Yogablok – sådan udfordrer du din krop mest!

0
966

Ingen yoga uden en yogablok! Eller sådan er det i hvert fald for nogle – og med god grund! For nogle kan en yogablok være værktøjet til en god yogatime, hvor øvelserne bliver udført korrekt. Og med blokken som hjælp så du kan prøve endnu flere stillinger – uden at gå på kompromis med udførelsen. Men det er jo ikke alt en yogablok kan. Den er også en del af vores outfit og stil udadtil – så selvfølgelig skal den være fin at bære rundt på og vise frem. Derfor har vi fundet lidt forskellige slags til dig, så du kan vælge lige netop den farve og stil, som du allerhelst foretrækker. Så læn dig tilbage og scroll ned til enten den farve eller det mærke, som er dit foretrukne. 

7 forskellige yogablokke til dig

▶︎ Odin Yogablok Grøn

Fin yogablok i grøn med en overflade, der er fast og holdbar. Du kan altså lave masser øvelser og stadig have en god fast flade, hvor du står helt sikkert. Yogablokken måler 22,5 x 14,7 x 7,3 cm og vejer 120 gram (materiale skum). 

DKK 150,00

▶︎ Odin Grå Yogablok 

Yogablok i grå. Den giver dig god stabilitet og en flade, der gør, at du ikke glider rundt, når du har svedige håndflader efter en hård time. Denne yogablok måler 22,5 x 14,7 x 7,3 cm og vejer 120 gram. Materialet er skum. 

DKK 150,00

▶︎ Odin Sort Yogablok

Klassisk sort yogablok der passer til det hele. Den måler 22,5 x 14,7 x 7,3 cm. og vejer 120 gram. Den har altså en god størrelse og vægt, som passer perfekt til din yogatime. 

DKK 150,00

▶︎ Kork Yogablok

Her får du en yogablok, som er en del tungere end det sædvanlige. Den har en vægt på 665 gram, som dog blot gør den endnu mere stabil for dig. Kvaliteten er i top og den har et mål på 22,5 x 14,7 x 7,3 cm, som er standard målene. 

DKK 200,00

▶︎ Adidas Yogablok 

En lille yogablok fra Adidas i den klassiske lysegrå og med logo. Denne er endnu lettere, end dem vi tidligere har nævnt. Den vejer kun 90 gram og kan altså nemt rykkes rundt under træningen, uden at det kræver det helt store. Målene er 22,8 x 15,2 x 7,6 cm.

DKK 349,00

▶︎ Gaiam Lilla Yogablok 

En kvalitets yogablok fra et af de mest populære mærker indenfor yoga – nemlig mærket Gaiam. Designet har afrundede kanter, som giver et blødt look. Den er af materialet skum, og har derfor både en god komfort og holdbarhed til dig under yogatimen. Den måler 23 cm x 15cm x 10 cm.

DKK 149,00

▶︎ Gaiam Yogablok Print 

Smuk yogablok fra Gaiam og med print på. Den får det klassiske yoga-look, som vi forestiller os, når vi drømmer os væk til en morgen på Bali med morgenyoga. Denne yogablok har mål på 23 x 15 x 10 cm.

DKK 179,00

Hvad bruger jeg en yogablok til?

Så selvom at vi har været lidt inde på, hvad en yogablok bidrager med. Så vil dette afsnit gå lidt mere i dybden med det, og hvad du kan bruge den til. Man siger nemlig, at en yogablok kan hjælpe med 3 ting primært; aflastning, bidrage til ekstra styrke eller hvis du ønsker ekstra udfordring. 

Ekstra udfordring

Synes du ikke, at øvelserne du laver, er hårde nok? Der mangler det sidste, hvor du virkelig føler dig udfordret og det må egentlig bare gerne være lidt sværere? Så er det netop, at din blok kan hjælpe dig. Alt efter øvelse, vil du kunne placere din krop på din yogablok, og dermed enten øge højde eller længde, som så bidrager til, at du kan få et dybere eller længere stræk. Det er oftest denne del, der er den hårde, når det kommer til yoga.

Det er strækkene og stillingerne, der udfordrer os. Men det er klart, at når din yogablok kan give ekstra udfordring, så er det også muligt at bruge den i de situationer, hvor du måske føler dig lidt for udfordret. Er der en øvelse, som du længe gerne har ville prøve, men den er for svær – så kan din yogablok hjælpe dig på vej mod dit mål. 

Ekstra styrke

Synes du ikke, at øvelser giver dig styrke nok og vil du gerne aktivere endnu flere muskelgrupper, imens du laver de klassiske yogaøvelser? Så kan din yogablok altså også hjælpe dig med det. Placer den f.eks. mellem dine lår eller ben (alt efter øvelse), spænd benene rundt om og lav så din øvelser. Du vil kunne mærke et ekstra spænd i både lårmuskler og mave. Det vil kunne mærkes dagen efter! 

Aflastning for kroppen 

Da nogle øvelser i yoga er komplicerede, anstrengende og svære – så er det altså hårdt for din krop at være i gang. Det er derfor ikke unormalt eller flovt at få brug for lidt aflastning under timen. Her kan din yogablok også hjælpe dig. Brug den til at hvile dit hoved eller lænd, når det er nødvendigt. 

Hvilken yogablok bør jeg købe?

Denne del er der ikke et endeligt facit eller resultat til. Det er meget individuelt og handler om, hvad du selv foretrækker. Men i din søgen på en yogablok, så er der nogle specifikation, som du kan kigge efter. Det er primært materialet og designet, som vi vil ende med at vælge ud fra. 

Designet og farven er helt op til dig. Yogablokke fås i et uendeligt hav af farvekombinationer, så det kan matche både din yogamåtte og dit yoga tilbehør. Men vælg en farve, som du synes, er flot! Det gør bare altid træning sjovere, når ens udstyr er i yndlingsfarverne. 

En anden ting som kan være en god ting at tage i betragtning, er materialet. De klassiske materialer som du oftest finder din yogablok i, er; skum, bambus og kork. I denne artikel har vi valgt flest yogablokke i skum. Men det som en yogablok i skum, bambus eller kork har tilfælles, er letheden og at de ikke bliver glatte under en svedig yogatimen. De fleste af os kender det, når vi begynder at svede, og håndfladerne bliver glatte og kan næsten ikke stå fast på måtten nede i fitness. Det er irriterende, det ødelægger koncentrationen og øvelsen generelt. Det undgår du netop med ovenstående materialer, samtidig med at det er dejlig let. Det vejer intet og er nemt at tage med rundt – og allerbedst, så er det nemt at flytte på under din træning, når du hurtigt lige skal have fat og flytte din yogablok. 

Hvor mange yogablokke skal jeg bruge?

Som udgangspunkt er én yogablok rigeligt og nok til at kunne både gøre øvelser svære, aflaste og øge styrken. Men det er også set, at folk bruger 2. Der er nogle øvelser, hvor det kan være rart med støtte flere steder og på samme tid. Men det er ikke en nødvendighed og du kommer altså langt med blot en enkelt yogablok.

Du kan også tilføje en yogataske til samlingen.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Joachim (Uge 25)
Næste artikelUgens Inspiration – Kenneth Risom (Uge 26)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her