til længere ture – og omvendt. Jeg synes, det er vigtig at mærke efter, hvor meget kroppen vil være med til lige den dag.

Jeg er blevet bedre til at tro på mig selv, og jeg er nu der, hvor jeg løber længere end halvmaraton distancen. Så tager jeg også cyklen frem og tilbage til arbejde (ca. 10 km hver vej), hvilket er et godt supplement til løb. Før i tiden ville jeg nok have taget bilen, men synes det giver meget mere mening at cykle. Ser det lidt som “gratis” motion.

Kosten lægger jeg ikke så meget energi i. Jeg prøver selvfølgelig at spise sundt og varieret. Samtidig ved jeg også, at det er vigtig at fylde kroppen med ordentlig kost, op til de lange løb, for at kunne præstere og holde ud. Men har jeg lyst til en stor pose bland selv slik eller chokolade på en tirsdag, holder jeg mig ikke tilbage. Jeg synes ikke, begrænsninger er vejen frem til et sundt liv. Der skal være plads til det hele.

Hvordan ser din træningsuge ud?

Jeg løber gerne 3-4 gange om ugen og styrketræner 1-2 gange om ugen. Styrketræningen er ikke min favorit, og heller ikke noget med tunge vægte, men mere fokus på styrke ifht. mit løb. Jeg har erfaret efter graviditeten, at det er vigtigt at få lidt styrke ind i mellem løbetræningen – for at undgå skader.

Hvad betyder løb for dig?

Efter flere lange perioder med stress og angst, har løb været en redning for mig. Jeg bruger løb som et frirum og en form for terapi og til at koble fra og give mig selv ny energi. På en dårlig dag kan løb løfte mig op igen.

Jeg elsker løb og den frihed, der er ved det. Det er en sport, der passer mig perfekt. Jeg bestemmer selv hvor og hvornår, hvor langt og tempo. Løb kan passes ind i en lidt travl hverdag, og man behøver ikke at skulle stå et sted på et bestemt tidspunkt, hvilket passer rigtig godt til mig.

Det er rigtig vigtigt for mig at få rørt mig og være aktiv. Jeg elsker at komme ud i naturen, gerne nye steder, og selvfølgelig helst med at par løbesko på. Jeg er bare en bedre udgave af mig selv, når jeg får rørt mig og kommer afsted. Det giver ro i hovedet og mere energi.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Min motivation er nok at se og mærke, efter hvor meget jeg rykker mig. Men også den følelse af glæde det giver indeni efter en endt løbetur. Der kan sagtens være dage, hvor sofaen hiver mere i mig end lysten til at løbe. Men jeg ved, at jeg får det bedre af at komme ud og på den måde, vinder løbeturen altid. Så må sofaen komme i anden række.

Det motiverer mig helt sikkert også at tilmelde mig løb. Ikke kun det, at det selvfølgelig forpligter, men jeg synes det er fedt at have noget at se frem til. Jeg elsker at være en del af det løbefællesskab. At se og møde andre løbere og mærke stemningen, der er til de løb, fylder mig med glæde og energi. At stå der i startfeltet inden start, er bare MEGA fantastisk. Og så selvfølgelig også at passere målstregen, og tænke på, hvilket løb der skal være det næste.

Så følger jeg en masse andre seje løbere på de sociale medier, hvilket i den grad også motiverer mig. At følge deres mål og oplevelser, giver stor inspiration til mine egne ture.

Og sidst, men ikke mindst, min familie. Min mand løber også, og vores piger vil også rigtig gerne med ud og løbe. Ofte løber vi en lille runde med dem som afslutning på vores egen løbetur.

Jeg elsker, at min familie bakker mig op, og tit kommer de også med til de officielle løb og hepper på mig. Og hvis det kan lade sig gøre, løber min mand og jeg også sammen og på den måde får lidt mere kvalitetstid sammen.

Dine bedste træningsråd til andre

Find det motion, der passer bedst til dig. Ikke alle er vilde med at løbe, styrketræne, cykle etc. Find det, du synes er sjovt, gør dig glad og fylder dig med energi. Motion skal være sjovt, og noget man har lyst til! Ellers ender man med at gå i stå og ikke komme afsted.

Prøv noget forskelligt og mist ikke modet, hvis det ikke lige var det. Tag evt. en ven/veninde/partner med, og på den måde også få noget kvalitetstid sammen.

Hvad er dine mål og ønsker for fremtiden?

Mit mål er lige nu at gennemføre CPH Maraton til maj. Jeg vil rigtig gerne ind på en tid under 4 timer. Men dét, bare at kunne gennemføre det, vil også i sig selv være en KÆMPE sejr. Og så synes jeg det kunne være sjovt at ramme de 100 halvmaraton.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Annette B (Uge 18)
Næste artikelGlutamin Guide – Alt, du skal vide om glutamin!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her