Ugens Inspiration – Melanie (Uge 16)

0
1248

Lidt om dig

Mit navn er Melanie, jeg er 28 år og bor i et hus lidt nord for Vejle, som min kæreste og jeg har totalrenoveret over det sidste år. Jeg har altid været fysisk aktiv og håndbold har jeg haft en helt særlig kærlighed for. Jeg har altid spillet, men i december 2019 sprang jeg mit korsbånd, og her begyndte de ekstra kilo at sætte sig.

Jeg nåede mit højeste i sommeren 2020, efter operationen, hvor jeg intet kunne i nogle måneder. Desuden er jeg også uddannet Jumping® instruktør, som jeg virkelig også elsker! Selve min overvægt begyndte, da jeg startede på efterskole i 2009. Her var ingen der bestemte, hvad jeg skulle spise, hvilket jeg ikke kunne styre. Så flere gange om ugen blev der indtaget fastfood, ved det lokale pizzaria og der blev købt en del snacks i dagligvarebutikkerne.

Siden efterskole har jeg været overvægtig, og har gennem de sidste 11 år, prøvet at tabe mig et utal af gange, brugt en masse penge på online forløb hos forskellige coaches, med stramme kostplaner som resulterede i, at jeg ikke tabte mig, og jeg derfor løj om min vægt, så de ikke blev sure over, at jeg ikke holdte mig til den stramme kostplan. Og igen, igen nåede jeg ikke mit mål og følte mig som en kæmpe fiasko.

Men nu er jeg et helt andet sted, jeg har fundet mig selv, mærker hele tiden efter, stiller spørgsmålstegn, når jeg ikke føler, at hovedet er med – hvorfor har jeg det på denne måde? Og prøver så at ændre strategi og finde den rette vej igen. Jeg har ændret kurs flere gange under dette vægttab, og det har været med til, at jeg er nået hertil, hvor jeg er nu. Jeg er sikker på, at inden jeg når mit mål, er kursen ændret endnu flere gange. Det kan godt være, at noget fungerer for mig nu, men måske ikke virker for mig om en måned.

Efter jeg har startet denne rejse, er jeg også startet op på kostvejlederuddannelsen, da jeg håber, jeg kan få lov til at hjælpe andre, der står i samme situation, som jeg har gjort. Jeg tror på, ved at jeg selv har været i samme situation, kan jeg give kommende klienter en medfølelse og god vejledning til, hvordan de skal nå målet.

Hvornår og hvordan begyndte din livsstilsændring?

Som sagt blev der taget en del kilo på, især efter min korsbåndsoperation, som blev lavet i starten at juni 2020. Jeg lå mest i sengen eller sofaen, men spiste masser af fastfood og slik, og generelt mange flere kalorier end, hvad jeg havde brug for. I slutningen af juni besluttede min familie og jeg, at vi ville lave vores eget vægttabsforløb, som skulle vare fra august 2020 til maj 2021. Vi kaldte klubben for ”taberne”, og det var her min livsstilsændring for alvor begyndte. Vi opdaterer hinanden hver fredag med vores vægt, og får en lille peptalk fra min mor, som står for vores vægttabsskema. Vi alle havde brug for at tabe os og med min søsters bryllup til august 2021, var det en perfekt anledning til, at få tabt de overflødige kilo.

Jeg kan huske, da jeg trådte op på vægten, en uge før vi startede ”taberne” og vægten viste 89,4 kilo. Jeg fik et kæmpe sug i maven. Jeg tænkte, ”shit, jeg rammer snart 100 kg, hvis jeg ikke stopper nu!” Derfor valgte jeg, at starte en uge før de andre. Jeg har prøvet at tabe mig så mange gange før, men har altid faldet tilbage til gamle og usunde vaner, men denne gang var anderledes, både krop og hjerne var klar til det! Desuden har min kæreste også været en kæmpe støtte under denne rejse, at have opbakning hjemmefra, fra en der også gerne vil tabe sig, er guld værd. Vi har kunne sparre med hinanden og hive hinanden op, når det har været svært.

Jeg valgte samtidig at skabe min instagram profil ”minvaegttabsrejse_”, så jeg på den måde også kunne dele min rejse der. Jeg gjorde det både for min egen skyld, så jeg kunne se på, hvordan jeg har arbejdet for at nå i mål, men samtidig også skabt den for at holde mig på sporet og give mig en ”forpligtigelse” til at blive ved! Det vigtigste for mig var, at dette ikke bare skulle være endnu en kur i rækken, men en livsstilsændring der er kommet for at blive. En anden hensigt med min vægttabsprofil, var også, at give min historie på, hvordan min vægttabsrejse var/er.

Jeg vil dele mine erfaringer, både når det er hårdt, sjovt, svært, bare generelt det hele. Jeg vil give et billede af, hvordan rejsen er, uden at sætte et glansbillede op. For det er skide hårdt, og det er ikke en dans på roser, men hvis man er dedikeret til at nå sit mål, og bliver ved med at kæmpe, selvom det er svært, så skal man nok nå det!

