Sjippetov – Bedst I Test (2022)

0
964

Sjippetov er noget, som mange forbinder med deres barndom. En klassisk aktivitet som vi lavede i frikvartererne eller uden for skoletiden med venner og familie. Men sjipning er meget mere end det! Og det ved du sikkert allerede, og derfor er du havnet her. Et sjippetov er nemlig en kombination af alt det, vi leder efter, når det kommer til cardiotræning. Det er sjovt, intenst, får pulsen op på ingen tid – og så giver det sved på panden. Nå ja, så træner det selvfølgelig hele kroppen, mens du er i gang. Så vi har selvfølgelig lavet vores egen “Sjippetov – Bedst I Test”, hvor vi har fundet 10 af favoritterne frem. Du kan forvente en god variation af pris, mærker og materiale.

Vores 10 favorit sjippetove

Tunturi Stål Sjippetov – Vores Favorit

Her får du et lækkert sjippetov fra Tunturi, hvor der er tænkt over alle detaljer. Tovet er af stålwire og betrukket med PWC – og så er det 3 meter langt. Sjippetovet er heldigvis justerbart, så du kan ændre og tilpasse det, lige som du ønsker. Et lille tip er, at du inden træningen lige efterspænder justeringsskruerne.


Abilica Jumpup – Det klassiske sjippetov

Er du på udkig efter et helt klassisk sjippetov? Så har du muligvis svaret her! Den er med plastbelagt stål-vejer, så der godt vægt i, når du sjipper! Håndtagene er med blød mosgummi og kuglelejer. Det er altså lige, som det skal være. Længden er på 270 cm – og med mulighed for at forkorte det, så det passer til din højde.


Casall Steelwire Sjippetov – Bedste med skumhåndtag

Et lækkert sjippetov fra Casall! Tov af stålwire dækket med PVC og med de lækreste skumhåndtag. Det er sjippetovet, som du oftest ser i fitnesscentret eller når du er til motionsboksning. Skumhåndtagene gør, at du under træningen ikke mister grebet – selvom din håndflader er svedige.


Nike Fundamental Speed Rope – Bedste med lav vægt

Ønsker du et sjippetov fra Nike med lav vægt? Så har du her svaret! Her får du et lækkert, sporty design, som kan tages med dig overalt til en hurtig workout. Håndtagene er lavet efter bedste ergonomiske hensigt, så det er behageligt for dig under træningen. Desuden er længden justerbar, så du selv kan tilpasse længden på det.


Adidas Sjippetov 300 cm – Bedste kabel sjippetov

Kabel sjippetovet er oplagt til dig, der gerne vil udfordre dig selv under træningen. Med denne type sjippetov kan du både lave enkelt-, dobbelt- og tredobbelt sving! Der er altså fart på, når dette sjippetov bliver taget frem. Håndtagene er skridsikre og så har det en længde på 3 meter – det er desuden også justerbart.


Reebok Delta Sjippetov – Bedste til intensiv træning

Reebok har lavet et lækkert sjippetov, som bidrager til en høj hastighed, så der er mulighed for masser af dobbeltsving. Den har desuden letvægts håndtag, så det føles behageligt for dig under træningen. Det vejer 150 gram og måler 3 meter.


cPro9 Sjippetov – Mest anderledes design

Ønsker du et sjippetov, hvor du kan skille dig ud fra andre? Så har du her dit svar! Kvaliteten er i top og du får altså en holdbarhed, der vil noget. Dette sjippetov måler 300 cm og du har mulighed for at justere i længden, så det passer til din højde. 


Iron Gym Speed Rope – Til den professionelle

Mangler du et sjippetov til din boksetræning? MMA? Eller måske bare til den funktionelle træning? Sjippetovet er justerbart og kan altså tilpasses efter dig, som skal bruge det. Udover det, har sjippetovet en omkreds på 2,4 mm, så det er helt perfekt til at forbedre dit benarbejde samt hurtighed.


Abilica Nature Rope – Med smukt trædesign

Sjippetov med træhåndtag og et generelt gennemført træ-design med bomulds-tov. Længden er 230 cm og det er muligt at justere det, så det passer dig.


