Boksepude til ophæng – 6 slags med forskellige vægte!

0
1058

Med en boksepude til ophæng kan du hænge den op – lige hvor du ønsker! Og heldigt for det, for boksning er blevet en hurtigvoksende motionsform, som mange tager med hjem i deres eget hjemmefitness eller som holdtræning i dit lokale fitness. Selvom at en boksepude til ophæng tager en del plads derhjemme, så kan den hænges i ekstra rummet eller hen mod hjørnet, så den ikke tager al pladsen. Der er altså flere muligheder. Men nu til sagen – vi har nemlig fundet ikke bare én boksepude til ophæng, men mange! Vi har fundet fra forskellige mærker, så der er et stort udvalg af forskellige vægte til jer. Ved du ikke, hvorfor der findes boksepuder med forskellige vægte? Så hop ned forbi produkterne, hvor vi fortæller mere om det, samt hvilken vægtklasse du bør købe. 

Har du derimod har prøvet det før og har en ide om, hvilken vægtklasse du skal have, så scroller du blot ned til en af de boksepuder, som vi har fundet til dig. Det har vi nemlig gjort ved at se på, hvilke mærker der er de mest populære og anbefalede af folk, der blot bruger det som en motionsform. 

6 boksepuder til ophæng

Børneboksepude til ophæng

▶︎ Hammer Fit Junior Black

En boksepude til ophæng der anbefales til børn. Den vejer 8 kg og er lavet af tykt og holdbart nylon, så den kan tåle lidt af hvert. Der medfølger 4 forkromede stålkæder og svivel, så du kan hænge den op, lige hvor du ønsker. Sandsækken er fyldt med strimler af stof og du kan altså selv fylde den op yderligere. 


16 kg boksepude til ophæng

▶︎ Hammer Sparring

En anderledes boksepude der kan hænges op – den er nemlig nummereret, så du kan træne din reaktionsevne. Træn med en makker og få personen til at råbe tal op, mens du træner. Sjov og anderledes måde at få trænet på! Boksepuden vejer 16 kg og måler 80 x 30 cm. Materialet er desuden nylon, så du kan slå dig løs – bogstavelig talt.


20 kg boksepude til ophæng

▶︎ Hammer Fit Black

En lækker boksepude til ophæng som passer perfekt til en god hjemmetræning. Her kan du både bokse selv eller sparre med din træningsbuddy. Overfladen er af slidstærkt nylon, der kan tåle at blive bokset løs på. Indvendigt finder du fyld af tekstil. Den vejer 20 kg og måler 100 x 30 cm. Til denne boksepude medfølger der både stålkæder og svivel – så den er lige klar til at blive hængt op derhjemme. Sømmene er desuden ekstra forstærket, så levetiden er øget væsentligt.


28 kg boksepude til ophæng

▶︎ Hammer Canvas

Her får du 28 kg med en overflade af canvas og et fyld af tekstil. Den hjælper til en træning af hele din krop og er perfekt til en træning derhjemme. Den har en længde på 120 cm og en diameter på 30 cm. Der medfølger 4 forkromede stålkæder samt en svivel, så den kan hænges op og give dig en stabil boksepude. 


34 kg boksepude til ophæng

▶︎ Hammer Pro Premium 

Her får du en boksepude til ophæng, der kan klare det meste. Den kommer nemlig i 3 mm kvalitets tykt læder og er derfor også beregnet til professionelt brug derhjemme, hvor der bliver bokset hårdt og meget. Denne vejer 34 kg og måler 120 cm, og så medfølger der også stålkæder og ophæng, så du kan få den op med det samme, du modtager den.


60 kg boksepude til ophæng

▶︎ Nordic Fighter

Den tungeste boksepude i artiklen – hele 60 kg. Den standhaftige vægt passer med materialet, som er af slidstærkt og ægte læder – og så er den fyldt med tekstil. Den måler 145 cm i længden og har en diameter på 45 cm. Der følger desuden også ophæng med, så du kan være kampklar allerede samme dag


Boksepude til ophæng eller en stående?

