Ugens Inspiration – Louise Marie (Uge 41)

0
562

Mit navn er Louise Marie, jeg er 39 år, operationssygeplejerske og bor med min mand og vores 2 børn på 12 og 8.

Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Min mand er en rigtig sportsmand, så han fik mig lige så stille inspireret til at lave lidt motion. Jeg spillede meget håndbold som ung, men efterhånden lavede jeg ikke noget. Så mødte jeg ham, som elskede at være aktiv og det fik mig til at komme igang i det små.

Men han er også slagter og rigtig god til at lave med, så vægten steg stødt, indtil vi fik vores pige. Mellem hende og vores dreng steg vægten ikke yderligere, men det var først efter fødslen af vores dreng, at jeg satte lidt mere målrettet ind og tabte 10kg. Hvorefter det gik i stå, selvom jeg var begyndt at løbe en del – blandt andet løb jeg flere halvmarathon, men vægten rykkede ikke.

Det var hele tiden 5kg op og 5kg ned, og de sunde vaner blev aldrig rigtig helt indgroet i min hverdag eller i min familie. Sidste sommer tog jeg fat i en coach for at få lidt hjælp til at ændre mine madvaner og tanker om mad, hvilket hjalp. Jeg ønskede ændringen, fordi jeg ikke længere følte mig glad og jeg følte mig begrænset, bla ifm. mit løb og i aktiviteter med mine børn.

Coachen gjorde det klart, at intet var forbudt og den tankegang gjorde meget i mit hovede. Lige så stille fandt jeg ud af, at jeg godt kunne være social og leve som resten af familien, selvom jeg gerne ville tabe nogle kilo. Siden sidste sommer har jeg tabt 16kg og mangler nu de sidste 10kg

Hvilke ændringer har du gjort dig efter du begyndte at gå op i træning?

Meget af ændringen var at ændre holdningen om, at noget mad er sundt, andet usundt, noget forbudt og noget godt. Det er dog stadigvæk noget, jeg kæmper med – det tager tid at ændre.

Jeg arbejder meget med at give mig lov til at nyde maden.
Så begyndte jeg også at ændre holdningen til motion fremfor at dunke mig selv. Hvis jeg ikke kom afsted på en løbetur, så glædede jeg mig i stedet over, at jeg fik gået en tur eller taget cyklen til arbejde. Det kan også være at prioritere en aften på sofaen, for nogle gange er det også bare det, som kroppen har brug for.

Hvad betyder sundhed for dig?

At kunne gøre det, jeg gerne vil! At føle kroppen er stærk, men det betyder også meget, at jeg har det godt i hovedet, at føle sig glad indeni.

Hvordan ser din uge ud ift. træning? Hvad træner du?

Jeg har lige løbet mit første maraton og derfor har der ikke været så meget tid til andre motionsformer. Men prøver at cykle til arbejde så mange dage som muligt, og ellers gåture med hunden. Løb er 2-3 gange om ugen.
Det betyder rigtig meget, og efterhånden kan hele familien lide at være aktiv, så mange gange laver jeg motionen sammen med en af børnene eller min mand, eller os alle 4 sammen.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Det er også svært til tider, men prøver at fokusere på, hvad det gør for mig at gøre noget godt for mig selv, og hvor rart det er at føle sig sundere og mindre begrænset. De dage overskuddet ikke er der, prøver jeg at lade være at dunke mig selv i hovedet men i stedet sige, at det er helt naturligt og helt okay at have en off dag indimellem.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

Start i det små. I stedet for at lave et mål om motion 5 gange i ugen, så sig måske 2. Så vil du føle succes, hvis du alligevel kommer afsted 3 eller 4 gange. Hvorimod hvis du sætter 5 gange som mål, så vil du blive skuffet, hvis du “kun” kommer afsted 3 gange.

Tidligere artikelAlt du behøver til en bentræning hjemme!
Næste artikelMagnesium – læs om fordelene og find dit match!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her