MaMaMeMo Sjippetov – Til børn

Der skal selvfølgelig også være et sjippetov til de små. Du kan både vælge mellem et almindeligt, som er til én person eller et buesjipeptov, så børnene kan lege flere sammen. Designet stråler glæder og aktivitet og er det perfekte sjippetov til barnet, der gerne vil prøve det.


Det skal du se efter, når du køber dit sjippetov

Da vi var yngre og skulle købe sjippetov, så handlede det primært om at finde det sjippetov, der var flottest og sejest. Her kunne man sjippe i alt og bandt gerne et par knuder her og der for at gøre det mindre. Men det er ej nødvendigt længere. Der findes nemlig et stort udvalg af sjippetove, så der er helt sikkert noget for dig. Vi vil i dette afsnit gøre opmærksom på nogle ting, du skal se efter, når du er på shopping efter dit næste sjippetov. Har du disse i mente, vil du få et sjippetov lige efter dine behov og chancen for, at du får det brugt, øges væsentligt.

Længden

At vælge den helt rette længde til sit sjippetov kan være svært – specielt når bestillingen foregår online. Måden man måler, om et sjippetov passer i længden til dig, er ved at placere sine fødder på midten af dit sjippetov og så trække op i enderne. Er længden helt perfekt, så vil håndtagene gå dig til lige under armhulerne. Det kan også være, at I er flere, der skal deles om sjippetovet – og så kan det jo være ligemeget, om det passer den ene eller anden, hvis I har to forskellige højder. Men bare rolig – vi har sørget for en masse justerbare sjippetov, så du hele tiden selv kan ændre på størrelsen og tilpasse det dit ønske.

Håndtagene

Håndtagene på dit sjippetov er faktisk en ret vigtig faktor for, hvor rar din træning bliver. Er du mest til gummihåndtag, træhåndtag eller håndtag med skum? Der er stor forskelle på, hvordan det føles under træningen og hvad du foretrækker. Nogle har meget svedige hænder under træningen og så er træ-håndtagene sommetider for glatte. Mange foretrækker skum-håndtag, da de er bløde og behagelig under træning – og ligemeget hvor fugtige dine hænder bliver, så har du et godt greb med netop dette materiale.

Materialet

Materialet på dit sjippetov hænger oftest også sammen med håndtaget. Men alt efter materialet på selve snoren, kan det variere, hvor let sjippetovet er og hvordan teknikken med sjippetovet er. Så er du helt ny inden for sjippetove, så kan det være en god ide at prøve/mærke lidt forskellige nede i fitnesscenteret eller i din lokale sportsbutik

Fordele ved at bruge et sjippetov

Der er faktisk rigtig mange fordele ved at hive sjippetovet frem engang imellem! Så vil du gerne have trænet det hele og få en masse andre fordele ud af det, så er det altså sjippetovet, der bør være dit to-go-to middel! Du vil derfor i det her afsnit kunne læse om alle fordelene ved træning med sjippetov:

  • Du bruger hele kroppen! En af grundene til at elske sjippetovet er, at den sørger for, at du får brugt hele kroppen. Der er nærmest ingen grund til at gå i dybden med, hvordan det går ind og har en effekt på de fleste muskler. Prøv blot at lav sjipning-bevægelsen – det er hele kroppen, der er i gang. Prøv at lav det igen – uden at spænde op i en muskelgruppe. Det er nærmest umuligt.
  • Fordi vi netop får pulsen så højt på, så bliver der sat gang i dit kredsløb. Når der er gang i det, så bruger dit hjerte væsentligt flere kræfter på at sørge for, at blodet bliver pumpet ud i hele din krop.
  • Høj kalorieforbrænding! Ja, det er ret oplagt. Sjipning får pulsen op med det samme og får virkelig sat konditionen på prøve – så det er altså en træning, der på blot 30 min kan have forbrændt en masse kalorier.
  • Vi kan garantere dig, at du bliver forpustet under en omgang sjipning! Og en forpustet dig betyder, at dine lunger skal kunne rumme mere luft – det bidrager altså til, på lidt længer sigt, at gøre din udholdenhed endnu bedre.
  • En anden ting, som vi helt sikkert kan garantere også – er sved på panden. Sved er sundt for din krop, da det bidrager til at skille sig af med de toksiner, der med tiden er blevet ophobet i din krop. En god omgang svedning vil rense ud, så din hud efterfølgende kan gendanne sine celler igen.
  • Den sidste ting, der er værd at nævne, er koordinationsarbejdet. Når du sjipper, bliver din evne til at koordinere arme, ben og hop trænet.

