Wall balls til crossfit – find den rette til dig!

0
1237

Wall balls til crossfit er ideel til dig, der gerne vil gøre din crossfit time endnu vildere, når du træner selv. Eller til dig, der gerne vil kunne træne lidt crossfit derhjemme i dit eget hjem. Mulighederne er nemlig ret mange med en wall ball – både i forhold til udvalg og øvelses-muligheder. Så scroll ned til lige netop den vægt, som du tænker passer dig.

Er du måske lidt i tvivl om, hvilken vægtklasse du skal have din wall ball i, så scroll lidt længere ned, hvor vi giver dig råd til, hvordan du bedst vælger blandt de mange wall balls i crossfit eller derhjem til. Da vi alle har forskellige styrker, har vi sørget for at have et så blandet udvalg som muligt, så der er en vægt, der passer lige netop dig.

10 forskellige vægtklasser af wall balls til crossfit

4 kg wall ball til crossfit

Tunturi Wall Ball

Med denne wall ball får du et godt greb. Det er altså en af de wall balls til crossfit, som ikke glider ud af dine hænder, til trods for at dine hænder bliver svedige – et kæmpe plus! Bolden er desuden fyldt med sand og tekstil. Udover det, er den ekstra kraftig i syningerne og kan klare hårde kast.

5 kg wall ball til crossfit 

American Barbell

Brug denne wall ball derhjemme eller til crossfit og vær sikret en hårdfør wall ball, der er lavet af et slidstærkt 3-lags overflade. Materialet bidrager til et godt greb, der gør, at den ikke bliver glat, selvom at du har svedige håndflader. Du bør heller ikke frygte, at bolden med tiden bliver skæve efter en masse kast i jorden.

6 kg wall ball til crossfit

Bodytone Soft Wall Ball

Her får du en wall ball på 6 kg. Den er god til dig, der har trænet og opbygget muskler, og som før har trænet med wall balls. Det er en bold af robust materiale, der altså kan klare lidt af hvert ligesom ovenstående.

7 kg wall ball til crossfit

Bodytone Soft Wall Ball

Denne bold er magen til ovenstående, men fås blot i 7 kg i stedet for 6. Det gør det nemt for dig, når de 6 kg er blevet for lette for dig – så opgraderer du bare til lidt tungere, men stadig som du kender fra tidligere.

8 kg wall ball til crossfit

Titan Life Gym Rage Ball

Wall ball af tun vinyl – perfekt wall ball til crossfit. Den er beskyttet af et lag nylon, som gør, at den virkelig kan klare nogle tunge slags. Den er altså slidstærk og vandtæt! Grebsområdet gør, at det er nemt for dig at have kontrol over bolden, når du kaster den.

10 kg wall ball til crossfit

Tunturi Wall Ball

En favorit blandt wall balls til crossfit! Den vejer 10 kg, og er fyldt med sand og tekstil. Der er desuden ekstra kraftige syninger på bolden, som gør, at den kan tåle lidt ekstra og du bør ikke være bange for at kaste den hårdt.

12 kg wall ball til crossfit

Bodytone Soft Wall Ball

Denne er magen til tidligere wall balls – men fås her i 12 kg. Den er til de erfarne, og som har prøvet det før og nu leder efter en opgradering i vægt ift. tidligere wall ball. Den kommer i en blå farve og med en tydelig tekst, der indikerer vægten.

13 kg wall ball til crossfit

American Barbell

Den tungeste wall ball i vores artikel. Den har håndsyet syninger og en rigtig slidstærk 3-lags overflade, som betyder, at du kan kaste hårdt – uden at det nu eller senere påvirker din bolds holdbarhed. Desuden er overfladen og materialet med til at sikre dig, at bolden ikke glider ud af din hånd – heller ikke når du har svedige hænder.

Hvordan bruges wall balls til crossfit?

Wall balls til crossfit, og generelt til træning, er en genial ide. Der er utal af øvelser, som du kan lave og endnu bedre så træner det hele din krop. Men den klassiske øvelse, som navnet også siger og som oftest bruges til crossfit – er selvfølgelig wall balls til crossfit.