Hvilke ændringer har du gjort dig?

De største ændringer jeg gjorde til at starte med, var at finde ud af, hvor mange kalorier jeg måtte indtage, og dette hjalp appen ”lifesum” mig med. Det tager tid at tælle og scanne ind, men det var en god måde for mig, at gøre det på. Jeg har talt kalorier før, hvor det er gået i vasken. Men som sagt, var jeg klar denne gang, så for mig har det været godt at tælle kalorier.

Jeg fandt i hvert fald ud af, at jeg snacker rigtig tit, og når jeg nåede til frokost, havde jeg næsten allerede indtaget mine kalorier. Via min kalorie-tælling fandt jeg ud af, hvordan jeg skulle opdele mine måltider, så jeg ikke havde indtaget alle kalorierne inden frokost. Desuden har MK-principperne gjort noget rigtig positivt for mig, da de er nemme og håndgribelige. Halvdelen af mit vægttab, (indtil videre) har jeg levet stort set efter principperne Michelle Kristensen har lavet og de er gode for mig.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig?

Denne livsstilsændring har virkelig været en vild rejse for mig indtil videre. Personligt er jeg blevet mere glad og har generelt mere overskud i min hverdag. Jeg har fået en helt anden og bedre selvtillid og mere selvværd, efter jeg er startet på denne rejse. At se jeg kommer nærmere mit mål gør, at jeg ved, at jeg kan nå det, for jeg er allerede nået langt. Med andre ord, giver det mig en kæmpe mental styrke. Fysisk har det ændret, at jeg faktisk har lyst til at se min krop inde i spejlet, se hvordan min krop har ændret sig, både tabte centimeter, men også den styrke kroppen har fået. Jeg er glad for det, jeg ser i spejlet, men jeg er slet ikke i mål endnu.

Hvordan holder du motivation ved lige?

Det er svært at holde ens motivation ved lige, under hele ens vægttab, eller det er det i hvert fald for mig. Motivationen kan godt forsvinde en gang i mellem, men min dedikation forsvinder ikke, for jeg vil i mål. Hvis jeg synes, det hele er træls og det er svært at se, hvor langt jeg egentlig er nået, så er det vigtigt for mig at kigge tilbage på gamle billeder, eller se mine før/nu billeder. De giver mig nemlig en tro på mig selv! At se de fysiske ændringer er for mig rigtig vigtigt! Så genfinder jeg motivationen og får ny kampgejst til at nå mit mål.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring

Jeg har 3 råd, jeg gerne vil dele, som jeg gerne selv ville have haft, inden jeg havde brugt en halv formue på alverdens coaches, kostplaner, slanketips m.m.

Mærk efter. Er du klar til at tage på denne rejse. Start med at ændre få ting, byg videre og implementer så flere og flere ændringer, jo mere styr du får på tingene. Og angående mad, så lav madplaner og handel 1-2 gange i ugen, så du ikke bliver fristet til at købe alt muligt, du ikke kan have derhjemme i skabene alligevel.

Husk at tage en masse billeder, både før, under og efter. Det kan godt være, at du ikke bryder dig om billederne til at starte med, men du vil ærgre dig over, hvis ikke du har dem, når du har tabt dig. Jeg selv har fået taget billeder inden, men hvor ville jeg dog ønske, jeg havde taget dobbelt så mange.

Fortæl dine nærmeste, at du gerne vil ændre din livsstil og evt. gerne vil tabe dig. For mig har det været befriende, at hele familien har været på denne rejse. Vi har alle tænkt over, hvad der er blevet serveret, når vi har spist hos hinanden. Der er fundet nye retter, som vi skulle prøve af og så har vi været gode til at sende hinanden opbakning, hvis man har været fysisk aktiv, nået et delmål eller andet som har bidraget til et sundere liv. At få støtte fra sine nærmeste, giver mig også motivation.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Mit mål med vægten er, at jeg gerne vil ramme 64,4 (i alt vil jeg have tabt 25 kilo der.) Her vil jeg komme til at ligge indenfor ”normalområdet” i forhold til ens BMI. Men! Hvis jeg føler jeg er i mål, når vægten fx siger 69, så er det der, jeg stopper. Desuden har jeg også valgt ikke at sætte en deadline for, hvornår jeg skal nå mit mål.

For mig ville det stresse mere, end det ville gavne. Det må tage den tid det tager, for hvis det bliver for presset for mig, ville jeg ikke være sikker på, at jeg ville nå mit mål. Ting tager tid, og denne rejse helt klart det værd. Og så er målet, at jeg får mit eget lille firma, hvor jeg kan hjælpe andre med, at nå deres mål med hjælp ved at ændre deres livsstil.

Tidligere artikelWall balls til crossfit – find den rette til dig!
Næste artikelBoksepude til ophæng – 6 slags med forskellige vægte!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her