Justerbare håndvægte | 5 sæt til din hjemmetræning

0
502

Justerbare håndvægte er perfekte til dig, der ikke har al plads i verdenen, men heller ikke vil gå på kompromis med din træning på grund af det. Disse fylder nemlig minimum og du har stadig mulighed for at tilpasse dine vægte, lige som du ønsker. Win win, hvis du spørger os. Vi har derfor samlet 5 forskellige typer justerbare håndvægte, så der er et sæt, der matcher din træning og styrke. 

Justerbare håndvægte i 5 forskellige vægtklasser

Odin Justerbare håndvægte 10 kg

Her får du én håndvægt. Det er altså ikke et sæt, men blot én stang. Der medfølger i alt vægtskiver, så du ender med en vægtskive på 10 kg i alt. Huldiameteren er på 30 mm og de er nemme at påsætte samt at tage af efter brug. Dette sæt er perfekt til dig, der blot skal bruge lidt kilo til forskellige øvelser. 

Odin Justerbare Håndvægte 15 kg i alt

Denne er samme mærke som ovenstående – dog er den nogle kilo tungere. Her får du nemlig 15 kg i alt. Det skal endnu engang tilføjes, at der blot medfølger én vægtstang med. Derimod får du flere vægtskiver med, der varierer fra 0,5 kg og op til 2,5 kg. Huldiameter er 30 mm og kan derfor sagtens bruges med vægtstænger eller -skiver, som har samme mål.

Odin Justerbare Håndvægte 20 kg i alt

Liiige endnu et sæt fra Odin – denne gang med 20 kg i alt. Vi er fan af denne justerbare håndvægt, fordi den er så let og ligetil og netop kan kombineres med andre vægte og vægtskiver, som har et huldiameter på 30 mm. Denne gang får du 2 håndvægtstænger med – og ikke blot én som tidligere. 

Boxflex SelectTech 2 – 24 kg 

De her er toppen af poppen, men prisen følger selvfølgelig ligeledes. Du får nemlig 2 justerbare håndvægte med 15 forskellige vægte. Der medfølger følgende kg vægtskiver: 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 18 20, 23 og 24 kg.

Du får altså en variation, der kan tilpasses enhver træning og niveau. Desuden kan de forbindes til en app, så de kan følges din udvikling og hvordan du bliver stærkere og stærkere. Og så er materialet skønt at holde ved under en træning. 

Boxflex SelectTech 4 – 41 kg 

Dette sæt er magen til ovenstående i form af materialer og lignende. Forskellen er blot, at disse er til de helt stærke. Her medfølger der nemlig vægtskiver op til 41 kg.

Der er 17 forskellige i alt: 4, 7, 9, 11, 13, 16, 18, 21, 23, 25, 27, 30, 32, 34, 36, 39, 41 kg. Igen – det er et udvalg, der passer til ethvert niveau og øvelse. Du kan altså træne alle kropsdele med dette sæt! Der medfølger selvfølgelig to vægtstænger. 

Hvad er justerbare håndvægte?

Hvad er en justerbar håndvægt egentlig? Og er den så meget anderledes end andre typer af håndvægte? Ja, og navnet giver det næsten også væk. Justerbare håndvægte er, når du kan justere håndvægten. 

Det, der menes med at justere, er, at du selv kan bestemme, hvor mange kilo der skal på vægtene, I fitness er der ofte håndvægte klar, som vejer noget specifikt – og det kan der ikke laves om på, for der kan hverken tilføjes eller fjernes ting. 

Med disse justerbare håndvægte i denne artikel medfølger der en vægtstang og vægtskiver og så kan du selv sætte det på, du har brug. Du bestemmer altså selv, hvor mange kilo du vil have på din håndvægt. Du kan undervejs i dit sæt eller mellem forskellige øvelser ændre på kiloene og tilpasse din håndvægt, så det matcher den vægt, du har brug for under din øvelse. 

Hvem kan benytte sig af justerbare håndvægte?

Der er ingen regler for, hvem der kan benytte sig af justerbare håndvægte. De er specielt populære blandt dem, der har et lille hjemmegym, men som ikke har al plads i verdenen til det heller. Der er nemlig stor forskel på at have en håndvægt til hver forskellige antal kilo, der findes. 

Der kan det gøres lidt mere minimalistisk, uden at gå på kompromis med noget, hvis du bruger justerbare håndvægte. Det giver mange flere muligheder i blot én slags håndvægt. Så justerbare håndvægte er for dig, der gerne vil kunne yde det maksimale – uden at skulle bruge alt for mange penge og plads på forskellige typer af vægter.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber justerbare håndvægte?

Justerbare håndvægte er ikke just billigere at bruge penge på, så vi vil gerne være sikre på, at du har tænkt på det hele, inden du trykker bestil på nogle af ovenstående.

Sæt eller enkelt

En af de ting, som kan snyde mange, er, hvorvidt dit sæt kommer med én eller to vægtstænger? Mange forventer, at der selvfølgelig er to vægtstænger med, så du har til et par. Men det er ikke altid sagen. Nogle gange føler der blot en med og andre gange to. Så vær ekstra opmærksom på dette, når du bestiller – specielt hvis du forventer, at der skal være to og det er det, du har brug for til din træning. 

Hvor mange kilo

De fleste steder står det ret tydeligt, hvor tunge du kan lave dine håndvægte – altså hvad maks er. Det kan dog være en god ide at læse lidt ekstra og finde ud af, hvilke typer vægtskiver der medfølger. Det giver dig en ide om, hvilke forskellige kombinationer du kan lave og hvordan du kan sætte vægtene sammen. Det er en god ide med sådanne et overblik, inden du køber dem. På den måde kan du få mest muligt ud af dem til din træning, når du engang modtager dem. 

Huldiameter

Har du måske allerede en justerbar håndvægt derhjemme og nu vil du gerne have en mere? Så overvej lige huldiameteren på dem du har og dem du gerne vil købe. Køber du forskellige størrelser, kommer de ikke til at passe. Det betyder, at de enten kommer til at sidde for løst eller slet ikke kan komme på. Så sørg for, hvis du har en justerbar håndvægt allerede, at den matcher samme huldiameter, som den du overvejer. Det gør nemlig, at du kan mixe og matche, som du lyster. Har du ikke et sæt allerede, så kan denne del være ligegyldig og vi anbefaler blot, at du husker på det fremadrettet, hvis der skal købes flere justerbare håndvægte. 

Tidligere artikelUgens Inspiration – Louise Lundberg (uge 28)
Næste artikelUgens Inspiration – Lenette (Uge 29)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her