Hvorvidt du skal vælge det ene eller det andet, er svært at give et endelig facit på. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind og det vigtigste af det hele er, hvad du foretrækker. Vi vil dog alligevel fortælle lidt om fordele og ulemper ved både boksepude til ophæng og stående – som også kaldes en standing bag.

Som nævnt tidligere i artiklen, så kan det for nogle være en ulempe, at boksepuden skal hænges op. Det betyder nemlig, at den har et fast sted, hvor den hænger og den er ikke lige sådan til at tage op og ned. Den kan selvfølgelig tages af ophænget, men ophænget vil stadig være samme sted, indtil du skruer ophænget i et andet sted.

Men til gengæld ved at du monterer på denne måde, så giver det en robusthed, og der kan altså blive slået til, uden at der sker noget. Ved at have en boksepude med ophæng gør det også, at der kommer noget mere bevægelse i din boksepude. Der er altså mulighed for at svinge fra side til side, når der først bliver slået til. Nogle foretrækker, at den kan slås fra side til side, så du skal bevæge dig mere og undvige – det minder altså mere og mere om en lille boksekamp.

Den mulighed har du ikke, når det kommer til en standing bag. Der er stadig bevægelse i, men selve fladen forbliver på samme sted under hele træningen. Dog har du med en standing bag mulighed for at flytte den – til trods for den tunge vægt, så kan den oftest skubbes eller vippes ind til siden.

Hvordan fungerer en boksepude med ophæng?

Det er egentlig ret ligetil, men det kræver selvfølgelig lidt værktøj for at få din boksepude med ophæng op. Vær derfor først og fremmest obs på, at der medfølger kæde og ophæng til din boksepude – til de fleste medfølger det, men det er ikke alle. Da det er forskelligt fra mærke til mærke, hvad der medfølger, skal du som udgangspunkt sørge for:
Medfølger der kæde og ophæng? Gør der ikke, kan det tilkøbes ekstra ved siden af.
Sørg for at have værktøjet derhjemme. Du kommer helt sikkert til at skulle benytte dig af en stige, nogle skruer, rawplugs og en boremaskine. Det kan selvfølgelig variere alt efter, hvilken type væg og lignende du har.

Hvilken vægt skal jeg vælge min boksepude med ophæng i?

Det kan være svært at finde ud af, hvad vægt din boksepude til ophæng skal være, når du skal købe din egen. Har du erfaring fra motions-fitness eller den lokale bokseklub, så har du nok allerede en ide om, hvad vægt din boksepude skal være. Er det din første gang, kan det være en fordel at finde en, der har en, så du kan afprøve.

Boksepuderne i denne artikel varierer fra 8 kg og op til 60 kg. Det betyder, at jo højere end vægt, jo hårdere skal du slå, før der sker noget. Når du bokser, må din boksepude gerne rykke sig, så den bevæger sig. Men det er klart, at løfter du tungt og er stærk, så duer det ikke med en 16 kilos, som ender med at flyve rundt helt ustyrligt. Der skal altså findes en mellemting, hvor den ikke er stenhård og heller ikke flyver rundt. Har du ingen ide om, hvor din styrke ligger og hvor stærk du er, så har mange fitnesscentre boksepuder. Tag ned og slå løs på dem, se hvordan det føles og vurder derudfra.

Boksning som motionsform

Boksning er de sidste par år blevet mere end bare en kampsport for profesionelle. De fleste fitnesscenter tilbyder nu en form for motionsboksning og det er et kæmpe fit for mange. Det er udfordrende på flere måder – både ift. din styrke og din kondi. I løbet af en klassisk motions-boksningstime, vil du både blive udfordret mentalt, da det er hårdt og handler om at holde ud. Du vil også blive sat ind i forskellige bokseteknikker, som primært foregår med boksehandler, boksepude og pletpuder. Du får altså lidt af det hele – bokseteknikker, en forbedret kondi og et øget fokus på styrke.

Husk desuden altid at have fitness drikkedunk med dig under træningen og vil du gerne varme ordentligt op – så kan en foam roller anbefales.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her