Ugens Inspiration – Marie (Uge 51)

0
517

Hej, jeg hedder Marie, er 31 år og mor til to. Mine mærkesager er kropspositivitet, selvkærlighed og at aftabuisere psykisk sårbarhed! Jeg har indtil videre tabt 30 kilo siden april.

Hvornår og hvordan begyndte din rejse?

Selve vægttabet begyndte i april i år. Før det, havde jeg arbejdet rigtig meget med mig selv ift. den psykiske del, da jeg har haft et meget forstyrret forhold til mad i mange år.

Jeg var bange for at gå i gang med vægttab, fordi jeg hurtigt blev grebet af skam og skyldfølelser, hvis jeg så ikke spiste det helt rigtige, eller spiste for meget. Så jeg skulle nå til et sted, hvor jeg var så relativt fri af “madskam”, at jeg kunne gå i gang på en rolig og selvkærlig måde.

Hvilke ændringer har du gjort dig ifm. din livsstilsændring?

Jeg begyndte at gå lange ture med barnevognen – gerne dagligt og så talte jeg kalorier for at få en idé om mængder. Jeg brugte, og bruger stadig en gang i mellem, app’en lifesum.
Hen af vejen har jeg skiftet ud i fødevarer til mere kalorielette alternativer, men kun hvis alternativet smager godt!

Efter jeg har tabt mig, er jeg også begyndt at løbe og cykle.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

Faktisk er den største ændring for mig at være sluppet af med idéen om, at jeg skal have en bestemt krop for at føle mig smuk og lykkelig. Selvfølgelig er den ikke helt væk, men det fylder ikke alt. Jeg ved med sikkerhed nu, at jeg hellere vil være tyk og glad end at være besat af kurtanker, selvhad og skam.

Men da overspisning har fyldt meget, siden jeg kvittede slankekure, har det været et stort ønske for mig at komme dem til livs og finde alternative metoder til at håndtere svære følelser og dér er jeg godt på vej og ser det som en lang læringsproces.

Vægttabet har givet mig langt mere fysisk frihed og færre gener. Jeg kan nu løbe, gå på trapper uden at blive forpustet, bukke mig ned, sidde i forskellige stillinger, stå op i længere tid uden at få ondt og meget mere! Sikkert også en masse af det, der kunne være opnået ved træning, men vægttabet har hjulpet meget. Det er den fedeste frihedsfølelse!

Hvordan holder du motivation ved lige?

Ved at fokusere på nu’et og fejre de små sejre og fremskridt, frem for at have et bestemt mål for øje, som kan gøre, at man slet ikke føler, noget er godt nok, før man er i mål. Fokus på processen. Glædesdans, køber lækkert tøj (jeg køber brugt og sælger videre, når det bliver for stort), tager billeder af mig selv, som ikke bare er “før”-billeder, men fejringsbilleder!

Hvad betyder sundhed for dig?

Det er 100% psykisk for mig. Jeg elsker motion og det er en del af psykisk velvære for mig. Sundhed for mig betyder fravær af smerte i krop og sjæl, nærvær og ro, glæde og kærlighed.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det betyder rigtig meget! Det giver mig overskud, glæde og mental styrke.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring?

Fejr dig selv og din indsats fra første dag. Fokus på processen, fokus på nydelse! Start din motionsrutine med noget du godt kan lide – hør en god podcast eller god musik eller tal i telefon, mens du går en tur.

Husk, at man ikke behøver at være i kalorieunderskud hver dag, for at være i underskud i løbet af en uge. Hvis du er lidt ekstra sulten, så spis! Hellere at det tager lidt længere tid, men holder i længden.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Jeg ønsker at fortsætte den gode mentale udvikling, at holde fast i alle de gode tiltag og at inspirere andre og lade mig inspirere. Hvis jeg når “normalvægt”, vil jeg overveje en maveskindsoperation, da den løse hud kan være en gene. Men ellers har jeg ikke et bestemt mål med vægttabet, udover maksimal velvære.

Tidligere artikelForetrækker du cardio træning hjemme?
Næste artikelUgens Inspiration – Pernille D (Uge 52)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her