Ugens Inspiration – Maria (Uge 8)

0
424

Jeg hedder Maria er 38 år, fysioterapeut og underviser på en erhvervsskole. Har 2 hjemmeboende børn og er gift med Karsten.

Hvornår og hvordan begyndte din livsstilsændring?

Jeg har nok altid stræbet efter at blive sundere, og nok i så mange år, at da jeg blev gift, gav jeg lidt slip – nok for meget slip. Jeg har altid haft yoyo vægt, men da jeg blev gift og vi købte hus, gav jeg bare slip, alt for meget slip. Men for godt 2 år siden blev jeg bare træt af de skavanker min overvægt medførte. Jeg startede hos en psykolog med fokus på vægttab.

Jeg trænede efter Anna Bogdanovas principper. Men sidste år måtte jeg bare erkende, at jeg havde brug for mere hjælp, min vægt rykkede sig ikke en meter. Jeg gik til min egen læge. Det var første gang, jeg blev mødt af en læge, der tog mig alvorlig og ikke blot synes, jeg skulle tabe mig. Hun lyttede, forstod mig og ikke mindst hun hjalp mig. Jeg får derfor medicin, der nedsætter appetitten.

Hvilke ændringer har du gjort dig?

Jeg har fokus på, at intet er forbudt. Jeg har tidligere tænkt meget I alt eller intet. Hvilket har resulteret i overspisninger og overtræninger. Så denne gang har alt været tilladt, jeg har derfor talt kalorier. Træning har altid været en stor del af mit liv. Jeg har dyrket gymnastik næsten altid. Men efter vi har købt hus og vi besluttede, vi ikke skulle have flere børn, så har vi prioriteret et træningsrum til mig. Jeg har derfor nu fået en fast træningsrutine med minimum 3 ugentlige træninger i hjemmetræningslokalet med kettlebells-træning og jumping eller crosstrainer for konditionen. Jeg prøver at komme lidt i gang med løb, da jeg gerne vil tilbage og spille floorball på divisionsniveau igen. Foruden min ugentlige gymnastik træning.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

At have tabt 22 kg har været helt fantastisk! Jeg har det godt i min krop og mange af mine skavanker er væk. Jeg føler mig lettere i alle henseender. Bare det at cykle en tur er blevet så meget lettere. Jeg kan se, jeg bærer mig selv anderledes – mere rank. Jeg føler mig stærk og i god form. Personligt har det helt sikkert også gjort noget i relationen til min mand, hvilket jo bare er dejligt. Ikke mindst så er jeg bare blevet gladere og har mere overskud.

Hvad betyder sundhed for dig?

Motivationen er altid svær og i perioder synes jeg også den er svær at finde. Men overordnet så oplever jeg at den kommer igen. Så jeg prøver ikke at panikken og gå tilbage til gamle rutiner. Men at kunne bevæge mig og gøre det jeg har lyst til, om det er at lege med mine børn eller løbe en tur, det er min ultimative motivation. Sundhed er for mig mere at have det godt i min krop end at se ud på en bestemt måde eller nå en bestemt vægt. Jeg vil være glad og kunne gøre det jeg har lyst til. At være sund for mig hænger meget sammen med at kunne det jeg vil og at det ikke er min krop, der sætter begrænsninger.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Jeg kan mærke, at hvis jeg ikke får trænet eller rørt mig så får jeg mere tankemylder og bliver lettere sur. Så træning, og det at være aktiv, er bare vigtigt, for det påvirker simpelthen mit humør. Når jeg er sur, hjælper en træning næsten altid. Jeg har aldrig været sur efter en træning eller for den sags skyld fortrudt den.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring

Find ud af, hvad din motivation er og hvad der gør dig glad. For det skal være sjovt og ikke en sur pligt. Og så skal man nogen gange turde sige, “jeg har brug for hjælp”, for det er så modigt og stærkt at erkende, at der er noget, der er svært. Jeg ville ønske, jeg havde turde at gøre det tidligere. Støtte fra omgangskreds og familie er også vigtigt.
Så skal man starte i det små, man kan ikke nødvendigvisligge hele sit liv om på en gang. Til sidst vil jeg sige, at man skal huske, at en træning er aldrig spildt! Om den så kun varede i 5 min. Lidt har ALTID ret.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Mine mål for nu er at komme under 80 – på sigt også under 70. Så skal jeg helt sikkert retur til floorball, som jeg savner. Det regner jeg med at komme i den næste sæson. Jeg har en drøm om, at mit træningslokale skal udvides med flere kettlebells og så en spinningcykel, for det kunne jeg godt bruge i vinter halvåret, hvor jeg ikke er så god til at få cyklet på job.

Tidligere artikelSjippetov – Bedst I Test (2022)
Næste artikel5 øvelser til din kettlebell træning!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her