Ugens Inspiration – Celina (Uge 14)

0
1369
Lidt om dig

Jeg er en pige på 25 år, der til daglig er butikschef i Kings&queens i Kolding og jeg ELSKER mit arbejde. Udover det og udover når der ikke er corona, så ligger jeg rigtig meget tid og kræfter i min træning. Jeg elsker at træne og jeg ville aldrig være det foruden.
Så har jeg en dejlig hund, ved navn Kimbo, som også er noget af det vigtigste, jeg har i mit liv. Ellers er jeg en glad pige, der elsker livet, med familie og venner.


Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Jeg begyndte for første gang at interessere mig for træning, kost og sundhed tilbage til år 2014. Det var der, det hele startede for mig og jeg har været bidt af det lige siden og aldrig nogensinde tænkt mig at undvære det, i hvert fald ikke som det ser ud nu.

Hvor kom lysten og interessen fra?

Jamen det hele startede faktisk med, at jeg mere eller mindre i mine mindre år, var en lille smule overvægtig og jeg havde det virkelig svært ved mit udseende, jeg havde det dårligt med mig selv, jeg undgik svømmehaller, strand, jeg undgik mit eget spejlbillede, når jeg skulle skifte tøj, jeg gemte mig i store trøjer, dårligt selvværd og ingen tro på mig selv.
Efter så mange forgæves forsøg på at tabe sig, så mange forskellige kostplaner, så mange forskellige slankekure, der år efter år gik i vasken og at jeg altid endte det samme sted, gjorde at jeg kontaktede en træner, der hjalp mig med min kost og træning og det med at komme i gang rigtigt.

Derefter gik det stærkt! Min gnist og gejst for endelig at se resultaterne komme, gjorde et eller andet helt vildt ved mig. Den følelse man i så mange år havde ledt efter, kunne man for første gang begynde at mærke nu og se, og det er den følelse der gør, at jeg aldrig vil slippe det.

Hvad betyder sundhed for dig?

Min træning betyder ALT for mig, netop grundet min historie, er min træning med til at give mig mere tro på mig selv, få det bedre med mig selv, min krop og i mit sind, at turde at kæmpe for noget og det at det giver mig så meget mod og gejst i livet. Det lyder helt urealistisk, men min træning er 100% skyld i, at jeg i dag elsker min krop og hviler i mig selv og et godt selvværd er virkelig vigtig i livet, i så mange forskellige situationer.

Hvad vil det sige, “at være sund” for dig?

Det vil sige, at jeg har valgt at prioritere min kost frem for alt andet. Mine madvaner og kosten er med til, at jeg får det, min krop har brug for. Lige fra sundt fedt, til proteiner, de rigtige kulhydrater osv. Det betyder også, at når jeg spiser ’hvad jeg skal’ i løbet af ugen og følger kosten, så får jeg det automatisk meget bedre med mig selv og jeg har et langt større overskud, end når jeg har perioder, hvor kosten bliver holdt mindre.

Det er faktisk en vild følelse, hvad den rigtige kost kan gøre for en, både mentalt og hvor meget overskud man egentligt kan få ud af det. I og med jeg er meget social i min hverdag og arbejder mange timer, er det så vigtigt for mig at vedligeholde det overskud og humør hver dag, hvilket min kost er en stor del af.

Hvordan ser din uge ud ift. træning?

Jeg træner 6 gange om ugen og har en fridag i løbet af ugen, når det lige passer ind.
Jeg plejer at få min træning overstået inden arbejdet, for det giver mig meget energi inden jeg møder og en rar følelse af, at jeg starter dagen ud, med 1-1/2 times træning om morgenen, som er klokken 05:30

Hvad træner du?

Jeg har skrevet mit program ind her nedenunder, så I kan se, hvordan min uge ser ud i forhold til træning. Så kan jeg variere med, hvor mange gentagelser og sæt jeg f.eks. kører i næste uge. Men primært er mine øvelser sat sammen således. Sådan så jeg har trænet alle muskelgrupper inden ugen er omme.

