Ugens Inspiration – Henrik (Uge 18)

0
903

Lidt om dig

Mit navn er Henrik Wiggers, jeg er 27 år, og bor i København med min kæreste og hund. Jeg er på nuværende tidspunkt ved at uddanne mig til personlig træner, løbeinstruktør og kostvejleder på Paul Petersens idrætsinstitut. Jeg har arbejdet mange år med IT-support, men drømmer om på sigt, at kunne bygge videre på mine ambitioner inden for løb og træning.

Hvornår begyndte din passion for løb?

I 2017 valgte jeg at lave en kæmpe livsstilændring, da jeg indså, at mit liv ikke var på vej i den rigtige retning. Da jeg havde valgt at tage en kold tyrker på en masse dårlige vaner, begyndte jeg at starte med at løbe, og for første gang i mange år kunne jeg mærke en udvikling, både psykisk og fysisk, og det har drevet mig lige siden. Efter en periode startede jeg min instagramprofil @Dinløberejse, hvor jeg fik mulighed for at dele mine tanker omkring løb og de kampe jeg kæmpede.

Hvad har din kærlighed for løb gjort for dig? Hvad har den gjort sådan personligt og fysisk?

Det har ændret alt, ihverfald alt det jeg kendte til. Jeg begyndte automatisk at tabe mig (ca. 15 kg), da jeg begyndte konsekvent at tage beslutninger, som var gode for mig. Jeg er på nuværende tidspunkt i meget bedre form, end jeg nogensinde turde forstille mig, da det hele startede.

Da rejsen startede var jeg meget usikker på mange ting. Jeg var i tvivl om, hvem jeg var som person, og hvad mit formål egentlig var. Det er jeg ikke længere! Jeg er blevet mere rolig, og hviler nu, i den jeg er.

Hvad betyder sundhed for dig? Hvad vil det sige, “at være sund” for dig?

I min uddannelse som personlig træner, så er det selvfølgelig en overvejelse, man tit bliver stillet overfor, fordi sundhed kan være mange ting. Er du sund, fordi du går 10.000 skridt om dagen, og er du usund, fordi du spiser bland-selv slik hver fredag?

Jeg føler mig sund, når jeg føler, at jeg kan finde ro i kroppen. Når jeg får sovet nok hver eneste dag, og får dyrket den motion, som jeg føler, er passende for min krop og sind. Det er en styrke, når man kan spise måltider, som er gode for dig, men ikke føler dig begrænset. Det betyder meget for mig, at jeg føler mig sund, fordi ellers får jeg hurtigt en følelse af, at jeg modarbejder mig selv.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Jeg ved ikke, om jeg føler mig specielt motiveret, fordi det tænker jeg ikke specielt meget over længere. Jeg har lavet en forpligtelse til mig selv om, at jeg skal være den person, som jeg gerne vil være, og minder mig selv om alle de dårlige undskyldninger, som har gjort, at det ikke lykkedes før i 2017. Jeg bliver drevet af, at jeg hele tiden rykker mig, både psykisk og fysisk, og samtidig bliver jeg motiveret af, at andre bliver inspireret af de valg, som jeg tager.

Hvad er det ved løb, der gør, at du elsker det og bliver ved?

Fordi man altid fortsætter med at udvikle sig og der er ingen begrænsninger. Hvis du er villig til at arbejde for det, så kommer det til at betale sig. Samtidig er løb bare et stort fællesskab, hvor der er plads til alle typer, alle størrelse, og det er ligegyldigt, om du er rutineret eller begynder. Det fælleskab greb mig, da jeg startede, og jeg kan forhåbentlig være en del af, at dette bliver bragt videre.

Hvordan ser en uge ud for dig ift. træning?

Jeg har normalt 4 løbeture om ugen, hvor 2 af dem er længere ture (+14 km), én dag med interval træning og en dag mere trapper/bakker. Derover så laver jeg en masse træning i skolen, så jeg får nok dyrket motion 6 dage om ugen.

Hvad er de bedste råd til en balanceret livsstil med intens træning og et liv ved siden af?

En af de første og vigtigste ting jeg lærte, var at du skal ikke være bange for at stå tidligt op. For du er nødt til at træne, når alle andre sover, så er du nemlig sikker på, at du ikke går glip af noget. Jeg er i nyere tid begyndt at løbe til skole, for at kunne sørge for at få de kilometer i benene, som jeg har brug for. Du skal lære at sige ‘nej’ til ting! Det er et rigtig vigtigt værktøj for at nå dine mål.

Hvad er dit bedste træningsråd til andre, der godt kunne tænke sig at komme i gang med enten løb eller?

  • Du bliver ikke verdensmester på én dag.
  • Så lad processen arbejde, og hav tålmodighed.
  • Du er nødt til at finde en måde, som fungerer for dig.
Tidligere artikelBokseudstyr – find alt du behøver lige her!
Næste artikelBalancetræner – et redskab til mange formål!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her