Ugens Inspiration – Katrine (Uge 28)

0
691

Lidt om dig 

Jeg hedder Katrine, jeg er 27 år og bor til dagligt i Ribe. Jeg har en kæreste, Jonas, som bor i Esbjerg. Jeg er færdiguddannet farmakonom, så det vil sige, at jeg har brugt 3 år på at lære om kroppen, ifht. både sygdom og sundhed, og dertil en masse læring om medicin. Jeg arbejde pt. på fuldtid som farmakonom i vores afdelinger i både Ribe og Esbjerg. 

Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Træning har på sin vis fulgt mig det meste af livet, i og med at jeg var rytter som yngre, og gik til konkurrencer. Det krævede, at man holdte træningen ved lige. Det faldt dog til jorden efter et år i USA som udvekslingsstudent. 

Interessen kom først igen efter min HF, hvor jeg valgte at søge ind som værnepligtig i forsvaret. Det krævede en god fysik, og kunne jeg gøre noget om, skulle det være en bedre form, inden jeg kom ind. Men jeg klarede det og det er jeg glad for idag.

Da jeg så flyttede i 2015, grundet studie, meldte jeg mig ind i fitnesscenteret i Ribe og i takt med, at jeg fik flere venskaber i fitness, blev det nærmest som mit andet hjem, og en hobby der fyldte mere og mere. Så træningen tog først rigtig fart i 2015. 

Hvilke ændringer har du gjort dig, efter du begyndte at gå op i træning? 

Til en start anede jeg intet om kost, men fandt hurtigt ud af, at frugt og grøntsager gerne måtte fylde en hel del. Så lærte jeg at tælle kalorier, og det var en vigtig læring for mig, som gjorde, at jeg endte med et vægttab på 25 kg, men samtidigt gav det mig også, til sidst, et underligt forhold til mad. Jeg så mere på kalorierne, frem for nydelsen og den værdi og energi, det skulle give mig. Livet blev for restriktivt og alt mad kom i kasser, det gode og dårlige, og det gjorde intet godt for mig. 

Så det er jeg stoppet med igen, og arbejder mere med at få madro, samt med den tilgang at intet er forbudt – det handler om mængder. Efter jeg fik øjnene op for træning igen, begyndte jeg at træne 3-4 gange i ugen. Til en start var der meget cardio involverer, nok mest fordi det vidste jeg, at jeg kunne – uden at gøre noget forkert. 

Så begyndte jeg at være med på diverse hold i mit lokale fitnesscenter, og fik prøvet det at styrketræne rigtig. Med hjælp fra instruktørerne lærte jeg en masse om korrekt teknik, og det blev så min foretrukne motionsform.

Hvad betyder sundhed for dig? 

At være sund for mig er mange ting. Jeg føler mig sund, når jeg er stærk, og når jeg har det godt i min krop, og når jeg føler mig i balance. 

Sundhed for mig betyder, at der både er plads til det grønne og det grove. Men der skal bestemt også være plads til både kage, slik og andet godt. En alt eller intet tilgang fungerer for de færreste, og skaber, i min optik, oftest problemer ift. selvopfattelse, og tanker om kost og træning. Mental sundhed og socialt velvære er også vigtigt, for at man er sund. 

Hvad træner du i løbet af ugen?

En typisk træningsuge for mig består af 4-6 dage med styrketræning, alt efter lyst og efter hvad min krop fortæller mig. Men da jeg pt. følger et træningsprogram med 4 træninger pr. uge, så bestræber jeg mig på at holde det, og jeg nyder det! 
Ud over min styrketræning, deltager jeg nogle gange på spinningshold, tager en løbetur og ellers nyder jeg at komme ud og gå i naturen. 

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen? 

Min ugentlige træning er vigtig, fordi det gør, at jeg føler mig i balance, fordi min krop bliver brugt. Det giver mig energi til dagen, og samtidig gør det, at jeg sover godt om natten.  Jeg kan godt lige og presse mig selv og min krop, og synes det er sjovt og se, hvad og hvor meget jeg kan. Træning er desuden mit frirum, og der hvor jeg kan slå hjernen fra. Det gør det noget godt for humøret. 

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Jeg synes, motivation er et svært ord, fordi man ikke altid kan være lige motiveret. Derimod er disciplin et vigtigt aspekt for mig, især når motivationen daler. Det gør, at jeg bliver ved med at holde skruen i vandet, indtil motivationen kommer igen. 

Derudover forsøger jeg at holde mig til mine rutiner, men samtidig lytter jeg til min krop. En lille træning er bedre end ingen. 

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

Find noget du synes er sjovt og som du kan lide og tag imod hjælp – det er helt okay. Start i det små, og sæt ikke forventninger for højt, men lav små aftaler med dig selv, som er overskuelige. 

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Håbet og målet for fremtiden er at blive stærkere og bygge mig den krop, jeg drømmer om. Men i høj grad er det også at finde en større madro. Samtidigt så håber jeg, at jeg kan holde mig skadesfri ved at træne klogt.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Simon (Uge 27)
Næste artikelBodypump sæt – tag træningen med hjem!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her