Mandag: Glutes, baglår og mave
Tirsdag: Ryg + læg
Onsdag: Skulder + triceps
Torsdag: Ben(forlår + baglår).
Fredag: Ryg mave
Lørdag: Skulder + biceps
Søndag: FRI-DAG.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det er meget vigtigt for mig, men det er igen meget med ens selvværd og humør. F.eks. i alt det her lock-down, har jeg personligt syntes det har været helt vildt umotiverende at skulle erstatte ens træning, som normalt består af tunge vægte og intense timer til elastikker i stuen. MEN, det med ikke at gøre noget, har gjort mig i dårligt humør og det er specielt også i disse tider, at jeg virkelig har fundet ud af, hvor meget træning gør for mit humor og overskud. Det har en kæmpe indflydelse, om jeg får trænet eller ikke.

Hvad betyder det for dig at træne?

Det betyder, at hvis jeg ikke kan komme ned og træne og få den ’alenetid’ og det fokus. Dét at lukke helt af, med højt musik i ørene, det at knokle, kæmpe og svede i de 2 timer, gør faktisk, at jeg er en så meget bedre version af mig selv og det elsker jeg.
Som et eksempel, i første lock-down blev jeg så ked af, jeg ikke kunne tage ned i centeret og få trænet, så jeg lavede ingenting de første 3 uger, jeg rørte ikke en eneste elastik, eller var på nogen måde aktiv, men da dagene gik, kunne jeg virkelig mærke, hvor dårligt jeg rent psykisk begyndte at få det.

Tankerne omkring mig selv, mit overskud og mit humør blev så dårligt, at jeg tog mig sammen til at komme i gang igen, gå flere km om dagene, lange ture med min hund, lade bilen stå og erstatte det med mine ben. Gå alle de steder der var muligheder for det. Det gør så meget for mig! Meget mere end jeg kan beskrive det. Man skal føle det.

Hvordan holder du motivationen ved lige ift. træning og din kost?

Jeg har faktisk let ved at holde mig selv motiveret og jeg har også ’let’ ved at holde mig til min kost, som jeg spiser året rundt og så er der mange der spørger, hvordan kan du holde dig selv motiveret? Og det bedste svar jeg kan give, er at det er grundet mig selv.

Når man har prøvet at være så ked af sig selv og sin krop og været langt nede psykisk pga. ens krop/udseende. Når man så finder en vej ud af det og man efter mange år, står på en helt anden side og har fået alt det man har stræbet efter i så mange år. Netop det gør, at dage hvor jeg tænker ’ej jeg gider virkelig ikke’, så kommer frygten for, at jeg en dag falder tilbage i samme hul og lige præcis den følelser frygter jeg så meget, at jeg er blevet helt besat af det her træning og det at være god ved mig selv.
Så det er mig selv og mit tidligere ’liv’, der gør, at jeg holder mig motiveret. For jeg er så taknemlig for, hvor langt jeg er kommet og hvordan mit liv er nu.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil i gang med at styrketræne?

Mit bedste råd er, at hvis du har stået mange gange og overvejet det at komme i gang, men er sprunget fra, fordi du er usikker på dig selv eller fordi du ikke føler dig god nok nede i træningscenteret, så lov dig selv, at du kaster dig ud i det alligevel. De tanker har jeg nemlig gået med og jeg er SÅ taknemlig for, at jeg alligevel gjorde det. Men starten kan være svær! Men det er vigtigt at fortælle, at når man først har kastet sig ud i det, vil du takke dig selv for det.
Jeg kan selv huske, jeg på ingen måde kunne forestille mig, hvad styrketræning kunne gøre. Jeg tænkte tit, ’’det er jo bare træning’’, men det giver meget mere end det.

Mit andet råd ville også være, at står du i en situation, hvor du syntes, at det er pinligt at række ud efter hjælp, eller du synes du har taget meget på og du vil ikke lade andre vide det, så du derfor intet gør. Der vil jeg sige, at det er så vigtigt, at du råber op og accepterer, at det er okay at bede om hjælp og det er okay at mangle hjælp.
Gør noget godt for dig selv og bryd nogle grænser, kast dig ud i ting du ellers ville holde dig tilbage for. Du skal være glad for dig og din krop og den eneste der kan gøre noget ved det er dig selv.

Tidligere artikelHåndtræner – 11 forslag til en bedre hverdag!
Næste artikelStand up paddleboard – Vores 8 top valg!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her