Ugens Inspiration – Caroline (Uge 30)

0
680

Jeg hedder Caroline, og er 24 år gammel. Jeg bor sammen med min kæreste og hund Abby i Hjørring. Jeg elsker at bevæge mig og være aktiv. Jeg elsker at gøre andre glade og er en meget positiv og altid smilende pige

Hvornår og hvordan begyndte din livsstilsændring?

Jeg har været på mange kure i mit liv og prøvet at tabe mig mange gange, men jeg er altid vendt tilbage til mine gamle vaner. Men da jeg fik min nye nyrer i 2018 efter 8 år i dialyse og en masse medicin, som giver vægtøgning, og jeg var rigtig ked af min krop, besluttede jeg, at nu var det nu.
Jeg besluttede denne gang, at intet er forbudt og alt skal være med måde. Alt er tilladt. Fordi det skal være en livsstilsændring og noget som holder denne gang.

Hvilke ændringer har du gjort dig?

Jeg træner 3-5 gange om ugen i fitness world og det har jeg gjort i nogle år, fordi jeg elsker at træne og bevæge mig!
Det er virkelig terapi for mig og der, hvor jeg virkelig har mit frirum.
Jeg er begyndt at gå en masse ture og jeg har købt min egen spinningscykel, fordi jeg elsker at spinne, men de dage hvor overskuddet er lavt, er det nemmere for mig at hoppe på den.
Men hensyn til kosten, tæller jeg kalorier lige pt og spiser alt med både og indenfor mine kalorier.
Nogle dage lytter jeg til min krop og spiser, hvad jeg har lyst til. Fordi det skal der være plads til. Jeg er begyndt at spise mere protein, fordi det mætter meget mere for mig.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

Min livstilsændring har gjort for mig, at jeg mærker mere efter og lytter til min krop, selvom der også er dage, hvor det er svært.
Jeg er blevet mere glad og jeg har mere overskud til mig selv og andre. Jeg har lært, at det er okay at spise usundt en gang imellem og det er okay at have dage, hvor man måske spiser for meget. Så er det op på hesten igen næste dag.

Hvordan holder du motivation ved lige?

Jeg har også dage, hvor jeg har svært ved at holde motivationen ved lige, men jeg tænker på, at jeg gerne vil have min nyrer i mange år og gerne vil være sund for den – at jeg gerne vil tabe mig og være glad for min krop. Men de dage hvor det er svært, har jeg min fantastiske træningspartner og vi er gode til at motivere og heppe på hinanden.

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed for mig, er mere energi og overskud i hverdagen. De dage hvor jeg måske har spist alt for meget slik, kan jeg virkelig mærke det på min krop og mit humør, eller hvis jeg ikke bevæger mig i løbet af en dag, så bliver jeg rastløs og lidt negativ, når vi når til aften. Så derfor er det vigtigt for mig med min træning, at bevæge mig og nogle sunde kostvaner med massere af vitaminer.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det er meget vigtigt for mig at være aktiv i løbet af en dag. Jeg kan ikke undvære min træning eller mine gåture. Det er virkelig mit frirum, og der hvor jeg virkelig kan presse mig selv. Har jeg haft en dårlig dag, er det bare en tur i fitness, som er løsningen. Jeg elsker at kunne mærke, at jeg kan løfte tungere eller at jeg kan gå lidt hurtigere eller at jeg måske er kommet i bedre form.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring?

Det bedste råd jeg kan give, er at starte lige så stille ud, fordi starter man for hårdt ud, ender det bare i vasken. Det er vigtigt at mærke efter og lytte til sin krop.
I forhold til træning, skal du bare at gøre det, som du synes, der er sjovt. Start med at prøve nogle forskellige ting, måske bare starte ud med at gå en lille tur om dagen, sætte dig nogle mål og sætte dem op på dit køleskab. Måske få en træningsmakker som du kan følges med og støtte dig i at komme afsted og det som er svært. Det har hjulpet mig så meget.
Derudover skal du virkelig give tingene tid! Det kommer desværre ikke på en nat. Det kræver virkelig tid og tålmodighed. Det er ikke altid fedt og det er okay. Det er vigtigt, at man er omsorgsfuld og kærlighed overfor sig selv og gør sit bedste. Så skal man nok komme i mål.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Mine mål for min fremtid er at tabe mig, blive en sundere og stærkere version af mig selv og være mere selvkærlig overfor mig selv og give min nyrer en sundere krop, fordi den skal holde i mange år, så jeg kan leve mit liv.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Rikke Klug (Uge 29)
Næste artikelBalle træning hjemme – en guide til det perfekte udstyr!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her