Ugens Inspiration – Simon (Uge 27)

0
877

Lidt om mig

Jeg hedder Simon og jeg er 31 år. Jeg kommer oprindeligt fra Samsø, men jeg bor i Odense lige nu, hvor jeg arbejder som personlig træner i fitness World. Da kammeraterne spillede meget fodbold, og jeg er mere som fedtmule med en bold, der fandt jeg gymmet, og har faktisk trænet siden 15 års alderen. Dog ikke super seriøst i det meste af tiden. Jeg var ret chubby som lille, det vil sige, jeg har vejet 100 kilo siden 6-7 klasse og den vægt har jeg ca. stadig i dag.

Jeg var ok stærk, fandt jeg hurtigt ud af. Og efter nogle år hvor Cult shakerne og biceps curls var et must, prøvede jeg at stille op til en styrke konkurrence i udlandet, og jeg vandt min klasse og overall. Fik en lykke-følelse uden sammenligning med noget andet, så det skulle jeg prøve igen. Stillede op igen, også i udlandet, og vandt igen. Efterfølgende prøvede jeg også 2 stykker her i Danmark, hvor jeg også vandt min klasse.

Min fedt procent var dengang, da jeg var yngre, på 20+, for det er der min styrke er. Men så ville jeg gerne se, om jeg kunne smide fedtet og se, om der var en nogenlunde form inden bagved alt det fedt. Smed 30+ kilo og jeg blev meget mere komfortabel i mit tøj og i mit sind, ja bare alt faktisk.

Hvor begyndte træning og sundhed at betyde noget for dig?
Fra 16- 21 år var det udelukkende sjov og ballade og med tiden fik jeg ændret det fra ballade til sundhed. Men jeg har det stadig sjovt med mine træningspas.

Hvilke ændringer har du gjort dig ang. kost og træning?
Jeg skruede meget ned for min volume af mad, fordi jeg nemt og hurtigt kan overspise. Ellers var det faktisk mest det sociale, jeg aldrig sagde nej til, og efter jeg ikke altid tog i byen, eller skulle have 1 kg bland selv slik, eller en familie pizza, osv , hver eneste fredag og lørdag og søndag. Ja, så ændrede min fysik sig MEGET.
Træning har jeg ændret fra at køre udelukkende styrke til meget mere høj intensitet, og det kan jeg virkelig godt lide. Det er en helt anden verden.

Hvad betyder sundhed for dig?
Happy brain and happy heart – det er lidt det jeg lever efter. Træning er med til at frigive hjernens endofiner og styrke hjertet med min from for træning. Og maden – ja du bliver hvad du spiser. Jeg ser ofte min mad som min egen sundheds-investering.
Så sundhed er alfa og omega for mig.

Hvordan ser din træning ud i løbet af en uge?
Jeg kan ikke løbe, men jeg cykler både til og fra mit arbejde. + Cykling er min opvarming og cardio, da cykling hjælper på mine knæ, der er lidt medtaget efter en umotiveret overfald.
Men ellers træner jeg push, pull, legs,
Så fx mandag-onsdag er det kun høj rep, og det er alt fra 15+ til 40 reps pr. set.
Så torsdag-lørdag er det alt fra 2-8 rep.
Så længe jeg ikke går på kompromis med min form.

Hvor vigtigt er det for dig at have en aktiv hverdag?
Det betyder alt! Corona viste mig virkelig, hvor meget jeg behøver at holde mig aktiv, både på vægten der steg og steg, men bestemt også det mentale. Det kan lige tage toppen af mit angst – den velvære følelse er uundværlig. Jeg vil højest sansynligvis stadig træne indtil den dag, de kaster jord på min kiste.

Hvordan holder du motivationen ved lige?
Nu er jeg personlig træner og kostvejleder, så det er 100 % ikke bare at vise sundhed, men at udstråle det. Man kan ikke snyde sig til sundhed. Når det er sagt, så får jeg f.eks. mine frugt og grønt, men skal jeg til en koncert om fredagen, eller har jeg lyst til slik fredag og lørdag, så gør jeg det. Men jeg drikker f.eks. ikke, til jeg er bevidstløs eller spiser så jeg skal kaste op for at kunne gå ind og forsætte (det gjorde jeg i mange år).
Men motivation er individuelt, og jeg har endelig fundet min med træning og kost.

Dit råd til folk der gerne vil igang med at træne og have en aktiv livsstil?
Find ud af, hvad du synes er sjovt og hvorfor du vil være aktiv, så bliver det din motivation og din drivkraft.
Efter hvis du er usikker på din teknik eller mangler inspiration, så riv fat i en personlig træner, en der ser dig fysik og kan hjælpe dig med at nå dine mål og se om din teknik er rigtig.
Det skal være en balance i mellem hårdt arbejde og sjov. Jeg siger altid, det er sød tortur.

Dine mål og ønsker for fremtiden?
Jeg har leget lidt med tanken om at lave et comeback. Så jeg ønsker helt sikkert at stille op til nogle styke konkurrencer igen.
Min mål er, at jeg kan hjælpe andre med at få øget deres livskvalitet, nå deres mål og bare forsat at kunne hjælpe andre.

Tidligere artikelPlyo boks – få styr på dine boxjumps!
Næste artikelUgens Inspiration – Katrine (Uge 28)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her