Gør sjipning til en sjov ting

Hvad end du er barn, ung eller voksen – så er sjipning for alle. Vi kender alle, hvor svært det kan være at finde tid til det hele – og specielt til træningen, hvis det ikke nødvendigvis er din favorit eller første prioritet. Men der er ingen grund til at gøre det til en sur pligt, som du skal lave selv. Tag familien med i det. Brug tiden sammen og få sjippet. I kan enten stå hver for sig, købe et langt sjippetov, hvor man skiftes til at holde eller I kan gøre det til konkurrence blandt jer – se hvem der kan sjippe længst tid uden at stoppe. Der er mange måder at gøre det sammen som en familie! Og så er det bare ren win-win, for I får både brugt lidt kvalitetstid sammen og samtidig motioneret. Helt perfekt for alle!

Sådan kommer du bedst i gang med dit sjippetov

Så det er ikke, fordi det er raketvidenskab at komme i gang med at sjippe. Men vi vil alligevel gerne lige hjælpe dig på vej bedst muligt, så du har alle de rette forudsætninger til, hvordan du får den bedste start med dit nye sjippetov. Men til at starte med – det eneste du skal have med dig, er: dit sjippetov, behageligt træningstøj, et par gode sko med støtte og en drikkedunk, så du kan blive fyldt godt op med væske undervejs.

  • Start med opvarmning. Undervurdér ikke en god opvarmning, hvor du får varme i hele kroppen, inden du påbegynder den hårde træning. Ved at varme din krop op, inden det går for sig, så undgår du skader. For fakta er nemlig at kolde muskler har størst chance for at blive overanstrengt.
  • Overvej, hvor der er bedst at sjippe. Ligesom med alt andet, så er der noget underlag, der er blødere end andet og som dermed er mindre hård for dine led. Du kender din krop bedst og ved derfor, hvor det er bedst for dig at hoppe. Det er f.eks. hårdere for din led at sjippe på fliser end f.eks. græs. Du kan sjippe, lige hvor du ønsker. Så har du i forvejen problemer med leddene, så er asfalt nok ikke det bedste sted at sjippe for dig.
  • Pas på dig selv. Selvom det er sjovt at sjippe og du nærmest kan mærke, hvordan sveden rasler af dig, så hold lidt igen. Der er ingen grund til at starte ud med 100 km i timen i 60 min. Start ud lige så stille og byg så på, som du kommer i bedre form. På den måde undgår du også at overanstrenge dig selv og få enten kort- eller langvarige skader.
  • Skift mellem forskellige tempoer. Gør dette for din egen skyld! Det gør træningen sjovere. For ja, det kan godt blive kedeligt i længden, hvis man står 10 min i samme tempo. Med tiden som du bliver bedre, vil det blive nemmere at skifte mellem forskellige tempoer og lave lidt tricks. De kan f.eks, sjippe på 1 ben, gøre det baglæns, kører dobbelt tempo, løbende sjipning – der er alverdens muligheder og du kan gøre brug af dem alle, så længe du passer på dig selv.

Inspiration til hjemmetræningen

Mangler du lidt inspiration til hjemmetræningen med dit sjippetov, så se nedenstående video.

Sådan har vi valgt sjippetovene

Der findes et hav af sjippetove derude og selvom det er fedt, for så er der noget for enhver smag, så er det også bare svært at finde rundt i sommetider, fordi der netop er så mange muligheder. Men det er derfor, vi er her med vores “Sjippetov – Bedst I Test”. Vi har fundet vores 10 favoritter! Måden vi har valgt på, er ved at udvælge nogle af vores favorit mærke, vælge mellem forskellige priser og materialer – og så har vi selvfølgelig læst nettet tyndt for anmeldelser og hvad tidligere købere har sagt om dem. Så du finder et bredt udvalg, der spænder bredt mellem mærker, kvalitet og pris.

Tidligere artikelSådan får du mere ud af din træning
Næste artikelUgens Inspiration – Maria (Uge 8)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her