Den ultimative guide til liquid chalk

0
854

Liquid chalk er din nye bedste ven, når det kommer til den perfekte kombination, som indebærer at holde dine hænder tørre og dit greb stærk – på en og samme gang. Liquid chalk er tæt på at være det samme som almindelig kridt – og så alligevel ikke. En ting er selvfølgelig det samme – det indeholder kridt. Men ved liquid chalk er der tilføjet alkohol og vand (og sommetider andet), som så gør det flydende og endnu nemmere at fordele i hånden – så du er hurtigere klar til at komme i gang med en omgang træning, hvor det hele bare spiller max.  

Så er du klar til at prøve noget andet end det klassiske chalk, du kender? Så har vi i denne artikel fundet lidt blandet til dig, som du bør prøve kræfter med! 

4 forskellige typer liquid chalk

▶︎ Tunturi Flydende Magnesium

Denne liquid chalk er til dig, der er træt af glatte hænder og et greb, der ikke er stabilt nok til din træning. Dette magnesium kan bruges til bl.a. vægtløftning, klatring, gymnastik og andre sportsgrene, hvor du har behov for et stabilt greb. Denne flaske indeholder 50 ml. 

DKK 69,00

▶︎ 8c plus Flydende Kalk 

Her får du en liquid chalk som er uden kolofonium. Den giver dig et godt greb under din styrketræning og gør det automatisk nemmere at udføre øvelserne korrekt. Denne indeholder 200 ml. 

DKK 299,00

▶︎ Nordic Fighter Magnesium 

Nordic Fighter har lavet deres egen liquid chalk, som giver dig et godt greb under træning. Det gør træningen meget sjovere, og så indeholder den 200 ml. 

DKK 349,00

▶︎ BM Liquid Chalk

Få et stærkere grebsstyrke under din træning med liquid chalk. Denne fra BM har en sammensætning af magnesiumcarbonat og alkohol. Fordelen ved denne er, at den sidder fast i længere tid end almindelig kalk. Flasken indeholder 250 ml og det anbefales, at du ryster den inden. 

DKK 59,00

Hvad er liquid chalk, og hvordan virker det?

Liquid chalk er et produkt, som du trykker ud på dine hænder, inden du begynder din tunge løft, klatring eller andet, som gør, at din hænder kan have svært ved at holde grebet, når de er svedige. Det er i situationer, hvor du har brug for et fast og stabilt håndgreb.

Groft oversat, så er liquid chalk en tør udgave af den almindelige slags, som man også oftest ses brugt i fitnesscenteret. Når du trykker det ud på dine hænder, kommer det hvide flydende kalk ud. Det har en flydende konsistent, så du netop nemt kan fordele det over alt på din hånd. Det hjælper til at forhindre, at der ophobes fugt i dine håndflader, som oftest forårsager en glidning. Der er nemlig ikke noget værre – hvad end det er træning i fitnesscentret eller på klatrevæggen i det lokale center, hvis du mærker, at dine hænder begynde at glide, mens du er igang med et løft eller du er tæt på målet på klatrevæggen.
Det er bare facts, at når du holder dine hænder tørre og sikrer, så har du det bedst mulige greb og altså større chance for en succesfuld træning.

Hvorfor skal jeg bruge liquid chalk?

Du bør bruge liquid chalk til enhver form for klatring eller styrketræning, hvor det er nødvendigt, fordi det styrker dit greb. Du kan altså bruge det til alt, hvor du har behov for et fast og stærkt greb, der ikke langsomt glider, jo mere svedig din hånd bliver. Det gælder desuden uanset, om det er indendørs eller udendørs.

Liquid chalk er fantastisk til bouldering – som betyder at klatre på vægge, der er op til 4,5 meter i højde. Her bruger man liquid chalk for at få det ekstra splitsekund til at analysere næste skridt, inden dine hænder glider. Det fungerer som sagt også godt med vægtløftning. Mange bruger det til dødløft, og så er det også populært til CrossFit.

Hvordan bruger jeg liquid chalk?

Det er super nemt! Det eneste du skal bruge, er liquid chalk og dine hænder. Så er du ret godt kørende. Start langsom ud med blot at påføre en smule på dine hænder og prøv dig så frem. Føles det ikke som nok eller kan du i starten allerede ikke få det fordelt over det hele, så påfører du blot lidt ekstra. Der findes ikke noget rigtigt eller forkert, men vi anbefaler dig, at du hellere starte med for lidt, end at du tager for meget på. For det er altid nemmere at tilføje lidt ekstra, end at skulle fjerne det.

Fordele ved liquid chalk

  • Du undgår kridt over det hele
  • Holder dine hænder tørre
  • Nemt at dosere
  • Lang holdbarhed

Ofte stillede spørgsmål om liquid chalk

Hvor længe holder en flaske med liquid chalk?

En flaske med liquid chalk har oftest en ret lang holdbarhed. Specielt hvis du sørger for, at du skruer låget ordentligt på hver gang. Vil du have en eksakt tid på, hvor længe det holder, så står det oftest i siden eller i bunden af bøtten.

Kan jeg bruge almindeligt kridt med flydende kridt?

Ja, hvis du ønsker at anvende almindeligt hvidt kridt på dine hænder, kan du fortsætte og følge din sædvanlige rutine! Sørg for at vente et par minutter mellem påføringen af begge typer kridt.

Kan jeg vaske mine hænder efter at have brugt flydende kridt?

Ja, du kan bruge lidt håndsæbe for at fjerne det overskydende produkt fra din hud.
Liquid chalk kan i længden være hårdt for din hud og bliver det efterfølgende vasket med sæbe også – så kan det udtørre din hud. Så sørg for, at du altid har en god creme ved din side efter en træning. Så kan dine hænder lige få fugten igen.

Hvem kan bruge flydende kridt?

Alle der føler et behov under træning, kan benytte sig af liquid chalk. Hvis du under træning kan nikke genkendende til, at du sommetider mister grebet under de hårde løft, så er liquid chalk for dig. Hvis du går til andre sportsgrene, hvor problemstillingen er det samme, jamen så bør du overveje at bruge det!

Virker liquid chalk egentlig?

Der vil altid være delte mening omkring, hvorvidt liquid chalk virker og i så fald – hvilken grad det virker. Men der er et overvældende antal af mennesker, der synes, at det virker og derfor anbefaler vi, at du bare prøver det. Er det ikke noget for dig, så har du prøvet det og kan gå tilbage til den klassiske faste kalk, hvis det er det, du foretrækker.

Har du gymnastikringe derhjemme, så vil liquid chalk kunne give dig et bedre og fastere greb!

Tidligere artikelLøberygsæk – find din favorit her!
Næste artikelUgens Inspiration – Karina (Uge 38)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her