Ugens Inspiration – Karina (Uge 38)

0
598

Jeg hedder Karina og er 24 år gammel. Til daglig bor jeg sammen med min forlovede i Næstved og arbejder i butik. Af fritidsinteresser nyder jeg rigtig meget at bruge tid med mine nærmeste, spille håndbold og styrketræne.

Hvornår og hvordan begyndte din livsstilsændring?

Min vægttabsrejse begyndte i August 2020, efter jeg i en del år havde prøvet diverse kure og kostplaner med et minimum af kalorier, valgte jeg at kontakte en personligtræner og kostvejleder, for at få den rette hjælp til at komme i mål en gang for alle. Der er jeg den dag i dag stadig i et tæt samarbejde med, sådan at jeg bedst muligt kan komme videre.

Jeg begyndte at træne 4-5 gange om ugen. Dette kan lyde af meget, men jeg havde et mål om at sætte alt ind og med en kostplan, der var tilrettelagt 100% efter mig og min hverdag, så jeg aldrig mærkede sult samt at mit blodsukker på intet tidspunkt faldt.

Hvilke ændringer har du gjort dig?

Jeg har altid spillet håndbold og været aktiv derigennem. Men denne gang valgte jeg at steppe op, og begyndte også at styrketræne, hvor mit absolutte hovedfokus lå på styrken og udførelsen af øvelserne.

Samtidig er min kost ændret helt vildt. Før kunne jeg sagtens gå en hel dag uden at spise så meget, men de forkerte ting og derfor kunne jeg aldrig tabe mig. Nu spiser jeg 6 gange om dagen og spiser kalorielette ting, så jeg får meget mad og mad der mætter, men ligger stadig lavt i kalorier.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

Mit vægttab har gjort det for mig, at jeg er blevet mere fri og glad, samt mindre besværet i min daglige aktivitet. Jeg har fået en bedre forståelse for min krop og min krops behov. Jeg har på mange punkter fået en større selvtillid og fundet mere tryghed i min krop.

Men samtidig syntes jeg også, det er utrolig vigtigt at sætte fokus på, at et vægttab ikke er en ”lykkepille”. For faktisk er jeg blevet mere usikker på min krop, efter jeg har gennemgået et vægttab, da jeg er blevet mere selvkritisk, men også ved, hvad kroppen kan nu og hvad den kan gøre bedre.

Samtidig så er min krop nu noget, jeg gerne vil være stolt af. Før var det bare noget, der var der, som jeg havde gjort op med mig selv, at den så ud som den gjorde og det kunne jeg ikke ændre. Og nu har jeg ændret den, så er kampen at hvile i det og ikke hele tiden være i en indre kamp.

Hvordan holder du motivation ved lige?

Motivation er på mange måder godt. Men kan også være din værste fjende. Motivationen for at holde et vægttab er at finde balancen i, hvad man spiser og hvor meget man træner, så man kan leve i det. Det er helt klart det jeg prøver på nu.

Men der hvor motivationen bliver din værste fjende, er, når du hele tiden vil gøre det bedre og sætter alt til side. Der har jeg også stadig nogle tanker – så det er også en motivationsfaktor. Men generelt holder jeg motivationen oppe ved at spise kontrolleret og træne og se fremgang.

Hvad betyder sundhed for dig?

At være sund for mig betyder, at man er i balance både mentalt og fysisk. At man har gode energier rundt om sig og man tør være den, man er. Det er hvad sundhed er for mig. Så skaber man de bedste vilkår for at leve et sundt og balanceret liv.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det er utrolig vigtigt for mig. Det skaber ro i mit hovede, giver mig frirum til at tænke alt igennem. Men så ved jeg også, at jeg giver min krop de bedste forudsætninger for at leve.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring?

Tag det med ro! Hver ting til sin tid. Og som en rigtig kliché, så er det dét vægttab, der tager tid, som holder. For hurtig løsninger er der mange af. Det er bare ikke dem, der baner vejen i billedet.
Også skal både krop og sind følge med.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Målene for fremtiden er helt klart at leve balanceret, at kunne rive mig løs fra kostplanen og stadig være vægtstabil. Samt at slutte fred med min krop efter mange års kamp.

Tidligere artikelDen ultimative guide til liquid chalk
Næste artikelYogamåtte – Bedst I Test (2022)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her