Ugens Inspiration – Jeanette K. Andersen (Uge 6)

0
1723

Jeanette er den uges Ugens Inspiration. Hun er udlært kok og arbejder til dagligt som kostvejleder. Hun har i dag virksomheden “Din kamp mod kiloene”. Sammen med hendes partner, har de lavet en kostdagbog, som hjælper dig på vej mod et vægttab, samtidig med at hun vejleder hendes klienter. Men det er ikke alt, hun kan. Hun har nemlig selv været igennem et større vægttab nogle år tidligere, hvor hun tabte 46 kilo. Hun har til dags dato altså tabt hele 50 kilo. Sikke et arbejde og derfor er hun altså med god grund – Vores Ugens Inspiration. Vil du lære hende bedre at kende, finder du hende hende på Instagram under jeanettekochandersen.

Men det har ikke altid bare været lutter lagkage for den smukke og smilende pige, du ser på hendes Instagram. Der er nemlig mere historie og nogle triste oplevelser bag, som har sat sine præg.

Vi hos Meremotion.dk var så heldige at fange Jeanette over telefonen og få os en snak med hende, hendes vægttab og om livsstilsændringer generelt.

◆ Rejsen startede tidligt

Rejsen startede for Jeanette, da hun var omkring 10 års alderen. Hun begyndte at blive mere og mere opmærksom på, at hun var større end de andre piger i skolen. Hun kommer selv fra en familie, hvor overvægt går igen, og det var derfor helt normalt for en stund. Men som realiteten slog til, skulle der altså ske noget. Tankerne om at blive populær, hvis hun nu tabte sig og lignede de andre gjorde – at nu skulle det være!
Hun begyndte derfor at spise mindre og holde det til 1 måltid og et halvt stykke rugbrød dagligt, og inden sommerferien var omme, havde hun tabt sig 20 kilo. Hun kom mere ind i varmen, men det var ikke den rigtige måde at gøre det på. De næste par år, svingede både vægten og humøret.

◆ Denne dag ændrede tingene sig

Vægten var øget med tiden, og som vi alle kender det, så skal man nogle gange have det sort på hvidt – før man kan se realiteten. Jeanette var 18 år, da hun steg på vægten hos hendes mor. Sidst hun vejede sig, sagde vægten 90 kilo og denne gang var den landet på 112 kg. Det var et chok, som ramte hårdt. Men folk kendte stadig ikke til følelserne inde I Jeanette. I løbet af dagen var hun den smilende pige, men om aftenen lå hun og græd i sin seng. Det der skulle gøre, at Jeanette fik det bedre, var 1 år på produktionsskolen. Her mødte hun venner, der fokuserede på andet end hendes vægt. Hun var pludselig mere end blot, hvordan hun så ud.

◆ Hvordan kan man bedst holde motivationen?

Til trods for et stort vægttab, erkender Jeanette blankt, at hun stadig har dage, hvor motivationen er på det laveste. Vintermånederne gør det absolut heller ikke lettere at stå op. Men hun har dog alligevel nogle små tricks, som vi alle kan lære lidt fra og som er geniale for at holde motivationen oppe.

  • Arbejd med små succeser
  • Se det positive i tingene
  • Tænk over hvad der motiverer dig
  • Find små glæder
  • Ikke sæt for store mål

Jeanette kom med et pragtfuldt eksempel, da vi snakkede sammen. Vi kender jo alle til at nå de 10.000 skridt om dagen, men er motivationen 0 og skridttælleren står ligeledes på 0. Ja så føles vejen til målet uendeligt. Så mindsk din forventninger.

Du behøver ikke gå 10.000 skridt, Sig i stedet til dig selv: “I dag, der går jeg det, jeg kan – og det er helt okay. Ofte når man først kommer ud, erfarer Jeanette, at så kommer motivationen tilbage og pludselig når du mere end forventet. En succesfuld dag! Og du kan nu tilføje den til listen over en god dag med masser af energi.

◆ Hvordan kommer man igang med en livsstilsændring?

Jeg tror, at vi alle har prøvet at ville ændre vaner. Det er meget nemmere sagt end gjort. Men Jeanette har jo virkelig formået at skabe ændringer i hendes eget liv. Mange tror desværre bare, at det handler om at spise grønt dagen lang. Men det er mere end blot det. Som Jeanette så fint minder os om, så er vægttab oftest mere end blot fysisk. Tit kan det være værd at kigge dybere ind ad. Spørg dig selv – hvorfor er du blevet overvægtig? Er der sket noget i dit liv, som har forårsaget det? Kan det være, at det er værd at starte med at arbejde på det først?

Udover det, minder Jeanette os også på – at et vægttab skal ikke være en sur pligt. Det er en garanteret opskrift til at køre død i det. Sørg i stedet for at det er sjovt og spændende. Det kan du blandt andet gøre ved at spise lækkert – men sundt. Det er altså muligt. Det viser Jeanette blandt andet i hendes kostdagbog, som handler om lækre opskrifter, der er sunde og nemme at lave og samtidig er med til at mindske madspild. Bogen følger med i Jeanettes 12 ugers forløb, som hun tilbyder hendes klienter. Vi har endda været så heldige, at få en opskrift af hende – fra bogen. Som du lige kan prøve af! Vi har selv prøvet den og det er altså lækre sager. Du finder den nederst i artiklen.

Udover det, anbefaler Jeanette også, at hvis du skal begynde på et stort vægttab og leder efter en kostvejleder – så vælg en der har været igennem det selv. Det er hendes gode råd til dig. Det er en fordel at sparre med en, som har været igennem det, som du skal til. De kan nemlig bedre sætte sig ind i dine følelser, tanker og hvad du går igennem. En ting som vil få stor betydning for din rejse og hvor god den bliver!

◆ Jeanettes bedste råd

Der kommer et helt klart råd fra Jeanette; Aldrig sammenlign dig med andre!

Foto: jeanettekochandersen

◆ Jeanettes opskrift på kebab pizza

KEBAB PIZZA med salat og dressing fra min kostdagbog – 475 kcal

Utrolig nem og enkel opskrift:
1 stk. fuldkornstortilla
3 spsk. tomatpuré
100 g kyllingekebab
20 g Cheasy revet mozzarella

Topping:
18 g øko salat mix
40 g hvid spidskål
1 stk. frisk tomat
6 skiver agurk
40 g dressing
Oregano

1️. Tænd ovnen på 200 grader
2️. Smør tortillaen med tomatpuré, og top med kyllingekebab og mozzarella
3️. Kom i ovnen ca. 7-10 minutter
4️. Top med grønt på toppen

Tidligere artikelTræningsbog – De 6 bedste af slagsen!
Næste artikelKørestolsrugby – Kristian Bak Eriksen fortæller!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her