Ugens Inspiration – Karina (Uge 42)

0
507

Jeg hedder Karina, er 36 år og bosat i Helsingør i Nordsjælland sammen med min mand og vores datter. (Forvirring kan komme længere nede, manden og jeg har været skilt og fundet sammen igen)

Jeg har en uddannelse som ernæringsassistent, en uddannelse jeg ikke har brugt i mange år. Jeg har ikke været i arbejde siden oktober 2016, da jeg gik ned med flaget efter en skilsmisse, hvor jeg blev indlagt på psykisk afdeling. Jeg var indlagt fra fredag til søndag.

Her fandt de ud af jeg har nogle personlighedsforstyrrelser. Siden jeg blev udskrevet dengang, har jeg fået en masse hjælp. Hvis jeg ikke havde fået alt den hjælp og været modtagelige for det, så var jeg ikke blevet stærk, som jeg er i dag.
Jeg har været igennem mange systemer, først sygedagpenge, jobafklaringsforløb, ressourceforløb og nu igen ressourceforløb.

I dag er jeg i praktik i Loop fitness center, for at komme tilbage arbejdsmarked og om det overhoved kan hænge sammen for mig, da jeg stadig har nogle ting at slås med. Under mit praktik forløb har jeg tilknytning til en jobcoach og psykolog.

I min fritid holder jeg meget af at gå ture i naturen, træning, min livsstilsændring, være sammen med min familie, min Instagram som har jeg ret stort fokus på min livsstilsændring, som deler ud på min Instagram @karinarasmussen4950

Hvornår og hvordan begyndte din livsstilsændring?

Min rejse begyndte januar 2020 hvor jeg sagde til mig selv, det skal være nu eller aldrig.
En start vægt på 109 kg, jeg var ikke glad, jeg var sur, jeg gad ingen ting og spiste for 3 personer.
Her var der noget, der sagde til mig, dette holder altså ikke mere.
Min mand fortjener ikke en kone som mig og min datter fortjener ikke en mor sådan her, så var nødt til at ændre min livsstil, hvis vi skulle være en glad familie.

Jeg begyndte stille og roligt at gå nogle ture og ændre min kost. Jeg fik en kostvejledere på, efter nogle måneder valgte jeg ham fra, da jeg ikke syntes, han var der for mig. Så stod jeg på egen hånd. Vægten gik op og ned derefter og jeg gad ikke rigtig dette livsstilsændring. Jeg syntes det hele var noget øv og fik følelsen af det her kan jeg ikke finde ud af og har rygrad som en regnorm.

Så fik jeg endnu en kostvejleder på, hvor jeg ikke synes om hans metode. Så igen stod jeg alene og i mange måneder orkede jeg ikke denne rejse, men vægten gik stadig op og ned. Endnu en kostvejleder kom med på min rejse, hvor vi havde et godt forløb sammen, men jeg valgte det fra, da jeg hellere ville bruge mine penge på noget andet.

I dag står jeg alene på min rejse, og læser mig frem til mange ting. Jeg tæller min kalorier og træner.

Siden januar 2020 og til i dag har jeg smidt 20 kg. Der har været mange udfordringer på vejen og man lærer hele tiden nye ting.
Jeg tager den tid, det tager. Det er ikke en slankekur – men en livsstilsændring. Jeg mangler stadig at tabe 15-20 kg.

Hvilke ændringer har du gjort dig?

Jeg spiser stadig de samme ting som før min livsstilsændring. Men nu har jeg styr på mine kalorier, så jeg hele tiden er i underskud, hvor jeg før i tiden var i overskud af kalorier. Der er ikke noget, som er forbudt hos mig. Motion-delen har helt klart ændret sig – fra at hade motion og så til at elske motion. I dag kan jeg ikke forstå, at jeg har hadet motion, det giver så meget energi og livsstilsglæde.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

Min livsstilsændring har ændret så mange ting. Den har gjort, at jeg med stor stolthed har kunne starte i praktik, og kan se noget lys i livet. Jeg er blevet en gladere person, mere overskud til min familie, en aktiv person og fået meget mere selvtillid.
Jeg føler mig mere feminin og følelsen af, at man kan gå i helt almindelige tøjbutikker og købe tøj, er fantastisk.
Jeg har mere lyst til at deltage i sociale ting, da jeg ikke føler, jeg behøver at gemme mig mere.

Hvordan holder du motivation ved lige?

Jeg holder motivation, fordi den nye livsstil gør mig glad og jeg får en masse energi.
Jeg kan hurtigt mærke på kroppen, at når motivationen ikke er der, så går jeg tilbage til det gamle jeg, og så må jeg lige tænke tilbage den den sætning, som jeg sagde i januar 2020. Derfor kæmper jeg til det sidste, også selvom det er svært og hårdt.

Hvad betyder sundhed for dig?

Sundhed for mig betyder, jeg gør noget godt for mig selv, som når jeg går ture og tager en tur i fitness og selvfølgelig når jeg plejer mig selv. Så bliver jeg bare en meget gladere person at være sammen med.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det betyder utroligt meget for mig at være aktiv i løbet af ugen. Det er der, hvor jeg får energi og overskud og kan holde motivationen oppe. Mit psykiske kan jeg holde styr på ved at dyrke motion. Det er meget tydeligt, når jeg ikke får dyrket den motion, som jeg plejer, så bliver jeg træt, sur og doven.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring?

  • Det er en livsstilsændring og ikke en slankekur
  • Sammenlign dig ikke med andre
  • Lav nogle små del-mål
  • Sæt ikke for store forventninger til dig selv. Du kan blive skuffet, hvis de bliver sat for højt.
  • Gå din egen vej og lyt ikke til, hvad andre tror, er bedst for dig
  • Bliv ved med at kæmpe! Selvom det er hårdt og svært
  • Find den vej, der passer dig! Det kan tage lang tid at finde og den kan være hurtig at finde

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

  • Mit mål er, at jeg stadig arbejder med min livsstilsændring – den mentale del og den psykiske del.
  • Mit mål er, at jeg kommer til et punkt, hvor jeg er og bliver glad for mig selv
  • Mit helt store mål er at blive kostvejleder, så jeg kan hjælpe andre
Tidligere artikelMagnesium – læs om fordelene og find dit match!
Næste artikelVitamin B12 – får du nok via kosten?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her