Ugens Inspiration – Patrick (Uge 19)

0
938

Lidt om dig

Mit navn er Patrick Bojer, og jeg er 27 år. Jeg er bosiddende i Aalborg, hvor jeg bor med min gravide kæreste, Julie. Jeg er studerende på Aalborg Universitet, hvor jeg læser en bachelor i Idræt, som jeg er færdig med til sommer. Efter sommeren er planen enten at fortsætte på en kandidat i Idræt, som jeg er kommet ind på eller tage barslen af vores søn.

Hvornår begyndte du at gå op i træning og sundhed?

Jeg har altid dyrket enten fodbold eller badminton, og en tid dyrkede jeg dem samtidigt. I gymnasiet faldt interessen kun på fodbold, men det var for det sociale aspekt deri. Derfor endte det tit med øl efter endt kamp og træning, som desværre også resulterede i en masse ekstra overflødige kilo.

Det skete i gymnasiet, men der fik jeg samtidigt nye venner både fra gymnasiet og mit arbejde i et feriecenter. De trænede lidt, og til tider var jeg med, og jeg fik inspiration af dem. Jeg valgte idræt B på gymnasiet som valgfag, hvor en lærer fortalte mig, at hvis jeg skulle have gode karakterer i faget, måtte jeg tabe mig. Derfor spiste jeg det halve til aftensmad, og begyndte at styrketræne lidt. Dette skete cirka i 2012-2013.

Hvilke ændringer har du gjort dig, efter du begyndte at gå op i træning?

Jeg har altid haft en tendens til at overspise, og det kan jeg også sagtens stadig gøre. Jeg spiser som udgangspunkt “sundt”, men jeg vil heller ikke leve i et fængsel af mad og træning. Mad og træning skal give mere, end det tager. Så at være fastlåst af kurer, kalorier og forskellige strikse programmer, det fungerer ikke for mig. For at jeg forbliver motiveret, skal jeg have frie rammer, både til mad og træning og det gør, at jeg kan blive bedre dag for dag.

Jeg har en plan med min træning, men jeg dunker ikke mig selv i hovedet, hvis jeg ikke får lavet hele programmet, og derfor har jeg programmeret kortere træninger til mig selv – der kan altid komme noget i vejen. Angående maden har jeg igennem en lang periode talt mine kalorier, og det har givet mig redskaber til, at jeg kan navigere i hvilke fødevarer, som har meget og få kalorier.

Hvad betyder sundhed for dig? Hvad vil det sige “at være sund” for dig?

At være sund for mig er, når man har det godt. Som skrevet ovenover, så har jeg i perioder følt mig presset af både kost og træning, og det skaber ikke sundhed for mig. Sundhed er en kombination af den fysiske og psykiske velvære. Derfor er der fokus på begge for mig. At få ord på sine tanker og følelser, og at træne hårdt og intenst, når man er i gang med sin træning.

Hvordan ser din uge ud ift. træning? Hvad træner du?

En træningsdag for mig består typisk af:

  • 5-10 min Plyometric
  • 20-40 min Weightlifting (Snatch, Clean, Jerk, Front Squat, Push Press)
  • 20-40 min Powerlift (Back Squat, Deadlift, Bench Press, Strict Press)
  • 20-40 min Gymnastics/Strongman (Strict gymnastics / Carry, Throw etc.)
  • 5-15 min Accessorry

Det har jeg fundet ud af, giver mest motivation for mig. Til tider kombinerer jeg det med sprints, endnu mere plyometrisk, eller hvad jeg har lyst til. Dette er bare den skabelon, som jeg kørte efter, inden Lockdown 2.0.

Hvor vigtigt er det for dig at være aktiv i løbet af ugen?

Det betyder en hel del. Jeg er glad for at bevæge mig, så under de to lockdowns, har jeg gået længere ture. Når den normale træningsrutine kan være der, så giver det mig overskud, når jeg har trænet. Det giver en tilfredsstilelse af, at jeg er stærk og hurtig. Det er en fed følelse.

Hvordan holder du motivationen ved lige?

Det gør jeg ved at filme mig selv. Se at mine løft bliver bedre. At jeg bliver hurtigere. At jeg bliver stærkere. At jeg bliver bedre til at bevæge mig.

Hvordan inspirerer du andre via din titel som personlig træner ?

Jeg deler eksempelvis en masse indhold omkring træning og tanker på min instagramprofil, @patrickbojertraining . Jeg vil rigtig gerne hjælpe så mange som muligt, for jeg har selv været et sted, hvor jeg ikke troede på, at jeg nogeninde ville få en krop, som man var nogenlunde tilfreds med. Jeg har selv døjet med en smule overvægt, så at se resultaterne fra dengang til nu, håber jeg kan motivere andre, som også er det sted.

Hvad er dit bedste træningsråd til folk, der gerne vil igang med at være aktive?

Prøv en masse ting af, og find ud af, hvad du synes er det fedeste at træne. Bare fordi dine venner gør det, så behøves du ikke synes, at det er det fedeste i verden. Dernæst prøv at lav nogle aftaler med andre, som synes, den form fra træning er hammer fed. Det er bare altid nemmere at gøre, hvis man er flere end sig selv.

Hvad er målene og ønskerne for fremtiden?

Jeg vil gerne være så god som mulig. For at blive det, kræver det for mig, at jeg ikke stresser omkring målet, men at jeg fokuserer på processen, og tager én dag ad gangen. Hellere et lille skridt frem hver dag, end at bebrejde sig selv for, at man ikke kom langt nok.

Tidligere artikelStraps til dødløft – løft tungere med bedre greb!
Næste artikelTræningsbælte – løft op til 15 % mere i vægt!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her