Sådan laver du wall balls til crossfit:

Først starter du med at stille dig med god afstand mellem dine ben, så du står fast og har en god balance. Når du så har fundet din startposition og føler dig sikker i den, så fortsætter du ned i en squat. Kom gerne ned i 90 grader vinkel eller så meget som muligt. På dette tidspunkt har du bolden i begge hænder mod brystet. Næstes skridt er vejen op. Når du er på vej op, støder du din wall ball fra dit bryst og op på dit udvalgte punkt på væggen. Når du griber bolden, laver du din øvelse tilbage i squat. Og så gentager du ellers bare igen og igen.

Nogle foretrækker også at lade bolden ramme på jorden, samle bolden op og så starte fra squatten af.

Hvad er fordelene ved wall balls til crossfit?

Der er mange fordele ved en wall ball og ved at bruge wall balls til crossfit. Den første er, at det er en god træning for hele din krop, og det er også en af grundene til, at det er blevet populært både derhjemme, til crossfit og i træningscentre rundt omkring.

Du træner alle muskelgrupper

Laver du den klassiske wall ball øvelse, så træner du alle de store muskelgrupper. Dine overarme holder bolden, samt kaster den, samtidig spænder du op i både ryg og mave – så der får du også trænet. Din underkrop er i særdeleshed også på arbejde! Der bliver lavet squat med bold – og da squat uden vægt i sig selv også er hårdt, så giver det ekstra med wall balls til crossfit – med vægt. Hele øvelsen igennem er din krop i gang og alt er spændt op, så du får altså aktiveret hele kroppen.

Brug den derhjemme

En anden fordel er også, at du behøver ikke kun bruge wall balls til crossfit. Du kan også træne med den derhjemme op ad en væg eller en mur udenfor. Wall balls er nemlig oftest lavet ekstra standhaftige, så de kan tåle lidt “slag” og tumult. Vær altså ikke bange for at kaste til og bruge lidt kræfter.

Muligheder for mange øvelser

Men wall balls til crossfit eller derhjemme behøver ikke være den eneste øvelse, du laver. Der er nemlig mange andre øvelser, du kan lave, når du først har skaffet dig en wall ball. Brug den evt. bare som en vægt og ha’ den i armene, når du squatter. Løft den over hovedet og få trænet dine arme. Den er også sjov til en makkertræning. Her kan i lave maveøvelser på gulvet, og så afleverer den til hinanden under øvelsen. Det er både sjovt og hårdt!

Altid mulighed for forbedringer

Den sidste fordel – men som altså også er genial er, at du kan få wall balls derhjemme og wall balls til crossfit i forskellige vægte. Der er altså hele tiden mulighed for at opgradere eller gå ned i vægt, hvis øvelsen bliver for let eller hård. Det altså øvelser, hvor du for evigt vil kunne forbedre dig og din styrke.

Hvilken vægt skal jeg vælge min wall ball i?

Det kan være lidt svært at vide, hvilken vægt du skal vælge din wall ball i, hvis det er første interaktion med den. Er det tilfældet, kan du evt. prøve en af de mange wall balls til crossfit og se, hvilken der passer til dig. Er det primært der, du vil bruge den, så kan du nøjes med at bruge dem der. Er det fordi, du gerne vil træne derhjemme med en, så køb den, som du synes, gav dig mest udfordring, da du prøvede de forskellige wall balls til crossfit.

Det kan være svært at finde den helt rigtige vægt, men i din udvælgelse er det vigtigt, at du husker på, at der må gerne være lidt modstand. Du skal altså ikke kunne lave 20 gentagelser uden overhovedet at kunne mærke det. Men samtidig duer det heller ikke, at du vælger en wall ball, hvor du kun kan tage en håndfuld gentagelser, og så kan din krop ikke mere de næste par dage. Så find en mellemting, hvor du kan lave øvelser, presse dig selv, men du kan stadig køre en time færdig. Prøv evt at vælge en af de wall balls til crossfit, som du tænker passer til dit niveau, og så kør en time med det.

Er du helt øm efter en dag med din wall balls, så overvej om en foam roller kunne gøre underværker for dig?

Tidligere artikelJumping® Fitness – hop dig i form på trampolin!
Næste artikelUgens Inspiration – Melanie (Uge 16)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her